Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Halsema bedankt voor inzet rondom 'morele winnaar' Marokko

Halsema bedankt voor inzet rondom 'morele winnaar' Marokko

AMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse burgemeester Femke Halsema bedankt alle betrokkenen die zich de afgelopen weken hebben ingezet rondom de WK-wedstrijden met Marokko. "Grote dank aan de vaders, moeders, straatcoaches, ondernemers, wijkagenten, politie en andere betrokken organisaties die hun best hebben gedaan om er een feest van te maken", schrijft ze op Instagram.

Halsema spreekt van een "mooie vierde plek" voor het Marokkaanse elftal in Qatar. "Voor mij de morele winnaar van het WK. Felicitaties aan alle Amsterdammers die de afgelopen weken zo intens met de voetballers hebben meegeleefd."

Marokko voetbalde zaterdag voor het laatst op het toernooi om de derde en vierde plek tegen Kroatië. In tegenstelling tot voorgaande wedstrijden bleef het dit keer rustig in de grote steden. Eerder liepen de feestelijkheden uit op rellen, waarbij zwaar vuurwerk werd afgestoken en de mobiele eenheid in actie moest komen.

Zondagmiddag neemt Argentinië het op tegen Frankrijk in de finale van het WK.

Meer uit Binnenland

Aantal mensen in Ter Apel al een paar dagen boven de 2200

TER APEL (ANP) - In het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel hebben in de nacht van maandag op dinsdag 2245 mensen overnacht, meldt een woordvoerder van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). De afgelopen nachten verbleven meer dan 2200 mensen in het aanmeldcentrum, hoewel er een maximumaantal geldt van 2000. Maandag meldde het COA een bezetting van 2219 mensen, de nacht ervoor ging het om 2206 mensen.

4 minuten geleden
Afsluitdijk (A7) dicht door ongeluk met vrachtwagen

DEN OEVER (ANP) - De Afsluitdijk (A7) is dinsdag in beide richtingen dicht, meldt de ANWB rond het middaguur. De afsluiting is het gevolg van een aanrijding tussen een tankwagen en een personenauto in de buurt van de Stevinsluizen bij Den Oever. Daarbij is een man om het leven gekomen, laat de politie weten.

23 minuten geleden
OM eist celstraf tegen frauderende pakketbezorger

LEEUWARDEN (ANP) - Tegen de 27-jarige Miranda W. uit het Friese Sint Jacobiparochie heeft het Openbaar Ministerie dinsdag 36 maanden cel geëist, waarvan 12 maanden voorwaardelijk, voor verduistering in haar dienstbetrekking als pakketbezorger van DHL en een koeriersdienst die werkte voor PostNL.

35 minuten geleden
Vluchten KLM uitgeweken en geannuleerd door storing

SCHIPHOL (ANP) - KLM heeft maandagavond vier vluchten laten uitwijken naar het buitenland in verband met de storing in het Nederlandse luchtverkeersleidingssysteem. Twee vluchten gingen naar Brussel, een naar Luik en een naar Parijs, aldus KLM.

45 minuten geleden
Platform haalt stuk over cultuur TU Delft onder druk offline

DELFT (ANP) - Delta, het journalistieke platform van de TU Delft, zegt onder juridische druk een artikel van de eigen site te hebben verwijderd. Het gaat om een verhaal onder de kop 'Hoe zwijgplicht leidde tot angst onder medewerkers I&IC en vertrouwensbreuk met rector'.

1 uur geleden
Wind afgenomen, geen waarschuwing meer van kracht

DE BILT (ANP) - Er geldt geen waarschuwing meer voor de kustgebieden van Zeeland, Zuid-Holland en Noord-Holland. Die gebieden hadden dinsdagochtend nog te maken met zware windstoten, maar kort voor 10.00 uur meldde het KNMI dat er geen waarschuwingen meer van kracht zijn.

2 uur geleden
Tussen 1500 en 2000 passagiers getroffen door perikelen Schiphol

SCHIPHOL (ANP) - De combinatie van een storing in het luchtverkeersleidingssysteem en onstuimig weer heeft maandagavond en -nacht op Schiphol tussen de 1500 en 2000 passagiers getroffen. Zij moesten de nacht doorbrengen op de luchthaven of in een hotel, zegt een woordvoerster van Schiphol. In totaal zijn tot dinsdagochtend 76 vluchten geannuleerd.

2 uur geleden