Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Haarhuis kijkt met nieuwsgierigheid naar 'bizarre rel' Djokovic

Haarhuis kijkt met nieuwsgierigheid naar 'bizarre rel' Djokovic

MELBOURNE (ANP) - Paul Haarhuis volgt de ontwikkelingen in de zaak-Djokovic met veel nieuwsgierigheid. Volgens de captain van het Nederlandse Daviscup-team valt de Servische tennisser zelf niet zo veel te verwijten.

"Ik zag een paar dagen geleden het bericht dat hij naar Australië zou gaan en ik dacht: hoe kan dat? Zou hij dan toch gevaccineerd zijn?", zei Haarhuis. "Maar kennelijk wist hij toch een gaatje te vinden in het systeem en was hij in de veronderstelling dat het geregeld was."

Haarhuis volgt de ontwikkelingen niet vanuit Australië, maar vanaf zijn vakantieadres in Spanje. "Elke dag krijgt dit weer een nieuwe twist. Het is een bizarre rel aan het worden. De komende dagen moet blijken of hij met zijn exemptie recht heeft op deelname", aldus de captain van de Nederlandse tennissers.

Niks raars gedaan

"Maar in zekere zin heeft hij niks raars gedaan. Zijn vader is dan weer niet goed wijs. Dat hij heeft opgeroepen om te lopen rellen. Dat zijn bijna Trump-achtige taferelen en dan ben je echt een malloot. Als je dat vergelijkt met de ouders van Rafael Nadal of Roger Federer, die heb ik nooit op zo'n uitspraak kunnen betrappen. Maar ik weet niet of dit meteen slecht is voor het imago van Djokovic. Als blijkt dat hij de uitzondering onder valse voorwaarden heeft gekregen, dan zal dat een deuk oplopen."

Haarhuis snapt ook wel dat sommige spelers bedenkingen hebben bij een vaccin. "Er zijn meerdere spelers die het zo onzeker vinden wat ze 'tot zich nemen'. De Fransman Pierre-Hugues Herbert heeft zich daarom bijvoorbeeld niet ingeschreven. En Jérémy Chardy heeft fysieke klachten gehad na het vaccineren, waardoor hij sinds die tijd niet normaal heeft kunnen trainen."

President

Duidelijk is wel: het laatste woord is nog niet over de kwestie gesproken. "Djokovic is groter dan groot in Servië, een uithangbord, en zelfs de president wil hem helpen. Dat is van hem gewoon een trucje", aldus de oud-tennisser, die rekening houdt met meer vergelijkbare situaties.

"Als ik zie wat Emmanuel Macron zoal roept in Frankrijk, dan zou het mij niks verbazen als Roland Garros onder dezelfde voorwaarden gaat plaatsvinden. Maar laten we niet op de zaken vooruitlopen." De Franse president zei eerder deze week dat hij ongevaccineerden het leven moeilijker wil maken.

Meer uit Sport

Zwemmer Kamminga neemt revanche op Corbeau in Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - Arno Kamminga en Caspar Corbeau hebben bij limietwedstrijden zwemmen in Rotterdam er op de 100 meter schoolslag een mooi gevecht van gemaakt. Kamminga won in een tijd van 59,26 seconden. Dat was onder de limiet (59,49) voor deelname aan de Spelen, een grens die hij in oktober in Boedapest al had geslecht.

1 uur geleden
Schaatssters grijpen in Stavanger naast zege op teamsprint

STAVANGER (ANP) - De Nederlandse schaatssters hebben bij de wereldbeker in Stavanger naast het goud gegrepen op de teamsprint. Marrit Fledderus, Femke Kok en Antoinette Rijpma-de Jong konden met 1.28,17 niet tippen aan de tijd van de Verenigde Staten (1.27,92) en werden tweede. Canada eindigde als derde.

3 uur geleden
Schaatsers vallen uit op teamsprint na val Scheperkamp

STAVANGER (ANP) - De Nederlandse schaatsers zijn bij de wereldbekerwedstrijden in Stavanger uitgevallen op het onderdeel teamsprint. Bij de start ging de schaats van Merijn Scheperkamp kapot, die daardoor ten val kwam. Hein Otterspeer en Tijmen Snel waren de andere schaatsers.

3 uur geleden
Streep door super-G in Beaver Creek door harde wind en sneeuwval

BEAVER CREEK (ANP) - Ook de super-G bij de mannen van zondag in het Amerikaanse Beaver Creek is afgelast. De internationale skifederatie FIS laat weten dat de harde wind en de hevige sneeuwval daartoe hebben geleid. Op vrijdag en zaterdag ging er al een streep door de eerste en tweede afdaling.

4 uur geleden
Schaatsster Groenewoud tweede achter Sablikova op 5000 meter

STAVANGER (ANP) - Schaatsster Marijke Groenewoud is bij de wereldbekerwedstrijd in het Noorse Stavanger als tweede geëindigd op de 5000 meter. De 24-jarige Friezin was met 7.03,27 alleen langzamer dan Martina Sablikova uit Tsjechië. Ragne Wiklund uit Noorwegen werd derde.

4 uur geleden
Veldrijder Iserbyt troeft Nederlanders af in wereldbekercross

FLAMANVILLE (ANP) - De Belgische veldrijder Eli Iserbyt heeft zijn leidende positie in het wereldbekerklassement verstevigd. De renner van Pauwels Sauzen - Bingoal troefde in het Franse Flamanville de Nederlanders Lars van der Haar (tweede) en Pim Ronhaar (derde) af en boekte zo zijn zesde zege van het seizoen. In de wereldbeker was Iserbyt eerder de beste in Troyes.

4 uur geleden
Schaatsster Kok pakt brons op 500 meter in Stavanger

STAVANGER (ANP) - Femke Kok is bij de wereldbekerwedstrijden in Stavanger als derde geëindigd op de 500 meter. De 23-jarige wereldkampioene reed 38,01 en was daarmee langzamer dan de Zuid-Koreaanse Kim Min-sun, die won in 37,73. Olympisch kampioene Erin Jackson zat daar met 37,75 vlak achter en werd tweede.

5 uur geleden