Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gündoğan wil praten met Volt en mogelijk terug naar fractie

Gündoğan wil praten met Volt en mogelijk terug naar fractie

DEN HAAG (ANP) - Tweede Kamerlid Nilüfer Gündoğan is bereid om onder begeleiding van een bemiddelaar te praten met Volt. Die partij zette haar eerder uit de fractie vanwege vermeend grensoverschrijdend gedrag, maar daar zette de rechter woensdag een streep door. Volt moet het intrekken van het fractielidmaatschap terugdraaien en Gündoğan een schadevergoeding van 5000 euro betalen.

Gündoğan sluit een terugkeer naar de Volt-fractie niet uit. "Mijn hand blijft uitgestoken. Maar 'it takes two to tango'." Ze hoopt "zo snel mogelijk haar werk weer te kunnen hervatten".

Woensdag aan het eind van de dag, nadat ze door haar advocaten geflankeerd een persverklaring had gegeven in een Amsterdams hotel, heeft ze kort gebeld met Volt-partijleider Laurens Dassen. Gündoğan was blij dat hij belde, en spreekt van "een opening in het herstel van de verhoudingen".

Lering trekken

Het Kamerlid zei dat ze inmiddels wel van "heel veel" leden van Volt felicitaties had ontvangen. Ze hoopt nu dat "de nachtmerrie gestaag zal eindigen" en dat de zuivering van haar naam kan beginnen. Volgens Gündoğan is er nu "tijd en heling nodig zodat mijn partij en ik hier sterker uit kunnen komen."

Gündoğan zegt dat zowel zij als Volt "lering moeten trekken uit deze dwaling". Volgens advocaat Geert-Jan Knoops is dat ook het belang van het vonnis. "Je mag meldingen nooit meer op zo’n manier behandelen. Dat is buitengewoon slecht voor het imago van de politiek. Het kan echt minder krampachtig, meer transparant en meer in overleg. Er zijn genoeg wegen om zo'n zaak te onderzoeken."

Meer uit Binnenland

Explosie bij pand in Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - Bij een pand aan de West-Kruiskade in Rotterdam is zondag om 05.00 uur een explosie geweest. Volgens de politie raakte niemand gewond. Een verdachte is weggerend richting de Batavierenstraat in het centrum van de stad; die was donker gekleed en had een capuchon op.

2 uur geleden
Man ligt vijf maanden dood in flat in Den Bosch

DEN BOSCH (ANP) - De politie heeft zaterdagmorgen een dode man gevonden in zijn flatwoning in Den Bosch. Hij blijkt ruim vijf maanden geleden te zijn overleden aan een natuurlijke dood, meldt de politie op Facebook. "Niemand verdient het om zo lang onopgemerkt te blijven", aldus de politie die mensen oproept zijn of haar buren soms in de gaten te houden. "Sociale controle is belangrijk. Zeker bij oudere mensen of mensen die zich als kluizenaar gedragen."

7 uur geleden
Gewonde door brand in portiekflat in Hilversum

HILVERSUM (ANP) - In een portiekflat in Hilversum heeft zaterdagavond brand gewoed. De brandweer heeft rond 22.30 uur een man uit de woning aan de Admiraal de Ruyterlaan gehaald waarin de brand woedde. Hij is naar het ziekenhuis vervoerd, laat een woordvoerder van de veiligheidsregio weten. Het slachtoffer was volgens hem wel aanspreekbaar.

8 uur geleden
Man probeert mobieltje uit water te halen en verdrinkt

ROERMOND (ANP) - In een plas bij de Maas in Roermond is zaterdagavond een 41-jarige man verdronken. De man dook een in het water gevallen mobieltje achterna en kwam lange tijd niet meer boven water. Nadat de gealarmeerde brandweer hem uit het water had gehaald, werd hij gereanimeerd, maar dat was tevergeefs, zei een woordvoerder van de brandweer.

11 uur geleden
Carice van Houten weer thuis na aanhouding klimaatdemonstratie

DEN HAAG (ANP) - Carice van Houten is weer thuis nadat ze eerder zaterdag werd aangehouden bij de klimaatdemonstratie op de A12 in Den Haag van Extinction Rebellion. Dat meldt haar agent.

13 uur geleden
Van Zanen: demonstratierecht niet zelfde als recht overtreden wet

DEN HAAG (ANP) - Hoewel het Openbaar Ministerie de meeste aangehouden actievoerders bij een blokkade van Extinction Rebellion op de A12 niet zal vervolgen, benadrukt de burgemeester van Den Haag zaterdag wel dat het recht om te demonstreren niet hetzelfde is als het recht om de wet te overtreden.

13 uur geleden
Bijna 1580 klimaatactivisten opgepakt op A12, 40 vervolgd

DEN HAAG (ANP) - Bij de blokkade van Extinction Rebellion zijn 1579 klimaatactivisten aangehouden op de A12, meldt de politie zaterdagavond. De meeste demonstranten zijn weer op vrije voeten en worden niet vervolgd.

13 uur geleden