Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gündoğan wil ondanks oplopende ruzie maandag terug naar fractie

Gündoğan wil ondanks oplopende ruzie maandag terug naar fractie

DEN HAAG (ANP) - Tweede Kamerlid Nilüfer Gündoğan zegt maandag terug te willen keren naar de Volt-fractie terwijl het conflict tussen haar en de Kamerfractie verder oploopt. In het programma Jinek zegt ze, geflankeerd door haar advocaten Geert-Jan en Carrie Knoops, dat het haar recht is terug te keren naar de fractie. Ze hoopt dat het goedkomt tussen haar en partijleider Laurens Dassen en Kamerlid Marieke Koekkoek.

Gündoğan werd vorige maand uit de fractie gezet na meldingen van grensoverschrijdend gedrag, maar in een kort geding oordeelde de rechter dat zij terug moest kunnen keren. Over onder meer de terugkeer zou ze met Dassen gaan praten, onder begeleiding van een bemiddelaar.

Zowel Dassen als het Volt-partijbestuur willen dat Gündoğan eerst de aangiftes van smaad en laster intrekt tegen de dertien personen die melding maakten van overschrijdend gedrag. Ook medewerkers van de Volt-fractie zouden niet met Gündoğan samen willen werken zolang zij de aangiftes laat staan, meldden bronnen eerder. Presentatrice Eva Jinek stelde dat alle medewerkers zich ziek zullen melden als Gündoğan terugkeert.

Maar Gündoğan heeft juist de aangifte uitgebreid, zegt ze tegen Jinek, in plaats van deze in te trekken. Verdere details maakt ze niet bekend. Na een publicatie van NRC van afgelopen zondag, waarin vijf melders anoniem aan het woord komen, weet Gündoğan "wat er echt speelt". Volgens haar advocaten kan Gündoğan dat onderbouwen met stukken die ze aan het Openbaar Ministerie heeft overgedragen. Waar het precies om gaat, is volgens Carrie Knoops "rijp voor een onderzoek", maar niet iets om aan een talkshowtafel te bespreken.

In NRC zei een melder dat Gündoğan ongewenste avances naar hem maakte. Iemand anders meldde dat Gündoğan haar op de billen sloeg, terwijl zij nog minderjarig was. Eerdere meldingen tegen Gündoğan zouden gaan om "intimidatie", "misbruik van macht" en "handtastelijkheden".

Gündoğan ontkent donderdagavond de aantijgingen uit NRC. Het Kamerlid zegt wel "heel resultaat gedreven" te zijn en haar advocaat noemt haar ook "streng" voor haar medewerkers. "Maar is dat intimidatie? Ik probeer gewoon resultaat te halen."

Meer uit Binnenland

Celstraffen tot 23 jaar voor mislukte aanslag op 'tattookiller'

ZWOLLE (ANP) - Voor een poging de voortvluchtige 'tattookiller' Cor P. in de Dominicaanse Republiek te liquideren heeft de rechtbank in Zwolle dinsdag vier mannen tot celstraffen veroordeeld. P. werd veertien keer getroffen door een schutter op een scooter, maar overleefde de aanslag.

1 dag geleden
Jaar cel voor bedreigen politicus Frans Timmermans

DEN HAAG (ANP) - Een 54-jarige man is dinsdag door de rechtbank in Den Haag veroordeeld tot een jaar cel, waarvan de helft voorwaardelijk, voor het bedreigen van Frans Timmermans en voor wapenbezit. De man had de politicus bedreigd op social media. In zijn huis vond de politie diverse wapens en honderden patronen.

1 dag geleden
2,5 jaar cel voor gooien brandbom naar ambassade Israël

DEN HAAG (ANP) - De rechtbank in Den Haag heeft Osama A. dinsdag veroordeeld tot 2,5 jaar cel voor het gooien van een molotovcocktail naar de Israëlische ambassade in Den Haag. Dat gebeurde op 21 maart van dit jaar. De straf is conform de eis van het Openbaar Ministerie

1 dag geleden
Media: Nederlandse motorrijder sterft bij ongeluk in Italië

GENUA (ANP) - Een Nederlandse motorrijder is om het leven gekomen bij een verkeersongeluk in het noorden van Italië. Hij botste tegen een auto op een weg tussen Piana Crixia en Dego, ten westen van Genua, melden Italiaanse media.

1 dag geleden
Negen jaar cel en tbs in hoger beroep voor doodrijden agent

DEN HAAG (ANP) - De vrachtwagenchauffeur die op 7 juli 2021 een motoragent doodreed in Rotterdam is in hoger beroep veroordeeld tot negen jaar cel en tbs met dwangverpleging voor doodslag. Dat heeft het gerechtshof in Den Haag dinsdag besloten. Na het uitzitten van zijn straf mag de man (49) bovendien tien jaar lang geen motorvoertuig besturen.

1 dag geleden
Zuid-Holland onderzoekt andere bestemming van vliegveld Rotterdam

DEN HAAG (ANP) - De provincie Zuid-Holland laat onderzoeken wat het betekent als het vliegveld van Rotterdam wordt omgevormd tot een bedrijventerrein, een recreatie- of natuurgebied of een woningbouwlocatie. Zuid-Holland zoekt hiervoor een gerenommeerd bureau op het gebied van maatschappelijke kosten-batenanalyse. Het onderzoek moet eind dit jaar beginnen en Zuid-Holland hoopt in de winter van 2025 de resultaten te kunnen presenteren.

1 dag geleden
Politieman ontslagen na discriminerende teksten op sociale media

DEN HAAG (ANP) - Een politieman van de eenheid in Den Haag is ontslagen omdat hij "zeer ongepaste" uitlatingen deed via een openbaar profiel op sociale media. "Zijn uitingen konden als stigmatiserend, discriminerend, kwetsend, beledigend en als aanzettend tot geweld worden opgevat", meldt de politie.

1 dag geleden