Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Grote voorraad wapens gevonden bij maffiabaas met banden Taghi

Grote voorraad wapens gevonden bij maffiabaas met banden Taghi

ROME (ANP/RTR) - De Italiaanse politie heeft een enorm wapenarsenaal aangetroffen in de kelder van maffiabaas Raffaele Imperiale. De drugscrimineel, die ook banden zou hebben met de Nederlander Ridouan Taghi, werd in 2021 opgepakt en werkt inmiddels samen met de Italiaanse justitie.

In zijn woning in Napels vond de politie meer dan tachtig wapens die verstopt zaten onder de garagevloer. Daar lagen onder meer drie kalasjnikovs, een granaat en meer dan 5000 patronen van munitie.

Imperiale kwam in 2016 in het nieuws omdat de politie toen twee schilderijen van Van Gogh terugvond in een van zijn villa's. Die had hij waarschijnlijk op de zwarte markt gekocht, nadat ze in 2002 waren gestolen uit het Van Gogh Museum in Amsterdam.

Volgens Italiaanse media was Imperiale voor zijn arrestatie een sleutelfiguur in de internationale drugshandel. Hij zou zijn carrière zijn begonnen in Amsterdam, waar hij enige tijd woonde. Daarna groeide hij uit tot leider van de beruchte Camorra-maffia. Imperiale werd gearresteerd in Dubai en een jaar later uitgeleverd aan Italië.

Meer uit Buitenland

Taliban laten Oostenrijkse rechts-extremist vrij

WENEN (ANP) - Na negen maanden gevangenschap bij de Taliban in Afghanistan is een Oostenrijkse rechts-extremist vrijgelaten. Het Oostenrijkse ministerie van Buitenlandse Zaken zei zondag dat de 84-jarige man in de Qatarese hoofdstad Doha was geland. Hij werd sinds mei 2023 vastgehouden door de Taliban, die Afghanistan regeren.

1 uur geleden
Netanyahu: IDF presenteert plan voor evacuatie Palestijnen

JERUZALEM (ANP) - Het kantoor van de Israëlische premier Benjamin Netanyahu zegt dat het Israëlische leger een plan heeft gepresenteerd voor de evacuatie van burgers uit gebieden in de Gazastrook waar gevochten wordt, samen met een "operationeel plan".

2 uur geleden
Angst voor cholera-uitbraak: duizenden vast op cruiseschip

PORT LUIS (ANP) - Meer dan 3000 mensen zitten vast op een cruiseschip voor de kust van het Oost-Afrikaanse eiland Mauritius door het vermoeden van een mogelijke cholera-uitbraak op het schip. Na een reeks gevallen van maag-darmziekten aan boord van de Norwegian Dawn weigerden de plaatselijke autoriteiten zondag het schip te laten aanmeren in de haven van de hoofdstad Port Louis.

2 uur geleden
Israël zegt hoe dan ook door te gaan met grondoperatie Rafah

TEL AVIV (ANP/AFP) - Een mogelijk staakt-het-vuren in de oorlog tussen Israël en Hamas zal hoogstens uitstel betekenen voor een grondinvasie van de zuidelijke stad Rafah in Gaza. Dat zei de Israëlische premier Benjamin Netanyahu zondag. In Rafah verblijven inmiddels naar schatting 1,5 miljoen Palestijnen, in overgrote meerderheid ontheemden.

6 uur geleden
Biden: 'goede seks' is reden voor succesvol huwelijk met Jill

WASHINGTON (ANP/RTR) - De sleutel tot het lange huwelijk tussen de Amerikaanse president Joe Biden en zijn vrouw Jill is "goede seks". Dat zou Biden althans hebben gezegd tegen Witte Huis-medewerkers, zo blijkt uit een nieuw boek over first lady Jill Biden dat hun 47-jarige romance belicht.

7 uur geleden
Oekraïne heeft plannen voor nieuw tegenoffensief

KYIV (ANP/RTR/AFP) - Oekraïne heeft duidelijke plannen voor een nieuw tegenoffensief tegen de Russische strijdkrachten, zei president Volodymyr Zelensky in een persconferentie op zondag. Ook zei hij dat de plannen voor het tegenoffensief vorig jaar waren gelekt naar het Kremlin.

10 uur geleden
Zelensky: 31.000 Oekraïense soldaten dood in oorlog met Rusland

KYIV (ANP/AFP/RTR/DPA) - Zo'n 31.000 Oekraïense soldaten zijn omgekomen in de oorlog met Rusland, zei president Volodymyr Zelensky zondag. Het is opvallend dat de president het cijfer noemt. De regering in Kyiv zegt vrijwel nooit iets over het aantal omgekomen militairen.

10 uur geleden