Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Guardiola vindt dat spelers van City niet arrogant mogen worden

Guardiola vindt dat spelers van City niet arrogant mogen worden

MANCHESTER (ANP) - Trainer Pep Guardiola heeft de spelers van Manchester City gewaarschuwd niet arrogant te worden. De club won dit seizoen al de Engelse titel en de FA Cup en is nu in voorbereiding op de finale van de Champions League tegen het Italiaanse Inter (zaterdag).

Op weg naar de eindstrijd in Istanbul versloeg City onder meer Bayern München en Real Madrid, de titelverdediger. "Natuurlijk zijn we vol vertrouwen en optimistisch", zei Guardiola. "Dat neemt niet weg dat ons nog een zware opgave wacht. We kunnen onze ogen niet sluiten voor de kwaliteiten van Inter. Persoonlijk heb ik nog nooit een tegenstander onderschat. Ik hoop dat mijn spelers dat ook niet doen."

Manchester City stond tot nu toe een keer eerder in de finale van het grootste Europese clubtoernooi en verloor daarin van Chelsea. Guardiola: "Het is bekend dat we de Champions League nog nooit hebben gewonnen, maar dat is nu niet belangrijk. Een finale gaat over de 95 minuten die gaan komen, niet over het verleden. De geschiedenis spreekt in het voordeel van Inter. Maar het gaat om het heden."

Slechts één club uit Engeland slaagde er tot nu toe in de zogenoemde 'treble' te winnen. Dat was Manchester United in 1999.

Meer uit Voetbal

Vitesse wil Van den Brom als coach: iets positiefs voor achterban

ARNHEM (ANP) - Vitesse hoopt John van den Brom snel aan te stellen als trainer voor volgend seizoen. Algemeen directeur Edwin Reijntjes is daarover met de voormalig speler en coach van de club in gesprek. "Het zou mooi zijn als John terugkeert bij de club, ook voor de achterban. Dan gebeurt er weer een keer iets positiefs", zegt Reijntjes op een persconferentie van de gedegradeerde club.

11 minuten geleden
Trainer Rangnick bevestigt gesprekken met Bayern München

MÜNCHEN (ANP/DPA/AFP) - Ralf Rangnick is de belangrijkste kandidaat om Thomas Tuchel op te volgen als trainer van Bayern München. De 65-jarige Duitser bevestigt dat hij in gesprek is met de leiding van de Duitse topclub.

14 minuten geleden
Nadal doet alleen mee aan Roland Garros als hij volledig fit is

MADRID (ANP/RTR/BELGA) - Rafael Nadal doet over een maand alleen mee aan Roland Garros als hij volledig fit is. De 37-jarige Spanjaard heeft al langere tijd te maken met blessures en wil geen risico nemen, zei hij bij het ATP-toernooi van Madrid, waar hij het donderdag opneemt tegen de 16-jarige Amerikaan Darwin Blanch.

15 minuten geleden
Van Ginkel vertrekt waarschijnlijk bij gedegradeerd Vitesse

ARNHEM (ANP) - Middenvelder Marco van Ginkel vertrekt waarschijnlijk na dit seizoen bij het gedegradeerde Vitesse. De 31-jarige oud-international van Oranje heeft een aflopend contract en ziet het niet zitten om in de Keuken Kampioen Divisie vaak op kunstgras te gaan voetballen, laat hij weten op een persconferentie op het trainingscomplex van Vitesse. Hij wil wel blijven voetballen.

16 minuten geleden
PSV-trainer Bosz heeft nog geen last van 'kampioenskriebels'

EINDHOVEN (ANP) - PSV-trainer Peter Bosz heeft in aanloop naar de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen van donderdag nog geen last van 'kampioenskriebels'. Als de Eindhovenaren winnen en Feyenoord verspeelt later op de avond punten bij Go Ahead Eagles, is de 25e landstitel voor PSV een feit.

18 minuten geleden
Situatie gedegradeerd Vitesse nog altijd 'echt heel zorgelijk'

ARNHEM (ANP) - De situatie bij Vitesse is volgens algemeen directeur Edwin Reijntjes nog steeds "echt, echt, echt heel zorgelijk". De noodlijdende club degradeerde vrijdag officieel na een aftrek van 18 punten, maar mocht van de licentiecommissie van de KNVB wel het seizoen uitspelen. Toch spelen er nog vele acute problemen, vooral met de aandelen van de club.

42 minuten geleden
Feyenoord zonder Paixão tegen Go Ahead Eagles

ROTTERDAM (ANP) - Feyenoord heeft donderdag voor de uitwedstrijd bij Go Ahead Eagles niet de beschikking over Igor Paixão. De Braziliaanse aanvaller heeft hamstringklachten. Paixão liep de blessure zondag op tijdens de gewonnen bekerfinale tegen NEC (1-0), waarin hij in de 59e minuut de enige treffer maakte. Calvin Stengs, die in de eindstrijd vlak voor tijd werd gewisseld, is onzeker voor de wedstrijd in Deventer.

1 uur geleden