Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Haaretz: bekende Palestijnse activiste Tamimi op lijst vrijlating

Haaretz: bekende Palestijnse activiste Tamimi op lijst vrijlating

JERUZALEM (ANP) - De bekende Palestijnse activiste Ahed Tamimi staat volgens de Israëlische krant Haaretz op de lijst van Palestijnse gevangenen die dinsdag worden vrijgelaten in ruil voor Israëlische gijzelaars. De 22-jarige Tamimi zit sinds 6 november vast. Ze ging in 2017 viral toen ze een Israëlische militair sloeg.

Begin deze maand werd de Palestijnse activiste op de Westelijke Jordaanoever opgepakt. Volgens het Israëlische leger was dat "op verdenking van het oproepen tot terrorisme". Haar familie ontkende, en zei dat ze aangehouden werd op basis van een post op sociale media die ze niet geplaatst zou hebben.

Tamimi komt uit het dorp Nabi Saleh in de buurt van Ramallah en is onder meer bekend door het uitdagen van leden van de bezettingsmacht met beelden die ze met een videocamera maakt. Eind 2017 werd ze gearresteerd voor het slaan van de Israëlische militair, waar ze acht maanden gevangenisstraf voor kreeg.

The New York Times meldde maandag nog dat Tamimi - volgens de krant "een van de meest prominente Palestijnse gevangenen" - juist niet vrijkomt en voor onbepaalde tijd vast blijft zitten zonder proces.

Meer uit Buitenland

Kremlin: Biden had Poetin geen gestoorde hufter moeten noemen

MOSKOU (ANP/RTR) - Het Kremlin vindt dat de Amerikaanse president Joe Biden zich op een ongepaste manier heeft uitgelaten over zijn Russische ambtgenoot Vladimir Poetin. Volgens woordvoerder Dmitri Peskov heeft Biden zich gedragen als een "cowboy uit Hollywood".

26 minuten geleden
Doden en gewonden bij schietpartij op Westelijke Jordaanoever

MAALE ADUMIM (ANP/AFP/RTR) - Drie aanvallers hebben volgens de Israëlische politie op de bezette Westelijke Jordaanoever het vuur geopend op automobilisten. Er werd geschoten bij een checkpoint nabij de Israëlische nederzetting Maale Adumim, aldus de autoriteiten. De hulpdiensten melden een dode en vijf gewonden.

1 uur geleden
Taliban kondigt twee executies aan in Afghaans voetbalstadion

GHAZNI (ANP/AFP) - In een voetbalstadion in de Afghaanse provincie Ghazni worden volgens de autoriteiten deze donderdag twee mensen geëxecuteerd. Waarvoor ze bestraft worden, is niet bekendgemaakt. De executies zijn de derde en vierde sinds de Taliban in augustus 2021 weer aan de macht kwamen.

1 uur geleden
VS-congreslid Gallagher in Taiwan: meer wapenleveringen nodig

TAIPEI (ANP/RTR) - Het Amerikaanse parlementslid Mike Gallagher, voorzitter van de commissie voor China van het Huis van Afgevaardigden, heeft donderdag in Taipei gezegd dat de Verenigde Staten de levering van wapens aan Taiwan moeten garanderen. De Republikein noemde de huidige achterstand in de door de VS toegezegde wapenleveringen een "groot probleem".

2 uur geleden
Zeker 15 doden na instorten van illegale goudmijn in Venezuela

CARACAS (ANP) - Door het instorten dinsdag van een illegale goudmijn in Venezuela zijn minstens vijftien mensen om het leven gekomen, zo maakte president Nicolás Maduro woensdag (lokale tijd) bekend. In een afgelegen gebied van de Amazone werden talrijke gouddelvers bedolven. Nog eens elf mensen raakten gewond.

5 uur geleden
Moslimgroep VS wil berisping congreslid dat zei: dood ze allemaal

WASHINGTON (ANP) - De Council on American-Islamic Relations (CAIR) heeft de leden van het Amerikaanse congres opgeroepen om het Republikeinse congreslid Andy Ogles te veroordelen. Volgens de CAIR riep Ogles op tot massamoord op de Palestijnen.

7 uur geleden
Door Marx aan Darwin gegeven exemplaar Das Kapital tentoongesteld

LONDEN (ANP) - Een zeldzaam boek dat in 1873 door Karl Marx aan Charles Darwin werd geschonken, keert na een vijf jaar lange restauratie terug naar Darwins huis in Kent. Daar zal het boek, dat de Engelse natuuronderzoeker vermoedelijk nooit heeft uitgelezen, aan het publiek worden tentoongesteld.

7 uur geleden