Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Guardiola waarschuwt spelers City voor 'onberekenbaar' Fluminense

Guardiola waarschuwt spelers City voor 'onberekenbaar' Fluminense

JEDDAH (ANP) - Manchester City-trainer Pep Guardiola heeft zijn spelers in aanloop naar de finale van het WK voor clubteams gewaarschuwd voor tegenstander Fluminense. "De manier waarop zij spelen, zijn wij niet gewend. Ze spelen niet echt vanuit hun positie, maar bewegen juist veel. We zullen in ons ritme moeten komen en ze ons spel opleggen", aldus de Spanjaard.

Guardiola kan de eerste trainer worden die de wereldtitel met drie verschillende clubs wint. De 52-jarige voormalige middenvelder deed dat eerder met FC Barcelona (twee keer) en Bayern München. "Het is zo moeilijk om hier te komen. Het winnen van de Champions League of Copa Libertadores is geen vanzelfsprekendheid."

Manchester City begint de finale vrijdag in Jeddah als favoriet. Sinds 2012 heeft een Europese club niet meer verloren op het WK voor clubs. Die reeks duurt nu al 21 duels.

Meer uit Voetbal

Recordhouder Schöne van NEC gaat nog een jaar door

NIJMEGEN (ANP) - Lasse Schöne speelt ook volgend seizoen nog voor NEC. De 37-jarige Deen verlengt zijn aflopende contract met één jaar. De middenvelder is met 441 wedstrijden al de buitenlander met de meeste duels in de Eredivisie ooit.

6 minuten geleden
Trainer Slot bevestigt voor eerste keer vertrek naar Liverpool

ROTTERDAM (ANP) - Trainer Arne Slot heeft voor het eerst toegegeven dat hij naar Liverpool vertrekt. "Er is nog geen officiële aankondiging, maar ik kan wel bevestigen dat ik daar volgend seizoen trainer ga worden. Maar dat is voor jullie geen verrassing", zei hij op een persconferentie voor het laatste competitieduel van zondag met Excelsior.

29 minuten geleden
Guardiola waarschuwt ManCity voor 'enorm zwaar' kampioensduel

MANCHESTER (ANP/AFP) - Trainer Pep Guardiola van Manchester City waarschuwt zijn spelers in de aanloop naar de kampioenswedstrijd zondag tegen West Ham United voor een "enorm zwaar duel". De koploper verdedigt op de laatste speeldag een voorsprong van 2 punten. "Het lot ligt in onze handen. Als we winnen zijn we kampioen, anders pakt Arsenal de titel", zei de Spaanse coach.

43 minuten geleden
Coach Slot mist veel spelers in zijn afscheidsduel met Feyenoord

ROTTERDAM (ANP) - Trainer Arne Slot mist in zijn laatste wedstrijd met Feyenoord veel spelers. Hij kan zondag in het thuisduel met Excelsior geen beroep doen op Santiago Giménez, Quinten Timber, Mats Wieffer, Quilindschy Hartman, Kostas Lamprou, Gjivai Zechiël en Antoni Milambo. Thomas Beelen is ziek.

45 minuten geleden
Spaanse middenvelder Isco breekt kuitbeen en mist EK

SEVILLA (ANP) - Voetballer Isco kan niet voor Spanje op het EK in Duitsland uitkomen. De middenvelder heeft een breukje in een kuitbeen opgelopen en is maanden uitgeschakeld, meldt zijn club Real Betis.

1 uur geleden
Vitesse mag aandelen Russische eigenaar overdragen aan stichting

ARNHEM (ANP) - Vitesse heeft een belangrijke stap gezet in de strijd om het voortbestaan van de club. De Gelderse vereniging kan de banden met de omstreden eigenaar Valeri Oyf eindelijk verbreken. Vitesse heeft van de licentiecommissie van de KNVB toestemming gekregen alle aandelen van de Rus over te dragen aan de onafhankelijke stichting Vitesse voor Altijd.

2 uur geleden
FC Twente wil in laatste speelronde derde plaats veiligstellen

ENSCHEDE (ANP) - FC Twente wil zondag in de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle de kroon op een mooi seizoen zetten. De club wil met een zege de derde eindklassering van de Eredivisie veiligstellen en mag dan aan de voorronden van de nieuwe editie van de Champions League deelnemen.

2 uur geleden