Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Hamas laat weer twee gijzelaars vrij

Hamas laat weer twee gijzelaars vrij

GAZA (ANP/RTR) - Hamas heeft twee oudere Israëlische vrouwen vrijgelaten van de ruim tweehonderd gijzelaars die de Palestijnse beweging sinds ruim twee weken gevangenhoudt. Vrijdag kwamen de eerste twee vrij: een Amerikaanse vrouw en haar dochter.

Volgens een verklaring van de gewapende tak van Hamas, de al-Qassam-brigades, mochten de Israëlische burgers onder meer om "dwingende humanitaire" redenen gaan, "ondanks de misdaden van de bezetting". De vrijlating zou door bemiddeling van Qatar en Egypte tot stand zijn gekomen. Hamas beweert verder dat "de vijand" vorige week de overdracht van de twee zou hebben geweigerd.

Bij de twee vrijgelaten Amerikaanse burgers had Qatar al bemiddeld.

Het Rode Kruis was betrokken bij de vrijlating van de twee Israëlische vrouwen als "neutrale tussenpersoon", laat de internationale hulporganisatie weten. "We hopen dat ze snel terug zullen zijn bij hun geliefden."

Meer uit Buitenland

ICC vraagt zienswijzen rond mogelijk aanhoudingsbevel Netanyahu

DEN HAAG (ANP) - Ruim zestig regeringen, organisaties en personen mogen bij het Internationaal Strafhof (ICC) hun standpunt indienen over mogelijke arrestatiebevelen tegen onder anderen de Israëlische minister-president Benjamin Netanyahu. Het hof buigt zich over de vraag of Netanyahu, de Israëlische minister van Defensie Yoav Gallant en de hoge Hamasfunctionarissen Yahya Sinwar, Mohammed Al-Masri en Ismail Haniyeh aangehouden moeten worden, zoals de aanklager wil.

11 minuten geleden
Vliegveld Catania tijdelijk dicht na uitbarsting vulkaan Etna

CATANIA (ANP/AFP) - Het vliegveld van Catania op het Italiaanse Sicilië is dinsdag gesloten na een uitbarsting van de vulkaan Etna. Het vliegverkeer ligt tijdelijk stil vanwege de vrijgekomen as.

24 minuten geleden
Zondag was wereldwijd de warmste dag ooit gemeten

LONDEN (ANP) - 21 juli, afgelopen zondag, is de warmste dag ooit geregistreerd. De gemiddelde temperatuur wereldwijd bedroeg 17,09 graden. Dat komt dinsdag naar voren uit de dagelijkse metingen van de Europese klimaatdienst Copernicus. Het oude record was 17,08 graden op 6 juli vorig jaar. De gegevens worden sinds 1940 bijgehouden.

29 minuten geleden
Macron spreekt voor het eerst met pers sinds verkiezingen

PARIJS (ANP) - De Franse president Emmanuel Macron gaat dinsdag om 20.10 uur in gesprek met de pers. Dat is de eerste keer sinds de parlementsverkiezingen op 7 juli werden afgerond, aldus Franse media.

1 uur geleden
Harris houdt eerste campagnebijeenkomst in Milwaukee

WASHINGTON (ANP/AFP/RTR) - De Amerikaanse vicepresident Kamala Harris houdt dinsdag haar eerste campagnebijeenkomst. Deze vindt plaats in de stad Milwaukee.

2 uur geleden
Colombiaans verbod op stierenvechten treedt in werking

BOGOTA (ANP/AFP) - De Colombiaanse president Gustavo Petro heeft de eerder opgestelde wet die stierenvechten verbiedt, in werking gezet. Hij zei blij te zijn dat het doden van dieren als vermaak niet meer is toegestaan. Stierenvechten was eerder in de wet verankerd als cultureel erfgoed.

3 uur geleden
Bijna 2600 arrestaties tijdens protesten Bangladesh

DHAKA (ANP/AFP) - In Bangladesh zijn bijna 2600 arrestaties verricht tijdens de recente protesten in het land, meldt persbureau AFP na een telling. Jongeren gaan er al weken de straat op om hun ongenoegen te uiten over de herinvoering van een systeem dat overheidsbanen reserveert voor bepaalde groepen.

3 uur geleden