Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Guido Weijers vindt het hoog tijd voor proefvoorstelling

Guido Weijers vindt het hoog tijd voor proefvoorstelling

UTRECHT (ANP) - Guido Weijers staat te popelen om weer te mogen optreden voor publiek. De cabaretier beklimt zaterdagmiddag het podium van het Beatrix Theater in Utrecht tijdens het tweede proefevenement van Fieldlab Evenementen, een gezamenlijk initiatief van zowel de zakelijke als de publieksevenementensector en de overheid.

Van Weijers, die al langer pleit voor coronaproof theater, hadden de proefevenementen al veel eerder gemogen. "Vooropgesteld is dat ik het heel leuk vind om weer op te treden. Ik kan natuurlijk alleen maar in de dankbare rol schieten, maar het werd echt hoog tijd. Ze moeten zich schamen dat er pas na tien maanden proeven worden gedaan, dit had al veel eerder gekund", zegt de cabaretier.

Bij de voorstelling van Weijers zijn zaterdag 500 mensen aanwezig die in groepen van 250, 200 en 50 zijn verdeeld. Elke 'bubbel' heeft een eigen ingang en toiletruimte en eigen regels: zo moeten sommigen mondkapjes dragen en zitten anderen achter een spatscherm. Alle bezoekers zijn van tevoren getest en dragen tijdens het evenement een bewegingssensor zodat achteraf te zien is hoe veel contact ze onderling hebben gehad en waar ze allemaal zijn geweest. Een paar dagen later worden ze opnieuw getest.

Ondanks de extra regels verwacht de cabaretier dat het niet heel anders zal zijn dan een normale voorstelling. "Het is mijn eigen publiek dat zich zelf heeft aangemeld om te komen en ze mogen gewoon hardop lachen. Iedereen zal ook - net als ik - honger hebben om weer naar het theater te kunnen. Even wat gezelligheid in de boze werkelijkheid."

Guido Weijers geeft er zijn theatercollege over geluk, waarmee hij al heeft getourd en dat hij in coronatijd digitaal heeft gedaan. "Het is wetenschappelijk met een humorsausje eroverheen. Een beetje zoals de colleges van DWDD University waren. Zoals Freek Vonk daarin sprak over dieren heb ik het met humor over geluk", omschrijft hij. "Het past goed, want het is in deze tijd actueler dan ooit. Jongeren hebben het moeilijk en meer mensen kampen met depressies, dus ik denk dat het goed zal blijven plakken."

De cabaretier hoopt dat zijn volgende fysieke voorstelling niet al te lang op zich zal laten wachten. "Het zou mooi zijn dat de testen achteraf helemaal niet nodig bleken te zijn en dat deze manier gewoon kan. Ik hoop dat de huidige coronasituatie snel achter ons ligt, we niet meer worden vastgehouden door de maatregelen en weer samen met elkaar naar het theater kunnen gaan. In welke vorm dan ook."

Meer uit Binnenland

Lichaam man gevonden in Utrecht, politie gaat uit van misdrijf

UTRECHT (ANP) - De politie heeft donderdag in een woning aan de Teugelhof in de Utrechtse binnenstad het lichaam gevonden van een man, die waarschijnlijk door een misdrijf om het leven is gekomen. Agenten namen een kijkje in de woning na een melding dat de man al dagen niet gezien was en dat er ook geen contact meer met hem was geweest, meldt de politie zaterdag.

50 minuten geleden
30.000 euro opgehaald voor nabestaanden schietpartij Rotterdam

DEN HAAG (ANP) - Met de crowdfundingactie voor de familie van de 39-jarige vrouw en haar 14-jarige dochter die donderdag omkwamen door de schietpartij aan het Rotterdamse Heiman Dullaertplein is binnen een dag 30.000 euro opgehaald. Dit is de helft van de beoogde 60.000 euro.

1 uur geleden
Bewoners Rotterdams plein terug naar huis na fataal schietincident

ROTTERDAM (ANP) - Een deel van de bewoners van het Heiman Dullaertplein in Rotterdam is vrijdagavond teruggekeerd naar hun woning. Zij moesten donderdag het huis uit na het fatale schietincident waarbij een moeder en haar 14-jarige dochter omkwamen. Daarna woedde brand in het huis van de verdachte.

2 uur geleden
Minderjarige jongen opgepakt na mogelijk schietincident Coevorden

COEVORDEN (ANP) - Een minderjarige jongen is zaterdag opgepakt na een mogelijk schietincident in Coevorden. Een man raakte gewond en is naar het ziekenhuis vervoerd. De politie spreekt van meerdere verdachten en mogelijk is ook een van de verdachten gewond geraakt.

2 uur geleden
Ook Duitse klimaatactivisten blokkeren A12 in Den Haag

DEN HAAG (ANP) - Ruim honderd aanhangers van de Duitse klimaatactiegroep Letzte Generation hebben zaterdag met activisten van Extinction Rebellion de A12 in Den Haag geblokkeerd. Rond het middaguur liepen de klimaatactivisten de weg op bij het Malieveld.

3 uur geleden
Zeker één gewonde bij mogelijk schietincident Coevorden

COEVORDEN (ANP) - Zeker één persoon is zaterdagochtend in Coevorden gewond geraakt bij een mogelijk schietincident. De politie kreeg rond 09.45 uur een melding van het incident aan de Scholekster in de Drentse plaats.

4 uur geleden
Man in Breda mogelijk opzettelijk overreden, twee mannen opgepakt

BREDA (ANP) - Een 58-jarige man uit Wernhout (Noord-Brabant) is vrijdagavond, rond middernacht, in de Kleine Krogt in Breda mogelijk expres overreden door een auto, meldt de politie. Het slachtoffer raakte gewond, maar was wel aanspreekbaar. De man is naar het ziekenhuis gebracht.

4 uur geleden