Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Haarhuis hoopt op 'onverschrokken' Van de Zandschulp tegen Nadal

Haarhuis hoopt op 'onverschrokken' Van de Zandschulp tegen Nadal

PARIJS (ANP) - Paul Haarhuis hoopt dat Botic van de Zandschulp vrijdag in de derde ronde van Roland Garros onverschrokken op de baan staat tegenover Rafael Nadal, al dertien keer winnaar in Parijs. De captain van het Nederlandse Daviscup-team ziet tegen de 21-voudig grandslamkampioen met name op fysiek vlak kansen voor zijn kopman.

"Botic zal met lef moeten gaan spelen en zichzelf echt in de wedstrijd moeten werken, waardoor er een bepaald geloof kan groeien. Hij moet zich aan Nadal spiegelen. Oftewel: je gaat aan jou niks zien, maar aan mij ook niet. En jij gaat er gewoon elk punt staan, maar weet dat ik dat ook ga doen", aldus Haarhuis.

"De druk ligt niet bij hem, tenzij hij zichzelf de druk oplegt dat hij de derde moet zijn die Nadal hier verslaat. Hij moet ongelooflijk taai zijn en gewoon zijn eigen wedstrijd spelen. Er zullen misschien tien mensen voor hem zijn, want hij speelt tegen een soort tennisgod voor de Fransen."

Kansen

Ondanks de indrukwekkende staat van dienst van Nadal ziet Haarhuis ook kansen voor de beste tennisser van Nederland. "Je moet een plan bedenken hoe jij denkt te kunnen winnen. Daarbij hou je rekening met de zwakke punten van Nadal, maar die zijn er bijna niet. Dus dan kom je misschien tot de conclusie dat je van je eigen spel moet uitgaan en gaandeweg moet je dan kijken of je aanpassingen moet doen", aldus de captain.

"Botic staat er misschien fysiek wel beter voor dan Nadal, die nog nooit zo'n slechte voorbereiding op Roland Garros heeft gehad als de afgelopen maanden. Hij heeft weinig wedstrijden gespeeld en door blessures ook minder kunnen trainen. Dus misschien krijgt Botic wel het gevoel dan hij wel fitter is."

Speciale wedstrijd

Haarhuis kijkt uit naar een "speciale wedstrijd", die hij vanuit de box van Van de Zandschulp gaat volgen. "Er is een hoop aandacht voor de wedstrijd en dat is mooi, maar als hij er met 6-1 6-3 6-2 af gaat, krijg je niet meteen een enorme boost voor het Nederlands tennis. Het zal ook een beetje afhankelijk zijn van de uitslag", aldus Haarhuis.

"Botic heeft afgelopen jaar vertrouwen getankt en bewezen dat hij met dit soort spelers mee kan. Niemand verwacht dat hij hem gaat pakken, al verliest hij met 6-2 6-2 6-2. Je speelt wel tegen de allerbeste gravelspeler aller tijden."

Meer uit Sport

Tennisser Griekspoor bereikt derde ronde masterstoernooi Madrid

MADRID (ANP) - Tallon Griekspoor heeft zich geplaatst voor de derde ronde van het masterstoernooi in Madrid. Nederlands beste tennisser rekende op het Spaanse gravel in drie sets af met de Japanner Taro Daniel: 4-6 6-3 6-4.

6 uur geleden
Overdracht olympische vlam in Athene met zang van Nana Mouskouri

ATHENE (ANP/DPA) - Griekenland heeft de olympische vlam overgedragen aan de organisatie van de Olympische Spelen in Parijs. Dat gebeurde tijdens een plechtige ceremonie in het antieke, marmeren Stadion Panathinaiko in Athene, waar in 1896 de eerste moderne Spelen werden gehouden.

7 uur geleden
Turner De Munck wint EK-zilver op voltige

RIMINI (ANP) - Turner Loran de Munck (24) heeft bij de EK in het Italiaanse Rimini het zilver gegrepen op voltige. De Munck kwam in de finale tot 14,933 punten. Daarmee hoefde hij alleen de Ierse wereldkampioen Rhys McClenaghan (15,300) voor zich te dulden. Europees meerkampkampioen Marios Georgiou uit Cyprus pakte het brons (14,800).

9 uur geleden
Tennisser Van de Zandschulp buigt voor Fransman Humbert in Madrid

MADRID (ANP) - Botic van de Zandschulp is niet verder gekomen dan de tweede ronde van het masterstoernooi in Madrid. De Nederlandse tennisser boog op het Spaanse gravel voor de Fransman Ugo Humbert, die beduidend beter was en won in twee sets: 6-3 6-3.

9 uur geleden
Judoka De Wit houdt zilver over aan eerste EK-finale

ZAGREB (ANP) - Judoka Frank de Wit heeft bij de EK in Zagreb genoegen moeten nemen met zilver. De 28-jarige Noord-Hollander verloor in de klasse tot 81 kilogram in de finale van Tato Grigalasjvili uit Georgië met ippon. De regerend wereldkampioen wierp De Wit na 44 seconden op zijn rug.

10 uur geleden
Wielerploeg SD Worx-Protime aast met Vollering op Vuelta-zege

VALENCIA (ANP) - Wielerploeg SD Worx-Protime gaat met Demi Vollering op jacht naar de eindoverwinning in de Vuelta España Femenina. De 27-jarige wielrenster krijgt in de Ronde van Spanje, die zondag van start gaat met een ploegentijdrit in Valencia, hulp van onder anderen Europees kampioene Mischa Bredewold.

11 uur geleden
McNulty wint tijdrit in Ronde van Romandië, Ayuso nieuwe leider

ORON (ANP) - De Amerikaanse wielrenner Brandon McNulty heeft de derde etappe van de Ronde van Romandië gewonnen. De renner van UAE Team Emirates was de snelste in een individuele tijdrit over 15,5 kilometer met start en finish in Oron. McNulty profiteerde van droge omstandigheden. De meeste klassementsrenners werkten hun tijdrit af in de regen.

11 uur geleden