Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Hagenaar opgepakt voor vuurwerkbom onder politiebus Duindorp

Hagenaar opgepakt voor vuurwerkbom onder politiebus Duindorp

DEN HAAG (ANP) - Een 38-jarige Hagenaar is maandagochtend aangehouden voor het gooien van een vuurwerkbom onder een politiebus op 3 december. Dat gebeurde in de wijk Duindorp. Een agent liep door de bom blijvende gehoorschade op, zo is volgens de politie uit een gehoortest gebleken. Zes andere agenten die in de bus zaten, zullen nog een gehoortest ondergaan. Ook de bus zelf werd zwaar beschadigd.

De Hagenaar wordt verdacht van betrokkenheid bij openlijke geweldpleging en poging (zware) mishandeling.

Het incident met het gooien van zwaar illegaal vuurwerk onder de politiebus werd gefilmd vanuit een politiehelikopter. Op beelden is te zien dat het projectiel onder de politiebus rolt, waarna een explosie en vervolgens een tweede klap volgt.

Meerdere arrestaties

De aanhouding maakt deel uit van de arrestatie van zes mannen op maandagochtend, die ervan worden verdacht dat ze de afgelopen weken vernielingen hebben gepleegd en rellen hebben georganiseerd. Drie van hen, Hagenaars van 35, 37 en 39 jaar oud, worden verdacht van opruiing tot het plegen van geweld tegen personen of goederen.

Ook werd een 42-jarige man uit Den Haag aangehouden in verband met de vondst van een vuurwerkbom op zaterdag 7 december. Die lag in een plantenbak voor een woning aan de Zeezwaluwstraat. De man kon worden aangehouden na onderzoek van het projectiel door forensisch rechercheurs. Hij wordt verdacht van voorbereidingshandelingen voor brandstichting en het veroorzaken van een explosie. Verder vermoedt de politie dat deze verdachte op maandag 2 december opzettelijk is ingereden op een politieagent in de Pluvierstraat.

De zesde verdachte is een 43-jarige Hagenaar die is opgepakt wegens mogelijke betrokkenheid bij het oproepen tot ongeregeldheden in Laak. Hij wordt verdacht van opruiing.

Meer uit Binnenland

Websites politieke partijen plat door aanval uit buitenland

DEN HAAG (ANP) - De websites van verschillende politieke partijen zijn donderdag niet of nauwelijks bereikbaar door zogeheten ddos-aanvallen. Het gaat vooralsnog om de sites van het CDA, PVV en FVD. Volgens een woordvoerder van het CDA had de partij in de ochtend last van een ddos-aanval, waarbij de server overspoeld wordt met aanvragen. Er kwamen er miljoenen tegelijkertijd uit het buitenland, zegt de woordvoerder. De CDA-website is nu wel bereikbaar. Die van PVV en FVD zijn nog uit de lucht.

3 minuten geleden
Zorgen bij staatscommissie over bezuinigingen drugspreventie

DEN HAAG (ANP) - De nieuwe coalitie moet meer geld vrijmaken voor drugspreventie, vindt Brigit Toebes, hoogleraar gezondheidsrecht in Groningen en voorzitter van de staatscommissie MDMA. In hun hoofdlijnenakkoord halen PVV, VVD, NSC en BBB 300 miljoen euro weg bij publieke gezondheid, en Toebes verwacht dat die bezuiniging ook ten koste van drugspreventie gaat. "Dat stelt me niet hoopvol. Ik ben bezorgd."

58 minuten geleden
Orbán stelt eisen aan cruciale steun voor NAVO-benoeming Rutte

BOEDAPEST (ANP) - De Hongaarse premier Viktor Orbán heeft voor het eerst voorwaarden gesteld aan zijn steun voor de benoeming van demissionair premier Mark Rutte als NAVO-topman. Hongarije geldt als het belangrijkste overgebleven obstakel voor Rutte.

1 uur geleden
Rechter wijst eisen Greenpeace in kort geding over stikstof af

DEN HAAG (ANP) - De rechter gaat niet mee in de eisen van Greenpeace voor een snelle stikstofreductie. Volgens de milieuorganisatie is het noodzakelijk dat de overheid onmiddellijk maatregelen tegen stikstofuitstoot neemt om de natuur te behoeden voor verdere achteruitgang. Om de Staat daartoe te dwingen, had Greenpeace een kort geding aangespannen. De voorzieningenrechter die de zaak behandelde, wijst alle vorderingen echter af.

3 uur geleden
NS: stembureaus op stations goed bezocht tijdens ochtendspits

UTRECHT (ANP) - De stembureaus op stations worden volgens de NS goed bezocht. "Hier en daar stond een rij, maar over het algemeen liep het lekker door. Nu nemen de rijen af, dat is gebruikelijk als de spits voorbij is", zegt een woordvoerster. Aantallen stemmers heeft het vervoersbedrijf niet.

3 uur geleden
Op de meeste plaatsen droog op verkiezingsdag

HOUTEN (ANP) - Het is donderdag goed weer op de dag van de Europese verkiezingen. Volgens Weeronline is er een mix van wolken en zon en blijft het op veruit op de meeste plaatsen droog.

3 uur geleden
Bakkerijen en winkels vaker dicht om ongedierte

DEN HAAG (ANP) - Bakkerijen, buurtsupermarkten, restaurants, cafés en andere etablissementen moeten steeds vaker hun deuren meteen sluiten omdat de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) ziet dat er ongedierte rondkruipt. In de eerste vijf maanden van dit jaar gebeurde dat 35 keer en dat is meer dan in heel 2023.

3 uur geleden