Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Hamilton blijft zich uitspreken over 'belangrijke kwesties'

Hamilton blijft zich uitspreken over 'belangrijke kwesties'

SILVERSTONE (ANP) - Formule 1-icoon Lewis Hamilton is niet van plan te zwijgen in het politieke en maatschappelijke debat. "Ik zal me blijven uitspreken over zaken die mij aan het hart gaan en de problemen die er zijn", zei de zevenvoudig wereldkampioen na de presentatie van de nieuwe Mercedes.

De 38-jarige Brit reageerde voor het eerst op de aanscherping van een veelbesproken reglement van autosportbond FIA. Formule 1-coureurs mogen zich voortaan pas uitspreken over persoonlijke, politieke of religieuze kwesties als de FIA daar vooraf toestemming voor heeft gegeven.

"Ik ben niet eens verbaasd hierover, maar voor mij verandert er niets. Ik vind dat de sport nog steeds een verantwoordelijkheid heeft om zich uit te spreken over kwesties en bewustzijn te creëren over belangrijke onderwerpen", aldus Hamilton, die bij de presentatie herhaalde dat hij zijn aflopende contract bij Mercedes dit jaar wil verlengen.

Racisme en discriminatie

Hamilton kwam de afgelopen jaren vooral in actie tegen racisme en discriminatie en droeg eens een shirt met daarop een boodschap tegen politiegeweld. Daarna kwam de FIA met een verbod op het dragen van een eigen shirt op het podium.

De aangescherpte regels betekenen dat de FIA coureurs kan straffen als ze zich zonder toestemming politiek uiten. "Het zou dom zijn om te zeggen dat ik extra strafpunten wil krijgen voor mijn uitspraken. Maar zoals gezegd, ik zal mijn mening blijven geven. Wij hebben een groot platform en er zijn nog veel zaken die we moeten aanpakken."

Meer uit Sport

Renners op weg naar hoogste punt in Tour

EMBRUN (ANP) - De renners in de Tour de France zijn om 12.20 uur op de fiets gestapt voor een zware bergrit. Met achtereenvolgens de Col de Vars, de Cime de la Bonette en de aankomst op Isola 2000 wacht het peloton twee bergen van de buitencategorie en een van de eerste categorie. De pas over de Bonette is de hoogste begaanbare weg van Frankrijk. De renners passeren de top op 2802 meter hoogte.

39 minuten geleden
Tour de France verruimt tijdslimiet voor zware bergrit

EMBRUN (ANP) - De organisatoren van de Tour de France hebben de tijdslimiet waarbinnen de renners in de negentiende rit moeten finishen verruimd. De etappe telt drie zware beklimmingen met een aankomst bergop in Isola 2000.

56 minuten geleden
Ook Olympische Spelen hebben last van computerstoring

PARIJS (ANP/AFP) - Ook de organisatoren van de Olympische Spelen hebben problemen vanwege de wereldwijde computerstoringen. "Paris 2024 is op de hoogte van wereldwijde technische problemen met Microsoft-software. Deze problemen hebben gevolgen voor de IT-activiteiten van Paris 2024", klonk het in een eerste verklaring aan persbureau AFP.

1 uur geleden
Nederlandse sporters in groepjes op weg naar Parijs

PARIJS (ANP) - De Nederlandse deelnemers vertrekken in plukjes naar Parijs waar op 26 juli de Olympische Spelen beginnen. Nadat een deel van de handboogschuttersploeg donderdag als eerste was gearriveerd in het olympisch dorp, vertrekken de hockeyers zaterdag per bus naar de Franse hoofdstad.

1 uur geleden
Shorttrackster Van Kerkhof beëindigt loopbaan

UTRECHT (ANP) - Shorttrackster Yara van Kerkhof heeft haar topsportloopbaan beëindigd. De van oorsprong Zoetermeerse was op de Winterspelen van Pyeongchang de eerste vrouw die voor Nederland een medaille bij het shorttracken behaalde. Ze pakte zilver op de 500 meter. Als lid van de aflossingsploeg behaalde ze vier jaar later in Beijing het goud.

2 uur geleden
Australische hockeyer Dawson laat vingertop amputeren voor Spelen

MELBOURNE (ANP/AFP) - De Australische hockeyer Matt Dawson heeft een deel van een vinger opgeofferd om deel te kunnen nemen aan de Olympische Spelen. De 30-jarige hockeyer, lid van de ploeg die in 2021 in Tokio zilver veroverde, brak onlangs de ringvinger van zijn rechterhand en dreigde daardoor de Spelen te moeten missen.

4 uur geleden
Zverev in thuisstad Hamburg in drie sets langs Gaston

HAMBURG (ANP) - Tennisser Alexander Zverev heeft ten koste van Hugo Gaston de kwartfinales bereikt van het ATP-toernooi van Hamburg. De in de Noord-Duitse stad geboren Zverev versloeg de Fransman in drie sets: 4-6 6-2 7-5. In de eerste ronde schakelde hij de Nederlander Jesper de Jong uit.

14 uur geleden