Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Guatemala breekt met Venezuela

Guatemala breekt met Venezuela

GUATEMALA-STAD (ANP/RTR) - Guatemala verbreekt de diplomatieke banden met Venezuela. Ook wordt de ambassade gesloten in de Venezolaanse hoofdstad Caracas, zegt de nieuwe president van Guatemala volgens staatspersbureau AGN.

"We hebben de minister van Buitenlandse Zaken geïnstrueerd de enige overgebleven persoon in de ambassade in Venezuela terug te halen", aldus Alejandro Giammattei, die deze week aantrad als president van zijn Centraal-Amerikaanse land. Hij zei ook dat de relatie met de regering van Venezuela "definitief wordt beëindigd".

Het is niet de eerste keer dat een land breekt met de regering van de Venezolaanse leider Nicolas Maduro. Tientallen landen beschouwen zijn politieke aartsrivaal Juan Guaidó als rechtmatige president. Die oppositieleider heeft zichzelf uitgeroepen tot interim-leider, omdat bij de herverkiezing van Maduro sprake zou zijn geweest van fraude.

Het olierijke Venezuela verkeert in een diepe politieke crisis en de economie is ingestort. Miljoenen inwoners zijn naar het buitenland vertrokken.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

China en India weer slaags in grensgebied

NEW DELHI (ANP/AFP) - Militairen uit India en China zijn weer slaags geraakt in het grensgebied in het Himalayagebergte. Aan beide kanten zouden gewonden zijn gevallen. Het Indiase leger spreekt over een "kleine confrontatie".

33 minuten geleden
Nieuw-Zeeland: reiziger uit Nederland had Zuid-Afrikaanse variant

WELLINGTON (ANP) - De reiziger die in Nieuw-Zeeland besmet bleek te zijn met het coronavirus, heeft de extra besmettelijke Zuid-Afrikaanse variant opgelopen. Daarom heeft Australië voor 72 uur het quarantainevrije reizen voor reizigers uit de nabijgelegen eilandenstaat opgeschort.

57 minuten geleden
Opnieuw minder dagelijkse coronadoden in Duitsland

BERLIJN (ANP) - Het aantal nieuwe coronadoden in Duitsland is het afgelopen etmaal flink lager dan op zondag. Het Robert Koch Instituut (RKI), de Duitse evenknie van het RIVM, meldt maandag 217 sterfgevallen tegen 349 een dag eerder.

3 uur geleden
Asia Argento beschuldigt regisseur Rob Cohen van misbruik

LOS ANGELES (ANP) - In haar nieuwe autobiografie schrijft actrice Asia Argento dat ze gedrogeerd en misbruikt is door regisseur Rob Cohen. Dit zou zijn gebeurd toen de twee samenwerkten aan de film xXx, die in 2002 uitkwam. In een interview met de Italiaanse krant Il Corriere della Sera verklaart Argento: "Hij liet me GHB drinken. Ik wist toen niet echt wat dat was. De volgende morgen werd ik naakt wakker in zijn bed."

5 uur geleden
'Verbod transgenders in leger VS wordt opgeheven'

WASHINGTON (ANP) - Het Witte Huis zal waarschijnlijk maandag het verbod opheffen voor transgenders om te dienen in het Amerikaanse leger, meldt The Wall Street Journal op basis van anonieme bronnen. Dat verbod werd eerder ingesteld door voormalig president Donald Trump.

6 uur geleden
'Biden verlengt reisbeperkingen voor Europeanen'

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse president Joe Biden gaat maandag de reisbeperkingen voor Europeanen verlengen, melden Amerikaanse media zondag. Om de Zuid-Afrikaanse variant van het coronavirus buiten de deur te houden, zal ook het vliegverkeer uit Zuid-Afrika sterk ingeperkt worden.

6 uur geleden
Mexicaanse president besmet met coronavirus

MEXICO-STAD (ANP) - De Mexicaanse president Andres Manuel Lopez Obrador is positief getest op het coronavirus, maakt hij zondag bekend. Hij vertoont lichte symptomen en staat onder medische behandeling. "Zoals altijd ben ik optimistisch", zei de 67-jarige president op Twitter.

7 uur geleden