Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Hamilton laconiek over kritiek van Red Bull-kopstuk Marko

Hamilton laconiek over kritiek van Red Bull-kopstuk Marko

LONDEN (ANP) - Formule 1-wereldkampioen Lewis Hamilton heeft laconiek gereageerd op de kritiek op zijn trip naar New York, vlak na zijn botsing met Max Verstappen van bijna twee weken geleden op het circuit van Monza. Adviseur Helmut Marko van concurrent Red Bull zei voor de Grand Prix van Rusland, die zondag wordt verreden, dat Hamilton niet naar New York zou zijn gegaan "als hij echt ernstige nekpijn of problemen had".

De Britse Mercedes-coureur reageerde donderdag in Sotsji op de uitlatingen van Marko. "Ik begrijp niet echt waar deze mensen het over hebben." De Brit klaagde over pijn in zijn nek en hoofd onmiddellijk na de aanrijding met de Red Bull van Verstappen. De bolide van de Nederlander landde bovenop de Mercedes van Hamilton en toucheerde daarbij met een achterwiel diens hoofd.

"Het is niet zo dat ik zei dat ik dood zou gaan," aldus Hamilton, die waarschijnlijk aan ernstig letsel ontsnapte dankzij de halo bovenop de cockpit, die de bolide van Verstappen opving. "Het hele voorval was zeker niet levensbedreigend", had Marko onlangs al gezegd.

Oefeningen

Na de Grand Prix van Monza was Hamilton naar New York gereisd om een society-evenement (het Met Gala) bij te wonen. De dag na de race had hij zich naar eigen zeggen opnieuw laten controleren en op de vlucht naar de VS had Hamilton ook oefeningen gedaan met zijn fysiotherapeute Angela Cullen.

Het was niet de eerste keer dit seizoen dat titelverdediger Hamilton en Verstappen, de huidige leider in de WK-stand, op de baan met elkaar in botsing kwamen. Op Silverstone was Verstappen na een aanrijding met Hamilton met hoge snelheid in de bandenstapel geknald. De Nederlander moest zich na de harde crash laten nakijken in het ziekenhuis.

Hamilton werd op Silverstone door de raceleiding schuldig bevonden aan het incident en kreeg een tijdstraf, maar won desondanks de race. Verstappen werd verantwoordelijk gehouden voor het incident op Monza en kreeg voor de GP van Rusland een gridstraf van drie plaatsen.

Meer uit Sport

Belgische wielrenner De Lie heeft ziekte van Lyme

BRUSSEL (ANP) - Wielrenner Arnaud De Lie heeft de ziekte van Lyme. Dat heeft zijn ploeg Lotto Dstny bekendgemaakt. De 22-jarige Belg zit aan de antibiotica en komt de komende tijd waarschijnlijk niet in actie.

44 minuten geleden
Operatie voor Belgische wielrenner Stuyven na sleutelbeenbreuk

HERENTALS (ANP) - Wielrenner Jasper Stuyven heeft aan de zware valpartij in Dwars door Vlaanderen een sleutelbeenbreuk overgehouden. De Belg, die uitkomt voor Lidl-Trek, is inmiddels geopereerd in het ziekenhuis in Herentals, meldt hij op Instagram.

1 uur geleden
LeBron James keert met 'triple-double' terug bij winnende Lakers

LOS ANGELES (ANP/AFP) - Basketballer LeBron James heeft een succesvolle rentree gemaakt bij de Los Angeles Lakers. De 39-jarige sterspeler leidde zijn team met een 'triple-double' langs Memphis Grizzlies: 136-124.

2 uur geleden
Tennisster Aleksandrova trekt goede lijn door met zege op Pegula

MIAMI (ANP/RTR) - Tennisster Ekaterina Aleksandrova heeft haar zege op Iga Swiatek, de nummer 1 van de wereld, een passend vervolg gegeven. De Russische won in de kwartfinales in Miami van de als vijfde geplaatste Amerikaanse Jessica Pegula. Het werd 3-6 6-4 6-4.

2 uur geleden
Medvedev en Sinner treffen elkaar na Australian Open ook in Miami

MIAMI (ANP) - Jannik Sinner en Daniil Medvedev staan twee maanden na de finale van de Australian Open opnieuw tegenover elkaar. De tennissers bereikten in Miami de halve eindstrijd. Sinner was met 6-4 6-2 te sterk voor de Tsjech Tomas Machac en Medvedev versloeg de Chileen Nicolás Jarry met 6-2 7-6 (7).

3 uur geleden
Voetbalsters Ajax verdienen ruim 700.000 euro in Champions League

LONDEN (ANP) - Ajax heeft ruim 700.000 euro verdiend aan de bijzondere prestaties van de voetbalsters dit seizoen in de Champions League. De kwartfinale tegen Chelsea bleek na een 3-0-nederlaag in Amsterdam en het 1-1-gelijkspel in Londen het eindstation, waardoor er niet nog eens 180.000 euro aan inkomsten bij kwam.

7 uur geleden
Tennisser Sinner meldt zich als eerste in halve finales Miami

MIAMI (ANP) - Tennisser Jannik Sinner heeft zich als eerste speler geplaatst voor de halve finale van het masterstoernooi van Miami. De Italiaanse nummer 3 van de wereld versloeg de Tsjech Tomas Machac met 6-4 6-2.

12 uur geleden