Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Hammerstein definitief geschrapt als advocaat

Hammerstein definitief geschrapt als advocaat

UTRECHT (ANP) - Het Hof van Discipline heeft oud-advocaat Oscar Hammerstein geschrapt van het tableau na meerdere klachten, onder anderen van wijlen Peter R. de Vries. Dat houdt in dat hij niet meer kan besluiten terug te keren in het vak. De klachten gingen onder meer over het schenden van zijn geheimhoudingsplicht.

Hammerstein lekte de naam van De Vries, vertrouwenspersoon van kroongetuige in het Marengo-proces Nabil B., aan Telegraaf-journalist John van den Heuvel. Dit omschrijft het Hof van Discipline, die erop wijst dat de oud-advocaat als geen ander weet welke veiligheidsrisico's de Marengo-zaak met zich meebrengt, als "onbetamelijk".

Andere klagers waren Nabil B. zelf en advocaat Khalid Kasem (momenteel tv-presentator). Zo verstrekte de oud-advocaat details over B. en over de Marengo-zaak in een interview met het AD, waarmee hij volgens het hof zijn geheimhoudingsplicht schond. Hammerstein zei onder meer dat hij door toedoen van Peter R. de Vries was gestopt als raadsman van de kroongetuige. Hij opereerde toen nog anoniem. Tegen de krant liet hij zich ook uit over Kasem, over wie hij zei dat die volgens het Openbaar Ministerie banden zou hebben met Ridouan Taghi.

De Raad voor Discipline schrapte Hammerstein al eerder en de oud-advocaat ging hiertegen in beroep bij het hof. Tegen de beslissing van het hof is geen beroep meer mogelijk. Hammerstein ging in 2021 met pensioen als advocaat.

Meer uit Binnenland

Al uren druk in Amsterdamse cafés voorafgaand aan EK-finale

AMSTERDAM (ANP) - Het is al uren druk in Amsterdamse cafés voorafgaand aan de EK-finale die vanaf 21.00 uur in Berlijn gespeeld wordt door Engeland en Spanje. In Three Sisters Pub en O'reilly's Irish Pub in het centrum van de hoofdstad is het afgeladen, er worden dan ook geen reserveringen aangenomen.

3 uur geleden
Haenen krijgt onderscheiding voor oprichten Betty Asfalt Complex

AMSTERDAM (ANP) - Acteur en schrijver Paul Haenen en zijn echtgenoot Dammie van Geest hebben zondag de Frans Banninck Cocqpenning ontvangen. De onderscheiding wordt uitgereikt aan mensen die meer dan twaalf jaar van grote betekenis zijn geweest voor de gemeente Amsterdam. Burgemeester Femke Halsema gaf het echtpaar de penning bij de overdracht van hun theater Het Betty Asfalt Complex aan het gezelschap De Theatertroep.

5 uur geleden
Cabaretier Guido Weijers gelast Oudejaarsconference 2024 af

BOXMEER (ANP) - Cabaretier Guido Weijers gaat dit jaar geen Oudejaarsconference spelen. De verkoop voor de tournee van dit najaar was al van start gegaan. Maar op de websites van theaters staat nu dat de komiek niet meer de Oudejaarsconference gaat spelen, maar zijn reguliere programma Momentum in reprise neemt. Weijers speelt deze show al vanaf januari.

5 uur geleden
'Burgerwacht' controleert lopers Vierdaagse op legertekens Israël

NIJMEGEN (ANP) - De groep Nijmegen4Palestine wil tijdens de Nijmeegse Vierdaagse wandelaars aanspreken die symbolen dragen van het Israëlische leger. Ze worden dan gevraagd de stad te verlaten, want de protestgroep wil niet dat het "wandelevenement gebruikt wordt voor Israëlische propaganda".

5 uur geleden
Schoof stuurt Trump brief met beterschapswensen

DEN HAAG (ANP) - Premier Dick Schoof stuurt Donald Trump, die gewond raakte bij een aanslag, zondagmiddag nog een brief met beterschapswensen. Dat zei de premier tijdens een persmoment bij het ministerie van Algemene Zaken.

8 uur geleden
Voorzitter Republikeinen Nederland: hoofd Secret Service moet weg

DEN HAAG (ANP) - Het hoofd van de Secret Service, die verantwoordelijk is voor de bescherming van Donald Trump, moet ontslag nemen. Dat zegt voorzitter van Republicans Abroad Netherlands Renee Nielsen in een reactie op de moordaanslag op presidentskandidaat Trump.

12 uur geleden
Explosie in woning Rotterdam leidt tot ontdekking drugslab

ROTTERDAM (ANP) - Een explosie in een woning zondagochtend vroeg in Rotterdam-Zuid heeft een drugslab aan het licht gebracht. De explosie is vermoedelijk van binnenuit ontstaan, maar of het lab daadwerkelijk de oorzaak van de explosie was, moet nog worden onderzocht. Na de ontploffing brak brand uit. Niemand is gewond geraakt, meldt de politie.

15 uur geleden