Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Guatemala breekt met Venezuela

Guatemala breekt met Venezuela

GUATEMALA-STAD (ANP/RTR) - Guatemala verbreekt de diplomatieke banden met Venezuela. Ook wordt de ambassade gesloten in de Venezolaanse hoofdstad Caracas, zegt de nieuwe president van Guatemala volgens staatspersbureau AGN.

"We hebben de minister van Buitenlandse Zaken geïnstrueerd de enige overgebleven persoon in de ambassade in Venezuela terug te halen", aldus Alejandro Giammattei, die deze week aantrad als president van zijn Centraal-Amerikaanse land. Hij zei ook dat de relatie met de regering van Venezuela "definitief wordt beëindigd".

Het is niet de eerste keer dat een land breekt met de regering van de Venezolaanse leider Nicolas Maduro. Tientallen landen beschouwen zijn politieke aartsrivaal Juan Guaidó als rechtmatige president. Die oppositieleider heeft zichzelf uitgeroepen tot interim-leider, omdat bij de herverkiezing van Maduro sprake zou zijn geweest van fraude.

Het olierijke Venezuela verkeert in een diepe politieke crisis en de economie is ingestort. Miljoenen inwoners zijn naar het buitenland vertrokken.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Dodental door coronavirus gestegen tot boven 1800

PEKING (ANP) - Het dodental als gevolg van het nieuwe coronavirus in China is gestegen tot 1868. Dat is een stijging van 95 ten opzichte van een etmaal eerder.

4 uur geleden
Venezuela schort vluchten TAP Portugal op na Guaidó-vlucht

CARACAS (ANP/RTR) - Venezuela schort alle in en uitgaande vluchten van TAP Air Portugal voor negentig dagen op. Het Zuid-Amerikaanse land beschuldigt de luchtvaartmaatschappij ervan een oom van oppositieleider Juan Guaidó te hebben toegestaan explosieven mee te nemen op een vlucht naar Caracas.

7 uur geleden
Jeff Bezos trekt 10 miljard uit tegen klimaatverandering

SEATTLE (ANP/BLOOMBERG) - Oprichter Jeff Bezos van internetbedrijf Amazon.com trekt 10 miljard dollar uit om de effecten van klimaatverandering tegen te gaan. Hij richt daartoe het Bezos Earth Fund op en begint deze zomer met de uitgifte van subsidies, zei hij in een bericht op Instagram.

9 uur geleden
Brussel ziet meer openheid bij Facebook-topman

BRUSSEL (ANP) - EU-commissaris Věra Jourová (Transparantie en Waarden) ziet een "verschuiving" in het denken van Facebook-topman Mark Zuckerberg over het reguleren van zaken als desinformatie, manipulatie van verkiezingen, toegang tot data en algoritmes. "We zijn het eens dat meer openheid over data en algoritmes nodig is, zodat de maatschappij meer bestand is tegen online manipulatie."

11 uur geleden
Ziekenhuisdirecteur in Wuhan overleden aan coronavirus

WUHAN (ANP) - Het hoofd van een ziekenhuis in het Chinese Wuhan is maandag overleden aan het nieuwe coronavirus. Liu Zhiming, directeur van het Wuchang-ziekenhuis, is de eerste ziekenhuisdirecteur die overleden is in de strijd tegen het coronavirus, zo meldden Chinese media.

11 uur geleden
VN: 900.000 ontheemden in noordwesten van Syrië sinds december

NEW YORK (ANP/AFP/DPA) - De Verenigde Naties zeiden maandag dat 900.000 mensen, voornamelijk vrouwen en kinderen, sinds begin december ontheemd zijn geraakt door een offensief van regeringstroepen in het noordwesten van Syrië. Dat is 100.000 meer dan de VN eerder hadden gemeld.

12 uur geleden
'Russische geheime dienst achter moord op Georgiër in Berlijn'

BERLIJN (ANP) - De FSB, de Russische geheime dienst, heeft de moord op de Georgiër Zelimkhan Khangoshvili georganiseerd. Dit maakte onderzoeksorganisatie Bellingcat maandag bekend na maandenlang onderzoek in samenwerking met het Duitse weekblad Der Spiegel en de Russische website The Insider.

12 uur geleden