Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gündoğan wil ondanks oplopende ruzie maandag terug naar fractie

Gündoğan wil ondanks oplopende ruzie maandag terug naar fractie

DEN HAAG (ANP) - Tweede Kamerlid Nilüfer Gündoğan zegt maandag terug te willen keren naar de Volt-fractie terwijl het conflict tussen haar en de Kamerfractie verder oploopt. In het programma Jinek zegt ze, geflankeerd door haar advocaten Geert-Jan en Carrie Knoops, dat het haar recht is terug te keren naar de fractie. Ze hoopt dat het goedkomt tussen haar en partijleider Laurens Dassen en Kamerlid Marieke Koekkoek.

Gündoğan werd vorige maand uit de fractie gezet na meldingen van grensoverschrijdend gedrag, maar in een kort geding oordeelde de rechter dat zij terug moest kunnen keren. Over onder meer de terugkeer zou ze met Dassen gaan praten, onder begeleiding van een bemiddelaar.

Zowel Dassen als het Volt-partijbestuur willen dat Gündoğan eerst de aangiftes van smaad en laster intrekt tegen de dertien personen die melding maakten van overschrijdend gedrag. Ook medewerkers van de Volt-fractie zouden niet met Gündoğan samen willen werken zolang zij de aangiftes laat staan, meldden bronnen eerder. Presentatrice Eva Jinek stelde dat alle medewerkers zich ziek zullen melden als Gündoğan terugkeert.

Maar Gündoğan heeft juist de aangifte uitgebreid, zegt ze tegen Jinek, in plaats van deze in te trekken. Verdere details maakt ze niet bekend. Na een publicatie van NRC van afgelopen zondag, waarin vijf melders anoniem aan het woord komen, weet Gündoğan "wat er echt speelt". Volgens haar advocaten kan Gündoğan dat onderbouwen met stukken die ze aan het Openbaar Ministerie heeft overgedragen. Waar het precies om gaat, is volgens Carrie Knoops "rijp voor een onderzoek", maar niet iets om aan een talkshowtafel te bespreken.

In NRC zei een melder dat Gündoğan ongewenste avances naar hem maakte. Iemand anders meldde dat Gündoğan haar op de billen sloeg, terwijl zij nog minderjarig was. Eerdere meldingen tegen Gündoğan zouden gaan om "intimidatie", "misbruik van macht" en "handtastelijkheden".

Gündoğan ontkent donderdagavond de aantijgingen uit NRC. Het Kamerlid zegt wel "heel resultaat gedreven" te zijn en haar advocaat noemt haar ook "streng" voor haar medewerkers. "Maar is dat intimidatie? Ik probeer gewoon resultaat te halen."

Meer uit Binnenland

Gerechtshof spreekt verdachten moord Endstra vrij

AMSTERDAM (ANP) - Het gerechtshof in Amsterdam heeft in hoger beroep drie mannen vrijgesproken die werden verdacht van medeplichtigheid aan de moord op vastgoedbaas Willem Endstra, maandag precies negentien jaar en negentien dagen geleden.

52 minuten geleden
Organisatie: risico huwelijksdwang jongeren door missen signalen

DEN HAAG (ANP) - Honderden Nederlandse jongeren lopen tijdens de zomervakantie risico omdat ze signalen van huwelijksdwang en achterlating in het buitenland vaak missen. Uit loyaliteit aan hun familie zijn ze "blind", waardoor een onschuldig lijkend familiebezoek in het buitenland kan eindigen in een "enkele reis", zegt het Landelijk Knooppunt Huwelijksdwang en Achterlating (LKHA).

1 uur geleden
Politie zoekt in sloten Hoofddorp naar sporen dodelijk misdrijf

HOOFDDORP (ANP) - De politie zoekt maandag in het water in de omgeving van de Egholm in Hoofddorp naar sporen die meer vertellen over het overlijden van de 48-jarige Steve Mahakena. De politie zoekt onder meer in sloten en een vijver en krijgt daarbij assistentie van specialisten van het Landelijk Team Onderwaterzoekingen.

1 uur geleden
Bijna alle treinen rijden weer vanaf Amsterdam Centraal Station

AMSTERDAM (ANP) - Bijna alle treinen rijden rond 10.30 uur weer van en naar Amsterdam Centraal Station, nadat het treinverkeer plat lag door een storing. Hoewel de eerste treinen erg vol zaten, is het op de perrons nu niet meer heel druk.

1 uur geleden
Bijna alle overnachtende concertbezoekers weg uit Ziggo Dome

AMSTERDAM (ANP) - Bijna alle 150 concertbezoekers die zondag- op maandagnacht in de Ziggo Dome hebben geslapen, zijn weg. De laatste twee bezoekers verlaten elk moment de concertzaal, aldus een woordvoerder van MOJO.

1 uur geleden
Treinverkeer Amsterdam Centraal start weer op

AMSTERDAM (ANP) - De eerste treinen rijden sinds even voor 09.00 uur weer op Amsterdam Centraal Station. Op het station zijn nog veel gestrande reizigers te vinden die hun weg naar de juiste trein moeten vinden. Medewerkers van de NS staan iedereen te woord en voor de servicedesk staat een flinke rij. Op de informatieborden zijn vooralsnog veel geannuleerde treinen te zien.

2 uur geleden
ProRail: treinverkeer Amsterdam rijdt weer door noodgreep

AMSTERDAM (ANP) - De treinen rijden weer van en naar Amsterdamse stations door een noodgreep, zegt een woordvoerder van ProRail. Sinds zondagmiddag kampte de Amsterdamse verkeersleidingspost van de spoorbeheerder met een IT-storing. De oorzaak van de storing is nog niet bekend. ProRail doet hier onderzoek naar.

2 uur geleden