Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Gündoğan voor hele week afgemeld in Tweede Kamer

Gündoğan voor hele week afgemeld in Tweede Kamer

DEN HAAG (ANP) - Het Kamerlid Nilüfer Gündoğan zal nog minstens een week niet aan het werk gaan in de Tweede Kamer, meldde invalvoorzitter Martin Bosma tijdens een debat in de Tweede Kamer. Haar advocaat Geert-Jan Knoops laat weten dat Gündoğan nog niet hersteld is van ziekte.

Het Kamerlid werd vorige week door partijleider Laurens Dassen en Kamerlid Marieke Koekkoek uit de Volt-fractie gezet. Ook toen had zij zich ziek gemeld, omdat ze met koorts in bed lag. Zij miste daardoor de stemming over haar fractielidmaatschap. Veel maakte het niet uit, omdat zij anders alsnog Dassen en Koekkoek tegenover zich had gevonden.

Gündoğan ligt al enige tijd met Volt overhoop, nadat zij eerst werd geschorst en daarna uit de fractie werd gezet om meldingen van grensoverschrijdend gedrag. Zij vocht dit besluit aan bij de rechter en kreeg gelijk: Gündoğan moest terug in de fractie. Ook raadde de rechter aan dat Dassen en Gündoğan onder begeleiding van een bemiddelaar gingen praten.

Dassen en het partijbestuur van Volt wilden dat Gündoğan eerst haar aangiften van smaad en laster tegen de dertien melders introk. Hier gaf zij geen gehoor aan, maar meldde juist dat zij haar aangiften zou uitbreiden. Dit deed zij mede vanwege een artikel in het NRC, waarin anonieme melders aan het woord kwamen. Voor Volt was dit voldoende om Gündoğan zowel uit de fractie als de partij te zetten.

Meer uit Binnenland

Uitspraak in zaak tegen Jamel L. over doodsteken AH-medewerkster

DEN HAAG (ANP) - De rechtbank in Den Haag doet donderdag uitspraak in de zaak tegen Jamel L. over het doodsteken van een supermarktmedewerkster van een Albert Heijn in het centrum van Den Haag. Het 36-jarige slachtoffer Antoneta Gjokja werd in de ochtenduren van 20 juni vorig jaar in het filiaal aan de Turfmarkt met meerdere messteken om het leven gebracht.

4 uur geleden
Rechter oordeelt over vergunning voor 'asielhotel'

ZWOLLE (ANP) - De rechtbank in Zwolle bepaalt donderdag of de vergunning voor de komst van een 'asielhotel' in het Twentse Albergen op juiste wijze is verleend. Omwonenden hebben de vergunning via een rechtszaak aangevochten.

5 uur geleden
Rutte ziet brede steun EU-leiders voor extra luchtafweer Oekraïne

BRUSSEL (ANP) - De EU-leiders zijn het grotendeels eens dat ze Oekraïne extra moeten steunen met zijn luchtafweer, zegt premier Mark Rutte. Hij proefde op de EU-top in Brussel "een grote mate van overeenstemming". Hoewel concrete toezeggingen uitbleven, heeft Rutte wel de hoop geput "op een paar doorbraken de komende dagen, weken".

5 uur geleden
UWV-baas: nieuw kabinet, wacht niet met repareren sociale wetten

DEN HAAG (ANP) - De nodige hervormingen van sociale regelingen zullen langer dan een kabinetsperiode duren, denkt Maarten Camps, bestuursvoorzitter van uitkeringsinstantie UWV. Zijn oproep aan een nieuw kabinet is om die grote aanpassingen vooral door te voeren, maar ook op korte termijn verbeteringen aan te brengen: "Wacht niet met wat je nu al kunt doen."

8 uur geleden
Zuid-Holland wil antisemitisme 'op volle kracht' bestrijden

DEN HAAG (ANP) - De provincie Zuid-Holland heeft een plan gemaakt om antisemitisme aan te pakken. "We hebben nu de handvatten om aan de slag te gaan, met als doel om antisemitisme op volle kracht te bestrijden", zei gedeputeerde Meindert Stolk (cultuur, CDA) tijdens een commissievergadering. Daarin werd de uitwerking besproken van het verzoek dat de leden van Provinciale Staten begin vorig jaar deden aan het college.

8 uur geleden
Derk Bolt moet na dertig jaar stoppen met Spoorloos

HILVERSUM (ANP) - Het programma Spoorloos krijgt na dertig jaar een nieuwe presentator. KRO-NCRV gaat de opzet van het programma veranderen en daarin is geen ruimte meer voor Derk Bolt, heeft de omroep bekendgemaakt. Of presentatrice Jetske van den Elsen, die sinds 2017 medepresentator is, wel mag blijven is nog niet bekend.

10 uur geleden
Koning dankt Spaanse collega voor opvangen Amalia in Spanje

AMSTERDAM (ANP) - Koning Willem-Alexander heeft koning Felipe van Spanje woensdag bedankt dat prinses Amalia een jaar lang in Madrid kon wonen en studeren. In zijn toespraak bij het staatsbanket in het Koninklijk Paleis in Amsterdam noemde de koning de hulp die zijn Spaanse collega daarbij gaf "een ontroerend bewijs van vriendschap in een moeilijke tijd".

12 uur geleden