Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Hamilton verwacht geen zege in Bahrein: Mercedes mist snelheid

Hamilton verwacht geen zege in Bahrein: Mercedes mist snelheid

BAHREIN (ANP) - Lewis Hamilton tempert de verwachtingen in de aanloop naar het nieuwe seizoen in de Formule 1. De zevenvoudig wereldkampioen van Mercedes verwacht niet dat hij volgend weekeinde de openingsrace in Bahrein wint. "Iedereen kan zien dat we momenteel niet de snelsten zijn", zei Hamilton op de laatste dag van de testraces in Bahrein. "Het lijkt erop dat Ferrari het snelst is en dan volgt Red Bull. Daarna komen wij misschien of McLaren. We staan in ieder geval niet bovenaan."

Vorig jaar liet Hamilton zich in soortgelijke bewoordingen uit, om vervolgens de eerste race van het jaar te winnen. De Formule 1 heeft echter de regels op het gebied van aerodynamica zodanig gewijzigd voor dit seizoen dat de auto's er totaal anders uit zien. Aan de nieuwe Mercedes is opvallend hoe smal de zogeheten sidepods voor de luchtinlaat zijn.

"Onze auto heeft potentie, maar we moeten nog veel te weten komen om eruit te halen wat erin zit. Er zijn nog wat hordes te nemen en ik denk dat we deze keer voor grotere uitdagingen staan. Ik heb begrepen dat we nog heel wat meer snelheid moeten vinden", aldus de 37-jarige Brit, die vorig jaar in de bizarre slotrace in Abu Dhabi tot zijn verbijstering Max Verstappen de wereldtitel zag veroveren.

Hamilton reed zaterdagochtend op het circuit van Sakhir 78 ronden en hij noteerde de negende tijd. De Mexicaan Sergio Pérez van Red Bull zette de beste rondetijd neer: hij was ruim 3 seconden sneller.

Meer uit Sport

Lehecka na opgave Medvedev naar halve finales in Madrid

MADRID (ANP) - De Tsjechische tennisser Jiri Lehecka is doorgedrongen tot de halve finales van het masterstoernooi van Madrid. Tegenstander Daniil Medvedev gaf na het verlies van de eerste set (6-4) op met een liesblessure.

4 uur geleden
Turnsters als zesde naar teamfinale bij EK in Rimini

RIMINI (ANP) - De Nederlandse turnsters hebben zich bij de EK in het Italiaanse Rimini geplaatst voor de teamfinale. Elze Geurts, Lieke Wevers, Vera van Pol, Tisha Volleman en Floor Slooff kwamen in de kwalificatie tot 153,995 punten, goed voor de zesde plek. Gastland Italië plaatste zich met 165,296 als eerste voor de finale waarin de beste acht landenteams in actie komen.

5 uur geleden
Voormalig kunstrijdster Dijkstra (82) overleden

SOMEREN (ANP) - Voormalig kunstrijdster Sjoukje Dijkstra is op 82-jarige leeftijd overleden. Dat heeft haar dochter Katja Kossmayer gemeld. Dijkstra, geboren in het Friese Akkrum, werd in 1964 in Innsbruck olympisch kampioene. Ook veroverde ze drie wereldtitels en werd ze zesmaal gekozen tot sportvrouw van het jaar in Nederland.

7 uur geleden
Vollering neemt leiding in Vuelta over van Vos na ritzege

JACA (ANP) - Demi Vollering heeft de vijfde etappe van de Vuelta Femenina gewonnen. Het was een rit van Huesca naar Jaca met een aankomst bovenop de Alto del Fuerte Rapitán, een klim van de tweede categorie. De kopvrouw van SD Worx-Protime nam meteen ook de leiderstrui over van haar landgenote Marianne Vos.

8 uur geleden
Tennisster Swiatek ten koste van Keys naar finale in Madrid

MADRID (ANP) - De Poolse Iga Swiatek heeft zich eenvoudig geplaatst voor de eindstrijd van het sterk bezette graveltoernooi van Madrid. De nummer 1 van de wereld had in de halve finale tegen de Amerikaanse Madison Keys voldoende aan twee sets: 6-1 6-3.

8 uur geleden
Indonesië organiseert WK turnen in 2025

LAUSANNE (ANP) - De wereldkampioenschappen turnen vinden in 2025 plaats in Indonesië. Dat heeft de internationale gymnastiekunie FIG bekendgemaakt. De wereldtitelstrijd is van 19 tot en met 25 oktober 2025 in Jakarta.

8 uur geleden
Wielerploeg Visma - Lease a Bike mikt met Kooij op succes in Giro

TURIJN (ANP) - Bij zijn eerste grote ronde is Olav Kooij meteen de man om wie het draait bij wielerploeg Visma - Lease a Bike. Door het ontbreken van Wout van Aert moet de 22-jarige sprinter uit Numansdorp vanaf zaterdag voor één of meer successen gaan zorgen in de Giro d'Italia. Met de op het laatste moment opgeroepen Tim van Dijke heeft hij zelfs een extra hulp als het op sprinten aankomt.

9 uur geleden