Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Grubhub verhoogt in VS vergoeding voor bezorgers

Grubhub verhoogt in VS vergoeding voor bezorgers

CHICAGO (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse maaltijdbezorger Grubhub verhoogt de kilometervergoeding voor bezorgers in de Verenigde Staten, vanwege de stijgende brandstofprijzen. De dochteronderneming van Just Eat Takeaway schroeft de vergoeding op per 9 maart, valt te lezen in een e-mail die aan bezorgers is verstuurd. Grubhub zei niet hoeveel meer de vergoeding precies wordt, maar de verhoging moet de gemiddelde extra kosten voor benzine dekken.

Grubhub heeft verder aangegeven de huidige situatie met betrekking tot de brandstofprijzen in de gaten te houden, maar wilde nog niet zeggen of de kostenstijging ook doorberekend wordt in de prijzen voor consumenten die maaltijden bestellen. De afstand tussen het restaurant en de consument wordt wel meegenomen in de berekening van de prijzen, aldus het maaltijdbezorgbedrijf.

In de VS voegde taxi-app Lyft deze week al een toeslag aan ritjes toe om bezorgers tegemoet te komen in de stijgende benzinekosten. Rivaal Uber kwam in het land eerder al met een vergelijkbare stap.

Of er in Nederland ook hogere vergoedingen voor bezorgers komen, is niet duidelijk. Thuisbezorgd.nl, net als Grubhub onderdeel van Just Eat Takeaway, en de Nederlandse takken van Uber Eats en Deliveroo waren niet direct bereikbaar voor commentaar. Het grootste deel van de maaltijden die hier via Thuisbezorgd worden besteld, wordt echter door eigen bezorgers van de restaurants afgeleverd. Ook gaat de bezorging hier vaak met de fiets of elektrische scooter.

Meer uit Financieel

Meerderheid voor goedkeuring megabeloning, zegt Tesla-topman Musk

AUSTIN (ANP/BLOOMBERG) - Een meerderheid van de aandeelhouders van Tesla lijkt opnieuw in te stemmen met de megabeloning van tientallen miljarden dollar voor Elon Musk. Dat zei de topman van de elektrische autofabrikant woensdagavond laat in de Verenigde Staten. Ook blijkt volgens Musk uit de voorlopige resultaten dat de resolutie om Tesla's formele vestigingsplaats van Delaware naar Texas te verplaatsen met een "grote marge" zal worden aangenomen.

10 minuten geleden
Nederlandse bedrijven weer naar EK na boycot WK in Qatar

DEN HAAG (ANP) - Nederlandse bedrijven zijn dit jaar weer volop aanwezig bij het EK in Duitsland. Na de beslissing in 2022 om het WK in Qatar te laten schieten, reizen vaste KNVB-sponsors als ING en Albert Heijn dit jaar weer met zakelijke relaties af naar de wedstrijden van Oranje.

1 uur geleden
Hypotheek met kortere rentevaste periode wint aan populariteit

CAPELLE AAN DEN IJSSEL (ANP) - Het aantal aanvragen voor een hypotheek met een relatief korte rentevaste periode is in de eerste vijf maanden van dit jaar flink gestegen. Dat constateert De Hypotheker. Tegelijkertijd merkt de hypotheekadviseur dat het aantal hypotheekaanvragen met een langere rentevaste periode afneemt. De Hypotheker verwacht dat deze ontwikkeling zal doorzetten, omdat de hypotheekrentes licht zullen blijven dalen.

7 uur geleden
Nike mag schoenen in Europa geen 'footware' noemen na uitspraak

LUXEMBURG (ANP/BLOOMBERG) - Nike mag zijn sportschoenen in Europa geen 'footware' noemen. Nike had een aanvraag gedaan om dat woord als handelsmerk te laten registeren. Concurrent Puma had daartegen een zaak aangespannen en kreeg van het Gerecht van de Europese Unie gelijk.

8 uur geleden
Wisselend beeld op Wall Street na rentebesluit Fed

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag wisselend geëindigd. Beleggers verwerkten het besluit van de Federal Reserve, die het rentetarief in de Verenigde Staten opnieuw ongewijzigd liet. Uit de verklaring van de Amerikaanse centrale bank kwam onder meer naar voren dat de Fed voor dit jaar één renteverlaging voorziet en vier voor volgend jaar.

9 uur geleden
SpaceX en topman Musk aangeklaagd door klokkenluiders om seksisme

LOS ANGELES (ANP/RTR) - SpaceX en zijn topman Elon Musk zijn aangeklaagd door acht ex-medewerkers van het ruimtevaartbedrijf. Zij zijn naar eigen zeggen ontslagen nadat zij hun zorgen hadden geuit over vermeende seksuele intimidatie en discriminatie van vrouwen. In de aanklacht staat dat Musk met zijn gedrag een "alomtegenwoordige seksistische cultuur" bevorderde bij SpaceX.

10 uur geleden
Federal Reserve laat rente in de VS opnieuw ongewijzigd

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De Federal Reserve heeft de rente opnieuw onveranderd gelaten, in lijn met de verwachtingen op de financiële markten. Het rentetarief in de Verenigde Staten blijft daarmee staan tussen de 5,25 en 5,50 procent, nog altijd het hoogste niveau sinds 2001.

11 uur geleden