Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Guardiola denkt dat Haaland na 20 goals in 14 duels nóg beter kan

Guardiola denkt dat Haaland na 20 goals in 14 duels nóg beter kan

LEEDS (ANP) - Hoewel Erling Haaland na veertien competitiewedstrijden voor Manchester City al op twintig doelpunten staat, ziet trainer Pep Guardiola toch verbeterpunten voor zijn Noorse spits. "Hij miste kansen, dat kan beter", zei de Spanjaard na de zege in de Premier League op Leeds United (1-3). "Ik heb het gevoel dat Erling nog niet op zijn best is. Maar dat is een kwestie van tijd."

De 22-jarige Haaland maakte tegen Leeds weer twee doelpunten en voerde zijn totaal daarmee op naar twintig. De Noor had daar slechts veertien wedstrijden voor nodig. Nog nooit bereikte een speler in de Premier League de grens van twintig treffers zo snel. Kevin Phillips van Sunderland had het record in handen met twintig doelpunten in 21 competitieduels.

"Zijn cijfers zijn ongelooflijk", zei Guardiola. "Maar ik denk niet dat Erling naar ons is gekomen voor statistieken. Hij wil met Manchester City prijzen winnen. Erling vormt voor tegenstanders constant een gevaar. Hij staat altijd op het juiste moment op de juiste plek. Ik ben meer dan tevreden over hem, maar ik heb wel het gevoel dat hij in het eerste deel van het seizoen wat scherper was. Helaas raakte hij eind oktober geblesseerd tegen Dortmund. Nu is hij weer fit. Hoe meer minuten hij maakt, hoe beter hij weer wordt."

Voor Haaland was het een bijzondere avond in Leeds. De Noor kwam in 2000 ter wereld in die Engelse stad, waar zijn vader Alfie destijds voetbalde voor Leeds United. "Het voelt heel gek om voor City te scoren tegen Leeds", zei Haaland. "Mijn vader en moeder zaten op de tribune. Dit is een speciaal moment in mijn carrière. Ik had wel vijf keer kunnen scoren, maar we hebben gewonnen, dat is het belangrijkste. Wat kan ik nog meer doen? Meer trainen op scoren in ieder geval."

Meer uit Voetbal

Deschamps vindt poule met Oranje op EK 'zware groep'

PARIJS (ANP/AFP) - De voetbalfans in Frankrijk moeten niet denken dat hun land zich komende zomer bij het EK zomaar voor de finale plaatst. Dat zegt bondscoach Didier Deschamps in een interview met het Franse persbureau AFP. De verliezend WK-finalist van 2022 geldt in Duitsland als belangrijke toernooifavoriet.

24 minuten geleden
Borussia Dortmund start met Maatsen en houdt Malen op bank

DORTMUND (ANP) - Borussia Dotrmund begint met Ian Maatsen aan de thuiswedstrijd tegen Paris Saint-Germain in de halve finale van de Champions League. De 22-jarige Nederlandse linksback, verhuurd door Chelsea, staat om 21.00 uur aan de aftrap in een volgepakt Signal Iduna Park.

37 minuten geleden
Keeperstrainer Achterberg na vijftien jaar weg bij Liverpool

LIVERPOOL (ANP) - John Achterberg stopt na vijftien jaar als keeperstrainer van Liverpool. De 52-jarige Nederlander is toe aan een nieuwe uitdaging, meldt hij op de website van de Engelse topclub.

1 uur geleden
Van der Linden volgt Van Mosselveld op als directeur RKC

WAALWIJK (ANP) - Willem van der Linden is de nieuwe algemeen directeur van RKC Waalwijk. De 55-jarige Brabander volgt de naar FC Groningen vertrekkende Frank van Mosselveld op.

2 uur geleden
Van den Brom weet niet of hij Vitesse uit clubliefde mag coachen

ARNHEM (ANP) - "Clubliefde bestaat nog, ook in het betaalde voetbal", lacht John van den Brom als hij om zich heen kijkt op het trainingscomplex van Vitesse op Papendal. "Ik loop hier nu twee uur rond en het voelt weer als vanouds. Dit is Vitesse."

3 uur geleden
PSV'er Dest bevestigt dat voorste kruisband is afgescheurd

EINDHOVEN (ANP) - PSV'er Sergiño Dest bevestigt dat hij zijn voorste kruisband heeft afgescheurd. "Dat was heel lastig voor mij om te horen. Ik zal er voor een langere periode uit zijn", aldus de linkervleugelverdediger op de clubkanalen van PSV.

4 uur geleden
Reijners stopt na bekerfinale als coach voetbalsters Fortuna

SITTARD (ANP) - Roger Reijners stopt na de bekerfinale op 20 mei als trainer van de voetbalsters van Fortuna Sittard. Dat heeft de club naar eigen zeggen "in goed overleg" met de voormalig bondscoach van de Oranjevrouwen besloten. Reijners krijgt waarschijnlijk een andere rol binnen Fortuna.

8 uur geleden