Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

HAL bereikt akkoord met Boskalis over overname na hoger bod

HAL bereikt akkoord met Boskalis over overname na hoger bod

AMSTERDAM (ANP) - Investeerder HAL verhoogt het overnamebod op baggeraar en maritiem dienstverlener Boskalis naar 33 euro per aandeel. Dat is 1 euro meer dan het vorige bod. Daarmee werd toen een prijskaartje van 4,2 miljard euro op Boskalis geplakt. Dat is nu ruim 4,3 miljard euro, gelet op de 129 miljoen uitstaande aandelen Boskalis. De leiding van Boskalis is akkoord met het nieuwe bod en adviseert aandeelhouders hun stukken aan te melden.

De aanmeldingstermijn voor de overname zou oorspronkelijk op 2 september aflopen, maar is nu verlengd tot 6 september. Door het nieuwe bod is er nu sprake van een nieuwe termijn, die volgens de regels minstens zeven dagen moet zijn.

Topman Peter Berdowski van Boskalis zegt in een reactie tegen het ANP dat er nu sprake is van een "fair" bod. Mochten aandeelhouders akkoord gaan, dan zal het nog maanden duren alvorens de overname is afgewikkeld en Boskalis van de beurs verdwijnt. Onderdeel van de afspraak met HAL is onder andere dat er de komende vier jaar niet wordt gesneden in het personeelsbestand. Ook de leiding van Boskalis blijft aan, waarbij het bedrijf ook zeggenschap houdt over investeringen.

De termijn van Berdowski loopt komend voorjaar af. Of hij daarna aanblijft is nog niet bekend. "Ik heb mijn positie bewust buiten de discussie gehouden. Mijn contract loopt tot mei volgend jaar. Dan kijken we verder", aldus de topman.

Institutionele beleggers

HAL probeert al langer Boskalis in te lijven. De leiding van Boskalis gaf eerder te kennen het vorige bod van HAL te laag te vinden. Een eerder overleg over het ophogen van het bod leidde tot niets. Afgelopen week werden aandeelhouders van Boskalis bijgepraat over de overnamepoging. Toen bleek de animo voor de overname onder de beleggers niet al te groot, wat HAL er vermoedelijk toe heeft aangezet een verhoogd bod uit te brengen.

Inmiddels heeft de investeerder, samen met een speciale stichting die al sinds maart aandelen Boskalis opkoopt, 55,6 procent van de aandelen in handen. De overname gaat volgens de gestelde voorwaarden door als minstens 85 procent van de stukken is aangemeld.

Volgens Berdowski is het vooral voor institutionele beleggers belangrijk dat de leiding van Boskalis akkoord is met de overname. De grote beleggers waren afwezig tijdens de aandeelhoudersvergadering van vorige week. "Voor deze groep beleggers telt het zwaar mee of er sprake is van een vriendelijk of een onvriendelijk bod", aldus de topman. "Dat legt wel gewicht in de schaal." Verder wijst Berdowski erop dat het voor de minderheidsaandeelhouders belangrijk is dat er 60 miljoen euro is bijgekomen.

Meer uit Financieel

Ford zakt op Wall Street na bijstellen winstverwachting

NEW YORK (ANP) - Autoproducent Ford behoorde donderdag tot de dalers op de beurzen in New York. Het bedrijf waarschuwde dat de winst dit jaar lager uitvalt door nieuwe afspraken met vakbond United Auto Workers en stijgende loonkosten. Het aandeel verloor uiteindelijk 3,1 procent.

6 uur geleden
Britse regering bezorgd over overname Telegraph, start onderzoek

LONDEN (ANP/AFP/BLOOMBERG/RTR) - De Britse regering heeft een onderzoek ingesteld naar de voorgenomen overname van de Telegraph Media Group door een investeringsfonds dat banden heeft met de Verenigde Arabische Emiraten. De Britse minister van Cultuur Lucy Frazer stelt in een verklaring dat ingrijpen nodig is vanwege zorgen over de juiste weergave van nieuws en de vrijheid van meningsuiting.

6 uur geleden
Apollo verhoogt financiering Air France-KLM naar 1,5 miljard

PARIJS (ANP) - Air France-KLM krijgt 1,5 miljard euro tot zijn beschikking, nu een deal met investeerder Apollo is afgerond. Voor dat geld mag het Amerikaanse Apollo het loyaliteitsprogramma Flying Blue deels uitbaten. Eind oktober werd een financiering van 1,3 miljard euro aangekondigd, maar Apollo heeft dat bedrag verhoogd.

7 uur geleden
Rechter: namaakspeelgoed bij Action mag niet meer worden verkocht

DEN BOSCH (ANP) - De 'Squishy Factory" een product van speelgoedmaker Toi-Toys dat onder andere in de schappen lag bij winkelketen Action, mag niet langer worden verkocht. Dat heeft de rechtbank Oost-Brabant donderdag bepaald. Het speelgoed leek namelijk wel heel erg op de 'Doctor Squish Squishy Maker' van twee andere producenten.

8 uur geleden
Claimclubs krijgen uitnodiging van NN na woekerpolisdeal ASR

AMSTERDAM (ANP) - Verzekeraar NN Group wil ook met claimorganisaties gaan praten over woekerpolissen, nu het rivaal ASR is gelukt om een schikking te treffen in het langslepende woekerpolisdossier. Ab Flipse, voorzitter van Vereniging Woekerpolis.nl, en Marnix Bos, voorzitter van de Stichting Wakkerpolis, laten weten dat ze inmiddels een uitnodiging hebben gekregen voor een verkennende dialoog.

9 uur geleden
ABP verhoogt pensioenen met 3 procent, premie gaat iets omlaag

AMSTERDAM (ANP) - Gepensioneerden die zijn aangesloten bij ambtenarenpensioenfonds ABP zien hun pensioen volgend jaar met 3 procent stijgen. Daarnaast gaat de premie iets omlaag. "Hopelijk geeft de verhoging onze gepensioneerden wat extra armslag. Want bij een pensioen van 1000 euro netto betekent dat toch zo'n 30 euro in de maand erbij", laat bestuursvoorzitter Harmen van Wijnen van het grootste pensioenfonds van Nederland weten.

10 uur geleden
Drie Nederlandse start-ups mogen innovaties voor NAVO ontwikkelen

DEN HAAG (ANP) - Drie Nederlandse start-ups zijn geselecteerd om nieuwe innovaties voor de NAVO te ontwikkelen. Zij krijgen daarvoor elk een subsidie van 100.000 euro. Volgens het ministerie van Defensie gaat het om een bedrijf uit Amsterdam en twee bedrijven uit Delft, namelijk Ore Energy, Lobster Robotics en Enevate.

10 uur geleden