Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Hamer waarschuwt D66: trots mag niet afleiden van wangedrag

Hamer waarschuwt D66: trots mag niet afleiden van wangedrag

DEN BOSCH (ANP) - Dat D66 trots is dat ze het gesprek aangaat met leden over wangedrag, mag "niet afleiden van al die problemen die eronder liggen". Dat heeft regeringscommissaris seksueel grensoverschrijdend gedrag Mariƫtte Hamer gezegd op een ledenbijeenkomst van D66. De partij sprak over de cultuur binnen de vereniging naar aanleiding van een MeToo-kwestie die enkele jaren geleden in de partij speelde.

"Ik snap dat u heel blij bent dat u dit gesprek met elkaar voert", zei Hamer (zelf van de PvdA) in haar toespraak op de bijeenkomst. Ze was te gast in haar rol als regeringscommissaris, die ze sinds begin april bekleedt. De partijtop van D66 straalde in het openbare gedeelte van die bijeenkomst, waarin vooral werd gespeecht, trots uit over de benadering van het onderwerp.

Partijleider Sigrid Kaag en voorzitter Victor Everhardt spreken van een "terechte waarschuwing" van Hamer, maar voegen daar wel aan toe: "voor iedereen". Kaag: "Het feit dat je het gesprek begint, betekent alleen maar dat je het begint, niet dat je er al bent." Belangrijker is dat de partij er ook gevolg aan geeft, en zorgt dat grensoverschrijdend gedrag wordt voorkomen. Als dat wangedrag toch plaatsvindt, moet er ruimte zijn voor melders. Het bestuur is in de veelbesproken kwestie, die aanleiding gaf voor de bijeenkomst, meerdere keren door het stof gegaan omdat de partijtop niet genoeg deed voor het slachtoffer.

Met de oud-medewerkster is de partij tot een overeenstemming gekomen. Volgens Kaag is er over de kwestie, die draait om lobbyist en voormalig partijprominent Frans van Drimmelen "veelvuldig gesproken" in het besloten deel. Toch werd het openbare deel kort verstoord door een lid dat riep: "We kunnen alleen leren als we antwoorden krijgen op de vragen. Die hebben we niet gekregen." De man werd verteld dat hij niet voor zijn beurt moest spreken.

Meer uit Binnenland

Organisatie: risico huwelijksdwang jongeren door missen signalen

DEN HAAG (ANP) - Honderden Nederlandse jongeren lopen tijdens de zomervakantie risico omdat ze signalen van huwelijksdwang en achterlating in het buitenland vaak missen. Uit loyaliteit aan hun familie zijn ze "blind", waardoor een onschuldig lijkend familiebezoek in het buitenland kan eindigen in een "enkele reis", zegt het Landelijk Knooppunt Huwelijksdwang en Achterlating (LKHA).

19 minuten geleden
Politie zoekt in sloten Hoofddorp naar sporen dodelijk misdrijf

HOOFDDORP (ANP) - De politie zoekt maandag in het water in de omgeving van de Egholm in Hoofddorp naar sporen die meer vertellen over het overlijden van de 48-jarige Steve Mahakena. De politie zoekt onder meer in sloten en een vijver en krijgt daarbij assistentie van specialisten van het Landelijk Team Onderwaterzoekingen.

26 minuten geleden
Bijna alle treinen rijden weer vanaf Amsterdam Centraal Station

AMSTERDAM (ANP) - Bijna alle treinen rijden rond 10.30 uur weer van en naar Amsterdam Centraal Station, nadat het treinverkeer plat lag door een storing. Hoewel de eerste treinen erg vol zaten, is het op de perrons nu niet meer heel druk.

33 minuten geleden
Bijna alle overnachtende concertbezoekers weg uit Ziggo Dome

AMSTERDAM (ANP) - Bijna alle 150 concertbezoekers die zondag- op maandagnacht in de Ziggo Dome hebben geslapen, zijn weg. De laatste twee bezoekers verlaten elk moment de concertzaal, aldus een woordvoerder van MOJO.

37 minuten geleden
Treinverkeer Amsterdam Centraal start weer op

AMSTERDAM (ANP) - De eerste treinen rijden sinds even voor 09.00 uur weer op Amsterdam Centraal Station. Op het station zijn nog veel gestrande reizigers te vinden die hun weg naar de juiste trein moeten vinden. Medewerkers van de NS staan iedereen te woord en voor de servicedesk staat een flinke rij. Op de informatieborden zijn vooralsnog veel geannuleerde treinen te zien.

1 uur geleden
ProRail: treinverkeer Amsterdam rijdt weer door noodgreep

AMSTERDAM (ANP) - De treinen rijden weer van en naar Amsterdamse stations door een noodgreep, zegt een woordvoerder van ProRail. Sinds zondagmiddag kampte de Amsterdamse verkeersleidingspost van de spoorbeheerder met een IT-storing. De oorzaak van de storing is nog niet bekend. ProRail doet hier onderzoek naar.

1 uur geleden
Taxicentrale Amsterdam ziet vraag naar taxiritjes flink toenemen

AMSTERDAM (ANP) - De Taxicentrale Amsterdam (TCA) merkt dat de vraag naar taxiritjes is "verdubbeld tot verdrievoudigd" door de treinstoring rond de hoofdstad. "De telefoon staat roodgloeiend", zegt directeur Hedy Borreman maandagochtend. Volgens haar is de vraag groter dan het aanbod. Dat betekent ook dat mensen langer moeten wachten voor hun taxi arriveert.

2 uur geleden