Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Hamilton test negatief en kan meedoen aan GP van Abu Dhabi

Hamilton test negatief en kan meedoen aan GP van Abu Dhabi

ABU DHABI (ANP) - Lewis Hamilton kan dit weekeinde in de laatste race van dit seizoen in de Formule 1 weer achter het stuur van zijn Mercedes kruipen. De wereldkampioen is hersteld van het coronavirus. Hij heeft donderdag negatief getest bij aankomst in Abu Dhabi en mag weer racen, meldden de internationale autosportfederatie FIA en de Duitse renstal.

Hamilton moest afgelopen weekeinde voor het eerst in zijn lange Formule 1-carrière, die begon 2007, een grand prix overslaan. Hij testte ruim een week geleden positief op het coronavirus en moest in isolatie op zijn hotelkamer in Bahrein.

Zijn landgenoot George Russell promoveerde vanuit het team van Williams en verving Hamilton in de Grand Prix van Sakhir. Als het team van Mercedes niet had geblunderd met het wisselen van verkeerde banden tijdens de pitstop, had Russell zomaar kunnen winnen. Nu eindigde hij zondag als negende.

Terug in conditie

Russell verkeerde donderdag geruime tijd in de veronderstelling dat hij ook de slotrace in Abu Dhabi in de bolide van Hamilton zou rijden. Het duurde lang eer de FIA en daarna ook de renstal van Mercedes met de mededeling kwam dat de zevenvoudig wereldkampioen aan alle veiligheidseisen had voldaan. Hamilton testte negatief op woensdag aan het einde van zijn tiendaagse verplichte quarantaine in Bahrein en leverde opnieuw een negatieve test in bij aankomst in Abu Dhabi.

Met de terugkeer van Hamilton bij Mercedes zal Russell weer zijn plek innemen bij Williams. De Brit Jack Aitken, die Russell afgelopen weekeinde verving bij Williams, is weer reserve.

De 35-jarige Hamilton plaatste eerder deze week een boodschap op social media waarin hij aangaf dat hij hard werkte aan zijn herstel. "Het is absoluut een van de moeilijkste weken geweest die ik in lange tijd heb gehad. Ik richt me nu op mijn herstel en probeer weer in conditie te komen, zodat ik de slotrace in Abu Dhabi kan racen", luidde de boodschap aan zijn volgers.

Meer uit Sport

Riner en Pérec ontsteken olympisch vuur, Spelen Parijs begonnen

PARIJS (ANP) - Judoka Teddy Riner en oud-atlete Marie-José Pérec hebben als laatste dragers van de vlam het olympische vuur voor de Spelen van Parijs ontstoken. Daarmee zijn de dertigste moderne Olympische Spelen officieel begonnen.

3 uur geleden
Cavendish wint ook wielercriterium in Heerlen

HEERLEN (ANP) - Mark Cavendish heeft voor de tweede keer deze week een Nederlands criterium gewonnen. De 39-jarige Britse wielrenner van Astana was onder het toeziend oog van enkele tienduizenden toeschouwers de beste in de Franssen Franken Ronde Heerlen.

5 uur geleden
Abbingh en De Jong zwaaien met vlag op regenachtige Seine

PARIJS (ANP) - Handbalster Lois Abbingh en 3x3-basketballer Worthy de Jong zwaaien ondanks de regen vol trots de Nederlandse vlag tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen op de Seine van Parijs. De Nederlandse afvaardiging, bestaande uit 144 atleten en begeleiders, was op de gezamenlijke boot met Peru als 58e van de 85 aan de beurt. Abbingh en De Jong stonden als enigen in het oranje op de boot.

5 uur geleden
Regen overschaduwt unieke openingsceremonie op Seine

PARIJS (ANP) - De regen heeft de openingsceremonie van de Olympische Spelen van Parijs op de Seine na een droog eerste halfuur overgenomen. Sporters kiezen er regelmatig voor om zich gekleed in een poncho vanaf de boten aan de honderdduizenden aanwezigen te tonen. De glimlachen op hun gezichten waren er niet minder om.

6 uur geleden
Tribunes langs Seine volgestroomd voor opening Spelen

PARIJS (ANP) - De vele tribunes met betaalde zitplaatsen langs de Seine zijn bij aanvang van de openingsceremonie van de Olympische Spelen zo goed als volgestroomd. Veel mensen hebben boven de kades een plekje gezocht waar ze het spektakel gratis kunnen zien.

7 uur geleden
Van Dijk kan TeamNL eerste plak bezorgen, hockeyteams in actie

PARIJS (ANP) - Op de eerste dag na de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Parijs strijden de wielrensters en wielrenners om de medailles bij het tijdrijden. Demi Vollering en Ellen van Dijk doen zaterdag namens Nederland mee bij de vrouwen, Daan Hoole bij de mannen.

7 uur geleden
Openingsceremonie op Seine begonnen met vuurwerk en Griekse boot

PARIJS (ANP) - De openingsceremonie van de Olympische Spelen in Parijs is vlak na 19.30 uur officieel begonnen met vuurwerk in de kleuren van de Franse vlag. De boot van Griekenland was de eerste in een parade vanaf Pont d'Austerlitz, waarin de afvaardigingen van tweehonderd landen verspreid over 85 boten uiteindelijk ruim 6 kilometer over de Seine zullen afleggen.

7 uur geleden