Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Hamilton en Røiseland 'kampioenen der kampioenen' in 2020

Hamilton en Røiseland 'kampioenen der kampioenen' in 2020

PARIJS (ANP) - De Britse Formule 1-coureur Lewis Hamilton en de Noorse biatlete Marte Olsbu Røiseland mogen zich de 'kampioenen der kampioenen' van 2020 noemen. De Franse sportkrant L'Equipe wijst ieder jaar de beste mannelijke en vrouwelijke sporter aan. Zowel Hamilton als Røiseland ontving de prijs, bestaande uit een gouden beeldje, voor het eerst.

De 35-jarige Hamilton veroverde dit jaar zijn zevende wereldtitel in de Formule 1, waarmee hij op gelijke hoogte kwam met Michael Schumacher. De kopman van Mercedes gaat volgend seizoen proberen de Duitser te overtreffen. De 30-jarige Røiseland pakte begin dit jaar bij de WK in Italië vijf gouden medailles en twee bronzen. Het mondiale biatlontoernooi werd gehouden vlak voor de coronacrisis ervoor zorgde dat in vrijwel de hele wereld de sport tot stilstand kwam.

Vorig jaar werden de Spaanse tennisser Rafael Nadal en de Amerikaanse turnster Simone Biles uitgeroepen tot 'kampioenen der kampioenen'. Voor Nadal was dat de vierde keer, Biles ontving de prijs voor de derde keer.

Meer uit Sport

Barcelona-middenvelder De Jong noemt uitschakeling flinke domper

BARCELONA (ANP) - Frenkie de Jong van FC Barcelona wist dat zijn ploeg het met tien man lastig ging krijgen tegen Paris Saint-Germain. Na de rode kaart voor verdediger Ronald Araújo moesten de Spanjaarden nog meer dan een uur met tien man spelen tegen PSG en verloren met 4-1. "Dit is een flinke domper, omdat we volledig overtuigd waren dat we door konden gaan", zei hij tegen Movistar.

10 uur geleden
Bijna 200.000 Nederlanders hebben kaartje voor Spelen in Parijs

ARNHEM (ANP) - Er zijn tot nog toe bijna 200.000 toegangskaartjes voor de Olympische Spelen in Parijs verkocht aan Nederlanders. Dat meldt sportkoepel NOC*NSF honderd dagen voor aanvang van het sportevenement.

10 uur geleden
NOC*NSF heeft volste vertrouwen in veilige Spelen

ARNHEM (ANP) - Topsportdirecteur André Cats van sportkoepel NOC*NSF heeft er het volste vertrouwen in dat de Olympische Spelen in Parijs veilig zullen verlopen. Dat zegt hij honderd dagen voor aanvang van het sportevenement.

10 uur geleden
Cats denkt ook honderd dagen voor begin Spelen niet aan medailles

ARNHEM (ANP) - Sportkoepel NOC*NSF spreekt voor de Olympische Spelen in Parijs geen verwachting uit over het aantal medailles dat de Nederlandse ploeg moet halen. "Voor ons telt dat we optimaal voorbereid aan de start willen komen en voor het hoogst haalbare gaan. De ambitie om bij de beste tien landen van de wereld te horen blijft onverkort overeind", zegt topsportdirecteur André Cats honderd dagen voor aanvang van de Spelen.

10 uur geleden
Cats pleit voor bonus voor alle olympische medaillewinnaars

ARNHEM (ANP) - Topsportdirecteur André Cats van sportkoepel NOC*NSF juicht een financiële bonus voor olympisch kampioenen toe. Hij zei dat tijdens een persmoment op sportcentrum Papendal. "De atletiek zie ik als wegbereider, want ik vind dat het Internationaal Olympisch Comité het initiatief moet nemen om prijzengeld in alle sporten uit te keren."

10 uur geleden
Frankrijk en Duitsland organiseren WK handbal voor mannen in 2029

BERLIJN (ANP/DPA) - Frankrijk en Duitsland organiseren het WK handbal voor mannen in 2029. Dat heeft de internationale handbalfederatie (IHF) bekendgemaakt. De openingswedstrijd en de finale worden gehouden in Parijs.

15 uur geleden
Nadal maakt succesvolle rentree en verslaat Cobolli in Barcelona

BARCELONA (ANP) - Rafael Nadal heeft een succesvolle rentree gemaakt op de tennisbaan. De 37-jarige Spanjaard rekende in de eerste ronde in Barcelona af met de Italiaan Flavio Cobolli: 6-2 6-3.

17 uur geleden