Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Grubhub verhoogt in VS vergoeding voor bezorgers

Grubhub verhoogt in VS vergoeding voor bezorgers

CHICAGO (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse maaltijdbezorger Grubhub verhoogt de kilometervergoeding voor bezorgers in de Verenigde Staten, vanwege de stijgende brandstofprijzen. De dochteronderneming van Just Eat Takeaway schroeft de vergoeding op per 9 maart, valt te lezen in een e-mail die aan bezorgers is verstuurd. Grubhub zei niet hoeveel meer de vergoeding precies wordt, maar de verhoging moet de gemiddelde extra kosten voor benzine dekken.

Grubhub heeft verder aangegeven de huidige situatie met betrekking tot de brandstofprijzen in de gaten te houden, maar wilde nog niet zeggen of de kostenstijging ook doorberekend wordt in de prijzen voor consumenten die maaltijden bestellen. De afstand tussen het restaurant en de consument wordt wel meegenomen in de berekening van de prijzen, aldus het maaltijdbezorgbedrijf.

In de VS voegde taxi-app Lyft deze week al een toeslag aan ritjes toe om bezorgers tegemoet te komen in de stijgende benzinekosten. Rivaal Uber kwam in het land eerder al met een vergelijkbare stap.

Of er in Nederland ook hogere vergoedingen voor bezorgers komen, is niet duidelijk. Thuisbezorgd.nl, net als Grubhub onderdeel van Just Eat Takeaway, en de Nederlandse takken van Uber Eats en Deliveroo waren niet direct bereikbaar voor commentaar. Het grootste deel van de maaltijden die hier via Thuisbezorgd worden besteld, wordt echter door eigen bezorgers van de restaurants afgeleverd. Ook gaat de bezorging hier vaak met de fiets of elektrische scooter.

Meer uit Financieel

FNV dreigt met staking bij afhandelaar Swissport Cargo op Schiphol

SCHIPHOL (ANP) - Vakbond FNV dreigt met stakingen bij vrachtafhandelbedrijf Swissport Cargo op Schiphol. De directie van het bedrijf krijgt van de bond nog tot woensdag halverwege de dag de tijd om in te gaan op eisen voor een nieuwe cao, anders zullen medewerkers hun werk neerleggen.

7 minuten geleden
Timmermans doet handreiking om natuurherstelwet te redden

BRUSSEL (ANP) - Eurocommissaris Frans Timmermans komt de tegenstanders van de natuurherstelwet tegemoet nu het erom spant of die het wel zal halen. Zo wil hij het verbod op verslechtering van de natuur afzwakken. Dat voorschrift is een van de belangrijkste bezwaren van critici als het Nederlandse kabinet, de christendemocraten en sommige liberalen in het Europees Parlement.

1 uur geleden
Chemiebedrijven IMCD en DSM zetten AEX in het rood

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op het Damrak ging vrijdag licht omlaag door forse koersverliezen van IMCD en DSM-Firmenich. De chemiebedrijven kampten met een winstwaarschuwing van de Britse branchegenoot Croda International, die daarop bijna 14 procent verloor in Londen. IMCD en DSM-Firmenich raakten rond de 6 procent kwijt in Amsterdam.

1 uur geleden
UBS bereikt akkoord over verliesgarantie overname Credit Suisse

Z√úRICH (ANP/BLOOMBERG) - UBS en de Zwitserse overheid hebben een akkoord bereikt over een dekking van de verliezen die de Zwitserse bank zou kunnen lijden als gevolg van de redding van zijn Credit Suisse. UBS heeft daarmee de laatste grote horde genomen om de historische overname van zijn branchegenoot af te ronden. Door de overname ontstaat een bankkolos die twee keer zo groot is als de gehele Zwitserse economie.

2 uur geleden
NS moet werknemers definitief toeslag betalen over alle vakantie

DEN HAAG (ANP) - De Nederlandse Spoorwegen (NS) moeten hun personeel definitief onregelmatigheidstoeslag betalen over alle vakantiedagen. Dat heeft de Hoge Raad beslist die daarmee een eerdere uitspraak van het gerechtshof bekrachtigde. De uitspraak kan een dure worden voor NS dat duizenden werknemers mogelijk nog geld verschuldigd is.

2 uur geleden
Mogelijk doorbraak gesprekken tussen VDL en vakbonden rond Nedcar

HOLTUM (ANP) - Na enkele informele gesprekken eerder deze week lijkt er een doorbraak te komen in de onderhandelingen tussen vakbonden en industrieconcern VDL rond autofabriek Nedcar. Volgens CNV-bestuurder Jeroen Bruinsma is Nedcar-eigenaar VDL "bereid om grote stappen te zetten".

3 uur geleden
Personeel veerdienst Ameland bezorgd over inkomen

UTRECHT (ANP) - Het personeel van Wagenborg Passagiersdiensten is bezorgd over hun inkomen, als het plan om veel veerdiensten naar Ameland te schrappen doorgaat. De circa 150 werknemers worden betaald voor het aantal uren dat zij werken. Als er vanaf 20 juni veel minder veren gaan varen, kunnen zij minder uren werken en verdienen ze veel minder. CNV Vakmensen wil garanties van Wagenborg voor de huidige arbeidsvoorwaarden, laat de bond vrijdag weten.

3 uur geleden