Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Handbalcoach Mayonnade: alles ging in eerste 10 minuten mis

Handbalcoach Mayonnade: alles ging in eerste 10 minuten mis

TOKIO (ANP) - Bondscoach Emmanuel Mayonnade van de Nederlandse handbalsters zag in de openingsfase van de kwartfinale op de Olympische Spelen tegen Frankrijk dat alles misging. Oranje begon ontzettend slordig, schoot veel te geforceerd en na 7 minuten viel ook Lois Abbingh nog eens uit met een spierblessure. Keepster Tess Wester zag de ene na de andere bal langs zich vliegen.

"Ik weet niet waarom, maar alles ging mis. Misschien waren we te bang voor de tegenstander", zei Mayonnade na de kansloze nederlaag (22-32). "Misschien waren we niet goed voorbereid. Maar ik had vooraf het idee dat alles goed was", aldus de Fransman. "In de eerste 10 minuten ging werkelijk alles mis. De wedstrijd was in mijn overtuiging toen zeker nog niet gespeeld, alles was nog mogelijk. Maar als je een wedstrijd zo slecht begint, heb je niet veel kans meer om te winnen."

Mayonnade besloot al snel om Wester, die amper ballen tegenhield, te vervangen door Rinka Duijndam. "We hielpen onze keeper ook niet, maar soms moet je iets veranderen. Daarom heb ik dit gedaan. Rinka voorkwam een paar tegendoelpunten."

Het contract van Mayonnade loopt nu af. De 38-jarige Fransman, die Oranje in 2019 naar de wereldtitel leidde, wil graag door. "Als je het me nu vraagt, dan wil ik graag door. Maar ik ben niet de enige die het voor het zeggen heeft. Dit is ook niet het moment om over mijn contract te praten. In sport krijg je wat je verdient. En wij verdienden vandaag niet meer dan dit. Als coach ben ik daar verantwoordelijk voor, ik ben dan ook de eerste die hier de verantwoordelijkheid voor neemt."

Meer uit Sport

Tsjechische tennistiener Mensik (18) naar finale in Doha

DOHA (ANP) - De Tsjechische tiener Jakub Mensik heeft op het ATP-toernooi van Doha de finale bereikt. De toernooiverrassing, 18 jaar oud pas, was bij de laatste vier ook te sterk voor Gaël Monfils: 6-4 1-6 6-3. De Tsjech is de jongste finalist op een ATP-toernooi sinds Carlos Alcaraz in 2021 de eindstrijd haalde in Umag.

2 uur geleden
Wielrenner Vingegaard grijpt na ritzege leiding in O Gran Camiño

CHANTADA (ANP) - De Deense wielrenner Jonas Vingegaard heeft de leiding veroverd in de Spaanse rittenkoers O Gran Camiño. De tweevoudig Tourwinnaar van Visma - Lease a Bike kwam na een natte heuvelrit over ruim 151 kilometer tussen Taboada en Chantada solo over de streep.

3 uur geleden
Verstappen tevreden na testdagen Formule 1 in Bahrein

SAKHIR (ANP) - Max Verstappen kon tevreden terugkijken op de derde en laatste testdag van de Formule 1 in Bahrein. De wereldkampioen, die in zijn Red Bull de vierde tijd noteerde, verklaarde na afloop dat de focus vrijdag niet op de rondetijden lag.

4 uur geleden
Olympisch kampioen Krol (31) stopt met schaatsen

HEERENVEEN (ANP) - Olympisch kampioen Thomas Krol stopt met schaatsen. De 31-jarige Krol is regerend olympisch kampioen op de 1000 meter. Hij gaat zich toeleggen op een loopbaan als piloot.

4 uur geleden
Verstappen sluit laatste test in Bahrein af met vierde tijd

SAKHIR (ANP) - Max Verstappen was op de derde en laatste testdag van de Formule 1 in Bahrein niet de snelste, maar hij reed wel 66 ronden zonder problemen op het circuit van Sakhir. De wereldkampioen noteerde de vierde tijd. Hij gaf in zijn nieuwe Red Bull 0,433 seconde toe op Charles Leclerc, die in zijn Ferrari de beste rondetijd op de klok zette. De Monegask deed dat wel op een snellere zachte band.

5 uur geleden
Nederlandse cricketers verliezen WK-kwalificatieduel van Namibië

KIRTIPUR (ANP) - De Nederlandse cricketers hebben tegen Namibië de derde WK-kwalificatiewedstrijd in Nepal met 24 runs verschil verloren. Namibië kwam in de eerste innings tot een totaal van 203 runs, Oranje strandde op 179 runs. Het duel was door regenval ingekort tot 45 overs per ploeg.

6 uur geleden
Sporttribunaal CAS wijst beroep Russisch olympisch comité af

LAUSANNE (ANP) - Het internationale sporttribunaal CAS heeft het beroep van het Russisch olympisch comité tegen de schorsing van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) afgewezen. Het CAS bevestigde de oorspronkelijke beslissing van 12 oktober en oordeelde dat het IOC "niet de beginselen van legaliteit, gelijkheid, voorspelbaarheid en evenredigheid heeft geschonden".

7 uur geleden