Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Hamilton ziet geen snelle oplossing problemen Mercedes-auto

Hamilton ziet geen snelle oplossing problemen Mercedes-auto

SAKHIR (ANP) - Lewis Hamilton ziet op korte termijn geen oplossing voor de problemen bij Mercedes. "Mensen denken dat we iets achterhouden, maar dat is niet zo. We liggen mijlenver achter bij Red Bull en Ferrari", zegt de zevenvoudig wereldkampioen in Bahrein, waar dit weekeinde de eerste race van het nieuwe seizoen in de Formule 1 begint.

Mercedes was in de testraces al niet bijzonder snel in de nieuwe auto, maar in de eerste vrije trainingen toonde het team nauwelijks vooruitgang. Hamilton reed in de tweede training, waarin de coureurs op de zachte banden voluit gingen, slechts de negende tijd. Hij gaf meer dan een seconde toe op wereldkampioen Max Verstappen, die de snelste was.

"We hebben in het verleden kleine problemen gehad, maar in vergelijking met dit jaar stelde dat niet zoveel voor. We hebben nu echt grote problemen en alles wat we doen om ze te verhelpen lijkt niet te helpen, dus ik vrees dat de oplossing zich pas op de lange termijn aandient. Red Bull is denk ik wel zeven tot acht tienden sneller en Ferrari iets van een halve seconde", aldus Hamilton.

De Formule 1-auto's zijn voor dit jaar behoorlijk veranderd. Door regelwijzigingen die vooral te maken hebben met aerodynamica, zijn de wagens heel anders gestroomlijnd. De bedoeling is dat auto's dichter achter elkaar kunnen rijden. De Grote Prijs van Bahrein vervolgt zaterdag met de derde vrije training, gevolgd door de kwalificatierace.

Meer uit Sport

Handboogschutter Wijler na kwalificatie in olympische middenmoot

PARIJS (ANP) - Handboogschutter Steve Wijler heeft zich op de Olympische Spelen van Parijs als 23e geplaatst voor de individuele wedstrijd van volgende week. De 27-jarige Limburger kwam tot een score van 668 punten, waarmee hij samen met de 649 van landgenote Gaby Schloesser uitkwam op 1317 voor de gemengde landenwedstrijd. Dat waren er precies evenveel als Taiwan, waardoor een shoot-off nodig is om te bepalen welk duo in een tussenronde moet uitkomen en welke als nummer 16 in de achtste finales mag beginnen.

1 uur geleden
Handbalsters willen na zege nu Abbingh met vlag zien zwaaien

PARIJS (ANP) - De handbalsters zijn vrijdag aanwezig bij de openingsceremonie van de Olympische Spelen. Ze willen er absoluut bij zijn als aanvoerster Lois Abbingh met de Nederlandse vlag zwaait. "Het is een belangrijk moment voor haar en voor de rest van het team. Iedere speelster mag erbij zijn. Ik denk dat ik zelf ook ga", zei bondscoach Per Johansson na de zege op Angola (34-31).

1 uur geleden
CAS wijst beroep Rusland over medaille kunstrijdster Valieva af

PARIJS (ANP/RTR) - Sporttribunaal CAS heeft het Russische beroep verworpen tegen de beslissing om het land de gouden teammedaille op de Olympische Spelen van Beijing in 2022 af te pakken.

1 uur geleden
Handbalster Polman: bijzonder dat ik na al die shit in Parijs sta

PARIJS (ANP) - Estavana Polman kreeg de complimenten van bondscoach Per Johansson na de toch wat moeizame zege van de Nederlandse handbalsters op Angola (34-31) bij de Olympische Spelen in Parijs. Ze was in de Arena Paris Sud een van de uitblinkers met acht doelpunten. "Dat is fijn. Ik speelde ook een lekkere wedstrijd", zei de 31-jarige opbouwspeelster. "Die doelpunten waren nodig, maar het is niet belangrijk dat ik ze maak. Belangrijker is de zege. Maar ze er makkelijk ingooien, geeft wel een lekker gevoel."

3 uur geleden
Haase als reserve toegelaten tot enkelspeltoernooi Spelen

PARIJS (ANP) - Tennisser Robin Haase mag als reserve meedoen aan het enkelspeltoernooi van de Olympische Spelen in Parijs. De 37-jarige Haase is momenteel de nummer 1196 van de wereld in het enkelspel.

3 uur geleden
Boogschutsters ten onder aan spanning bij 'heksenketel' op Spelen

PARIJS (ANP) - Zenuwen zaten de Nederlandse handboogschutsters dwars in hun kwalificatie voor de olympische knock-outfase in Parijs. Quinty Roeffen (18) en Laura van der Winkel (22) kwamen bij hun debuut op de Spelen niet verder dan de 55e en 59e plaats van de 64, maar ook nummer 35 Gaby Schloesser gaf aan veel last te hebben gehad van de spanning. Het resultaat was de laatste plek in de kwalificatie voor de teamwedstrijd.

5 uur geleden
Griekspoor opent tegen Norrie, daarna wacht mogelijk Alcaraz

PARIJS (ANP) - Tallon Griekspoor staat in de eerste ronde van het olympische tennistoernooi tegenover Cameron Norrie. Als de beste Nederlander van dit moment van de Brit wint, treft hij in de tweede ronde Wimbledonwinnaar Carlos Alcaraz uit Spanje of Hady Habib uit Libanon. Dat is door loting bepaald.

5 uur geleden