Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Haagse ziekenhuizen leggen niet-acute zorg bijna helemaal stil

Haagse ziekenhuizen leggen niet-acute zorg bijna helemaal stil

DEN HAAG (ANP) - Het aantal opgenomen coronapatiënten stijgt zo snel dat de ziekenhuisgroep HMC vrijwel alle niet-acute zorg in Den Haag en omstreken voorlopig stillegt. De medewerkers zijn nodig om op andere plekken bij te springen. De ziekenhuisgroep spreekt van "een ingrijpend besluit" en "een urgente situatie"

Onder Haaglanden Medisch Centrum (HMC) vallen de ziekenhuizen Westeinde en Bronovo in Den Haag en Antoniushove in Leidschendam. De operatiekamer en verpleegafdelingen in het Bronovo gaan dit weekeinde dicht. Bovendien stoppen de niet-spoedeisende ingrepen in Antoniushove, de zogenoemde electieve zorg. "Wij schalen hiermee in totaal 80 tot 90 procent van onze electieve zorg af", verklaart bestuursvoorzitter Ingrid Wolf van HMC.

De acute zorg in de ziekenhuizen, waaronder de behandeling van kankerpatiënten, gaat door, benadrukt HMC.

Het HagaZiekenhuis in Den Haag, dat niet onder HMC valt, heeft nog geen maatregelen aangekondigd om het stijgende aantal coronapatiënten het hoofd te kunnen bieden.

1 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Emmetje47 1 week geleden
Onbegrijpelijk dat bij landelijke ziekhuisopname van 1568 patienten de zorg zeer ernstig tekort schiet. Want wat is 1568 op een bevolking van 17,5 miljoen???? Schande, lijkt wel een derde wereld land.

Meer uit Gezond

32 meer coronapatiënten in ziekenhuizen

ZEIST (ANP) - Het afgelopen etmaal is het aantal coronapatiënten in ziekenhuizen toegenomen met 32. Daarmee is het totaal aantal besmette mensen dat nu in een ziekenhuis wordt behandeld opgelopen tot 2147, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

6 uur geleden
Rutte overlegt op Catshuis over snelle stijging besmettingen

DEN HAAG (ANP) - Op het Catshuis overlegt een deel van het kabinet onder leiding van premier Mark Rutte weer informeel met deskundigen onder wie Jaap van Dissel van het RIVM over de aanpak van de coronacrisis. Het is dinsdag twee weken geleden dat het kabinet een gedeeltelijke lockdown afkondigde.

6 uur geleden
RIVM meldt 10.211 nieuwe besmettingen, cijfer wel vertekend

DEN HAAG (ANP) - Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft 10.211 positieve coronatesten geregistreerd. Dit dagcijfer geeft waarschijnlijk wel een vertekend beeld, omdat zaterdag een gedeelte van de cijfers ontbrak. Die data zijn alsnog toegevoegd aan de rapportage van zondag, legde het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) eerder uit.

6 uur geleden
In recordtempo komen er weer 100.000 coronagevallen bij

DEN HAAG (ANP) - Het duurde bijna zeven maanden voordat de 100.000e Nederlander positief testte op het coronavirus. Het duurde iets meer dan drie weken om dat te verdubbelen. Minder dan twee weken later wordt de volgende mijlpaal al bereikt. Op maandag of dinsdag wordt voor de 300.000e keer een coronabesmetting vastgesteld. De teller stond zaterdag op meer dan 280.000 positieve tests.

13 uur geleden
'Grote twijfels over betrouwbaarheid infraroodthermometers'

HILVERSUM (ANP) - De betrouwbaarheid van infraroodthermometers die bedrijven, winkels en horeca momenteel veel gebruiken vanwege het coronavirus wordt in twijfel getrokken. Deskundigen zeggen dat de apparaten schijnveiligheid bieden, omdat ze mensen met een verhoogde lichaamstemperatuur van 38 graden niet tegenhouden. Dat meldt consumentenprogramma Kassa (BNNVARA), dat samen met de Vrije Universiteit een steekproef heeft gedaan.

1 dag geleden
Meer dan 10.000 positieve tests gemeld in een etmaal

BILTHOVEN (ANP) - Voor het eerst is het aantal nieuwe coronagevallen in een etmaal boven de 10.000 uitgekomen. Tussen donderdagochtend en vrijdagochtend zijn 10.007 positieve tests geregistreerd. Op donderdag meldde het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) 9281 besmettingen. Het waren er aanvankelijk 9283, maar dat aantal is bijgesteld.

2 dagen geleden
Bijna 2100 coronapatiënten in ziekenhuizen

ZEIST (ANP) - Het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen is gestegen tot 2073. Dat is zeventig meer dan op donderdag, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

2 dagen geleden