Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Hamilton leert achter Verstappen veel over zijn concurrent

Hamilton leert achter Verstappen veel over zijn concurrent

BARCELONA (ANP/RTR) - Lewis Hamilton heeft in de Grote Prijs van Spanje naar eigen zeggen heel veel geleerd over Max Verstappen. "Misschien wel meer dan in alle voorgaande races bij elkaar", zei de Britse coureur van Mercedes. Hamilton reed op het circuit van Barcelona vooral achter zijn Nederlandse rivaal aan, maar stond uiteindelijk wel op de hoogste trede van het podium.

"Het was een heel goede dag. Ik heb veel over Max geleerd. Ook in dat opzicht was het een goede race", aldus de zevenvoudig wereldkampioen, die dit seizoen meer dan ooit wordt uitgedaagd door de Nederlander. "Als je op de baan rijdt, zie je weer andere dingen. Ik heb hem in deze race van relatief dichtbij gevolgd en zo veel geleerd over zijn auto en hoe hij die gebruikt."

Teambaas Toto Wolff van Mercedes sprak eveneens van een leerzame dag. "Als je de andere auto en de andere coureur van zo dichtbij kan volgen, dan leer je meer. En dat kan een voordeel zijn", zei Wolff, zonder de namen van Verstappen en diens renstal Red Bull te noemen.

De Nederlandse kopman van Red Bull nam bij de start de eerste plaats over van de van poleposition vertrokken Hamilton. Verstappen reed het grootste deel van de race voorop, maar werd in de slotfase gepasseerd door de Brit die een uitgekiende bandenstrategie had. De achterstand van Verstappen op Hamilton in het WK-klassement liep op naar 14 punten, na vier van de 23 races.

Meer uit Sport

Van Rijthoven maakt half mei rentree en speelt Roland Garros

PARIJS (ANP) - Tennisser Tim van Rijthoven maakt half mei zijn rentree in het tenniscircuit. Hij wil eind volgende maand gaan deelnemen aan de kwalificaties van Roland Garros.

4 uur geleden
Schaatser Verbij vertrekt bij Jumbo-Visma

HEERENVEEN (ANP) - Schaatser Kai Verbij vertrekt bij Jumbo-Visma. De ploeg zegt in een persbericht dat dit "in goed overleg" is besloten. Het is nog onduidelijk naar welke ploeg Verbij nu gaat.

4 uur geleden
Sabalenka verliest in kwartfinale van tennistoernooi Stuttgart

STUTTGART (ANP) - De Belarussische tennisster Aryna Sabalenka is in de kwartfinale van het WTA-toernooi van Stuttgart uitgeschakeld. De nummer 2 van de wereld verloor na ruim twee uur met 3-6 6-3 7-5 van de Tsjechische Marketa Vondrousova.

6 uur geleden
Van der Poel met Riesebeek aan de start in Luik-Bastenaken-Luik

LUIK (ANP) - Mathieu van der Poel verschijnt met landgenoot Oscar Riesebeek aan de start van Luik-Bastenaken-Luik. Alpecin-Deceuninck heeft ook de Belgen Quinten Hermans en Stan van Tricht aangewezen om Van der Poel te ondersteunen.

7 uur geleden
Tennisster Rus grijpt naast halvefinaleplaats in Rouen

ROUEN (ANP) - Het is Arantxa Rus niet gelukt door te dringen tot de halve finales van het WTA-toernooi van Rouen. De beste tennisster van Nederland moest op het Franse graveltoernooi haar meerdere erkennen in de Poolse Magda Linette. Het werd 7-6 (9) 6-1.

8 uur geleden
Van der Poel twijfelt niet aan goede vorm in Luik-Bastenaken-Luik

LUIK (ANP) - Mathieu van der Poel twijfelt voorafgaand aan Luik-Bastenaken-Luik niet aan zijn goede vorm. Afgelopen weekend kwam de wereldkampioen tekort in de Amstel Gold Race, maar hij denkt dat het mogelijk is om komende zondag in België wel te winnen.

8 uur geleden
UCI brengt wereldbeker veldrijden terug tot twaalf crossen

AIGLE (ANP) - De internationale wielerunie UCI heeft de kalender voor de wereldbeker veldrijden teruggebracht tot twaalf wedstrijden. De wedstrijdreeks begint op 24 november in Antwerpen en eindigt op 26 januari in Hoogerheide. Er zijn komend seizoen geen wereldbekercrossen in Noord-Amerika.

8 uur geleden