Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Hagenaar opgepakt voor vuurwerkbom onder politiebus Duindorp

Hagenaar opgepakt voor vuurwerkbom onder politiebus Duindorp

DEN HAAG (ANP) - Een 38-jarige Hagenaar is maandagochtend aangehouden voor het gooien van een vuurwerkbom onder een politiebus op 3 december. Dat gebeurde in de wijk Duindorp. Een agent liep door de bom blijvende gehoorschade op, zo is volgens de politie uit een gehoortest gebleken. Zes andere agenten die in de bus zaten, zullen nog een gehoortest ondergaan. Ook de bus zelf werd zwaar beschadigd.

De Hagenaar wordt verdacht van betrokkenheid bij openlijke geweldpleging en poging (zware) mishandeling.

Het incident met het gooien van zwaar illegaal vuurwerk onder de politiebus werd gefilmd vanuit een politiehelikopter. Op beelden is te zien dat het projectiel onder de politiebus rolt, waarna een explosie en vervolgens een tweede klap volgt.

Meerdere arrestaties

De aanhouding maakt deel uit van de arrestatie van zes mannen op maandagochtend, die ervan worden verdacht dat ze de afgelopen weken vernielingen hebben gepleegd en rellen hebben georganiseerd. Drie van hen, Hagenaars van 35, 37 en 39 jaar oud, worden verdacht van opruiing tot het plegen van geweld tegen personen of goederen.

Ook werd een 42-jarige man uit Den Haag aangehouden in verband met de vondst van een vuurwerkbom op zaterdag 7 december. Die lag in een plantenbak voor een woning aan de Zeezwaluwstraat. De man kon worden aangehouden na onderzoek van het projectiel door forensisch rechercheurs. Hij wordt verdacht van voorbereidingshandelingen voor brandstichting en het veroorzaken van een explosie. Verder vermoedt de politie dat deze verdachte op maandag 2 december opzettelijk is ingereden op een politieagent in de Pluvierstraat.

De zesde verdachte is een 43-jarige Hagenaar die is opgepakt wegens mogelijke betrokkenheid bij het oproepen tot ongeregeldheden in Laak. Hij wordt verdacht van opruiing.

Meer uit Binnenland

Vermeer met 650.000 bezoekers best bezochte tentoonstelling Rijks

AMSTERDAM (ANP) - Meer dan 650.000 mensen hebben de tentoonstelling Vermeer in het Rijksmuseum gezien. Daarmee is het de best bezochte tentoonstelling ooit van het Amsterdamse museum. Zondag was de laatste dag van de expositie, die opende op 10 februari.

28 minuten geleden
Geen treinverkeer in regio Amsterdam door storing

AMSTERDAM (ANP) - Vanwege een storing bij ProRail rijden er geen treinen op de trajecten van en naar Amsterdam. Dat meldt de NS. De storing is volgens een woordvoerster bij een verkeersleidingspost. Het is nog niet bekend hoe lang het duurt voordat de problemen zijn verholpen.

1 uur geleden
Eigenaar appartementencomplex vraagt hulp aan collega-verhuurders

AMSTERDAM (ANP) - Vastgoedbedrijf Vesteda, de eigenaar en verhuurder van de appartementen aan de Joan Muyskenweg in Amsterdam-Oost die zaterdagavond grote schade opliepen door een felle brand, heeft collega-verhuurders benaderd. De verhuurder hoopt dat zij kunnen helpen met het vinden van vervangende woonruimte voor de bewoners die voorlopig niet terug kunnen keren naar hun huis.

5 uur geleden
Appartementencomplex Amsterdam onbewoonbaar na brand

AMSTERDAM (ANP) - De bewoners van het appartementencomplex in Amsterdam waar dit weekend een brand woedde, kunnen nog niet terug naar huis. Alle 95 woningen zijn voorlopig onbewoonbaar, meldt de brandweer.

6 uur geleden
BNNVARA zet stappen met sociale veiligheid op werkvloer

HILVERSUM (ANP) - BNNVARA heeft de afgelopen zes maanden veel stappen gemaakt in het vergroten van de sociale veiligheid op de werkvloer. De omroep heeft een langetermijnplan uitgerold, dat wordt begeleid door een externe expert. Dat laat een woordvoerder van BNNVARA weten.

6 uur geleden
Minister vindt vrije dag voor Keti Koti 'interessante gedachte'

DEN HAAG (ANP) - Minister Robbert Dijkgraaf (Emancipatie) vindt het een "interessante gedachte" om van Keti Koti, de dag waarop de afschaffing van de slavernij wordt gevierd en herdacht, een vrije dag te maken. Dat zegt hij in het programma WNL op Zondag.

8 uur geleden
Zes mensen naar ziekenhuis door vermoedelijke straatrace Helmond

HELMOND (ANP) - Door een vermoedelijke straatrace tussen twee auto’s zijn zaterdagavond in Helmond zes mensen in het ziekenhuis beland. Op de Europaweg botste een van de twee auto’s achterop een taxibusje, dat stilstond voor een stoplicht.

8 uur geleden