Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Halsema: gemeente heeft terecht gehandeld in zaak Haga Lyceum

Halsema: gemeente heeft terecht gehandeld in zaak Haga Lyceum

AMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse burgemeester Femke Halsema blijft achter de handelswijze staan van het stadsbestuur in de zaak rond het omstreden Cornelius Haga Lyceum. Ze zei dit tegen de gemeenteraad na vragen van diverse partijen na een recente uitspraak van de rechtbank, die oordeelde dat onderwijsminister Arie Slob ten onrechte het bestuur van de islamitische middelbare school heeft gedwongen op te stappen.

Halsema zegt dat is gekeken of de gemeente op de juiste manier heeft gehandeld, nadat de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) aan de bel had getrokken na een bericht van inlichtingendienst AIVD. Die waarschuwde dat de schoolleiding banden zou hebben met extremistische figuren.

De burgemeester zei niet te zien hoe dit anders had gemoeten en noemt het van groot belang ouders te informeren over de school. "Zodat ze over alle informatie beschikken om de juiste keus voor hun kind te maken. Ik vind het van groot belang dat ze dan ook de minder prettige informatie hebben."

Meer uit Binnenland

Armoedefonds: organisaties zien stijging hulpvragen

ROSMALEN (ANP) - Veel organisaties die hulp bieden bij armoede krijgen meer hulpvragen, meldt het Armoedefonds op basis van eigen onderzoek. Van de 477 ondervraagde organisaties zag de helft (51 procent) in het afgelopen half jaar een stijging van het aantal hulpverzoeken.

24 minuten geleden
Studentenbond verbijsterd door plannen voor langstudeerboete

UTRECHT (ANP) - Studenten zijn verbijsterd dat in het coalitieakkoord staat dat er vanaf 2026 een langstudeerboete van 3000 euro per jaar komt, zegt Elisa Weehuizen, voorzitter van de Landelijke Studentenvakbond (LSVb). De boete geldt voor studenten die meer dan een jaar uitlopen met hun bachelor- of masteropleiding. De studentenbond wil actievoeren.

3 uur geleden
Rechtbank behandelt zaak over rellende Eritreeërs in Den Haag

DEN HAAG (ANP) - Een groep Eritreeërs staat vrijdag terecht voor de rellen rond zalencentrum Opera in Den Haag op 17 februari. De verdachten worden beschuldigd van openlijk geweld en in sommige gevallen ook opruiing.

4 uur geleden
Gebouwen Erasmus Universiteit gaan weer open

ROTTERDAM (ANP) - De gebouwen van de Erasmus Universiteit in Rotterdam gaan vrijdag weer open. Donderdag bleven de gebouwen van de Rotterdamse universiteit dicht door een aangekondigde pro-Palestinademonstratie. De betoging werd op het laatste moment afgelast en verplaatst naar het stationsplein van Rotterdam Centraal.

4 uur geleden
Plasterk biedt Omtzigt excuses aan in open brief

DEN HAAG (ANP) - In een open brief in De Telegraaf biedt de voormalige informateur en beoogd premier Ronald Plasterk NSC-leider Pieter Omtzigt zijn excuses aan over hun eerdere aanvaring in de formatie.

7 uur geleden
Aandeel gelovigen in tien jaar tijd gedaald tot 42 procent

DEN HAAG (ANP) - De groep Nederlanders die een religie aanhangt, is in tien jaar tijd gedaald van 53 naar 42 procent. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), dat al sinds 1849 mensen naar hun religie vraagt, zijn tegenwoordig 75-plussers het vaakst gelovig.

8 uur geleden
Tienduizenden jonge vrouwen in 2023 gestalkt, weinig aangiftes

DEN HAAG (ANP) - Tienduizenden jonge vrouwen waren vorig jaar slachtoffer van stalking. Zij zijn langere tijd lastiggevallen, bespioneerd of bestookt met ongewenste appjes of mailtjes. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), dat dit met een enquête onderzocht, zijn partners of ex-partners vaak de dader. Slechts een klein deel van de vrouwen doet aangifte bij de politie.

8 uur geleden