Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Hamilton: ik zie Verstappen niet als vijand

Hamilton: ik zie Verstappen niet als vijand

SOTSJI (ANP) - Lewis Hamilton koestert geen vijandige gevoelens jegens Max Verstappen. "Ik zie hem niet als vijand. Max is een enorm talent, ik geniet ervan dat we samen racen. Of ik het met alles eens ben wat hij doet, doet er niet toe", zegt de zevenvoudig wereldkampioen in de Formule 1 in een interview in De Telegraaf.

De 36-jarige Brit van Mercedes is dit jaar in een verbeten gevecht om de wereldtitel verwikkeld met de 23-jarige Nederlander van Red Bull. Het leidde al twee keer tot een zware crash tussen de rivalen. In Silverstone ramde Hamilton Verstappen hard in de vangrails en in Monza reed de Limburger de Engelsman van de baan, waarbij de bolide van Verstappen zelfs bovenop die van Hamilton landde.

Grimmige woordenwisselingen en beschuldigingen over en weer volgden, maar Hamilton laat in krant weten dat zijn relatie met Verstappen niet is veranderd. "We proberen altijd respectvol te zijn naar elkaar. Onlangs na de crash in Monza deden we ook gewoon allebei ons zegje bij de stewards, dat gaat heel normaal", vertelt Hamilton.

Het ijs te breken

"Na de crash in Silverstone heb ik hem gebeld. Max deed dat niet na Monza, maar dat was ook niet nodig. Ik wil helemaal niet neerbuigend zijn, maar ik ben nu eenmaal veel ouder. Voor mij was het na Silverstone belangrijk om te bellen en het ijs te breken. Dat had ik niet gedaan toen ik 25 jaar was", aldus de Brit.

Hamilton en Verstappen vervolgen hun jacht op de titel dit weekeinde in de Grote Prijs van Rusland. De Brit, die in het kampioenschap 5 punten achter staat, krijgt op het circuit van Sotsji de kans de leiding weer over te nemen, want Verstappen start zondag in de race sowieso achteraan. Red Bull heeft ervoor gekozen de bolide van Verstappen van een nieuwe motor te voorzien en aangezien dat zijn vierde van het seizoen is, volgt er automatisch een gridstraf.

Meer uit Sport

Belgische wielrenner De Lie heeft ziekte van Lyme

BRUSSEL (ANP) - Wielrenner Arnaud De Lie heeft de ziekte van Lyme. Dat heeft zijn ploeg Lotto Dstny bekendgemaakt. De 22-jarige Belg zit aan de antibiotica en komt de komende tijd waarschijnlijk niet in actie.

2 uur geleden
Operatie voor Belgische wielrenner Stuyven na sleutelbeenbreuk

HERENTALS (ANP) - Wielrenner Jasper Stuyven heeft aan de zware valpartij in Dwars door Vlaanderen een sleutelbeenbreuk overgehouden. De Belg, die uitkomt voor Lidl-Trek, is inmiddels geopereerd in het ziekenhuis in Herentals, meldt hij op Instagram.

3 uur geleden
LeBron James keert met 'triple-double' terug bij winnende Lakers

LOS ANGELES (ANP/AFP) - Basketballer LeBron James heeft een succesvolle rentree gemaakt bij de Los Angeles Lakers. De 39-jarige sterspeler leidde zijn team met een 'triple-double' langs Memphis Grizzlies: 136-124.

4 uur geleden
Tennisster Aleksandrova trekt goede lijn door met zege op Pegula

MIAMI (ANP/RTR) - Tennisster Ekaterina Aleksandrova heeft haar zege op Iga Swiatek, de nummer 1 van de wereld, een passend vervolg gegeven. De Russische won in de kwartfinales in Miami van de als vijfde geplaatste Amerikaanse Jessica Pegula. Het werd 3-6 6-4 6-4.

4 uur geleden
Medvedev en Sinner treffen elkaar na Australian Open ook in Miami

MIAMI (ANP) - Jannik Sinner en Daniil Medvedev staan twee maanden na de finale van de Australian Open opnieuw tegenover elkaar. De tennissers bereikten in Miami de halve eindstrijd. Sinner was met 6-4 6-2 te sterk voor de Tsjech Tomas Machac en Medvedev versloeg de Chileen Nicolás Jarry met 6-2 7-6 (7).

4 uur geleden
Voetbalsters Ajax verdienen ruim 700.000 euro in Champions League

LONDEN (ANP) - Ajax heeft ruim 700.000 euro verdiend aan de bijzondere prestaties van de voetbalsters dit seizoen in de Champions League. De kwartfinale tegen Chelsea bleek na een 3-0-nederlaag in Amsterdam en het 1-1-gelijkspel in Londen het eindstation, waardoor er niet nog eens 180.000 euro aan inkomsten bij kwam.

8 uur geleden
Tennisser Sinner meldt zich als eerste in halve finales Miami

MIAMI (ANP) - Tennisser Jannik Sinner heeft zich als eerste speler geplaatst voor de halve finale van het masterstoernooi van Miami. De Italiaanse nummer 3 van de wereld versloeg de Tsjech Tomas Machac met 6-4 6-2.

14 uur geleden