Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Grote veevoederbedrijven steunen boerenblokkades niet

Grote veevoederbedrijven steunen boerenblokkades niet

APELDOORN (ANP) - Grote veevoederbedrijven steunen de boerenblokkades van distributiecentra van supermarkten niet. Landbouwcoöperatie Agrifirm laat weten alleen "publieksvriendelijke acties" te ondersteunen en veevoerbedrijf ForFarmers roept op tot "waardige acties". Sinds maandag worden locaties geblokkeerd door boeren die protesteren tegen de stikstofplannen van het kabinet.

ForFarmers betreurt de toenemende polarisatie. "We hopen dat er constructieve gesprekken kunnen gaan plaatsvinden tussen de verschillende belanghebbenden op basis van respect", zegt een woordvoerster. Veevoerbedrijf De Heus was niet bereikbaar voor commentaar.

"Vanuit Agrifirm ondersteunen we alleen publieksvriendelijke acties", zegt een woordvoerster van het bedrijf. "Zoals de actiedag op 22 juni in Stroe, aan die actie hebben we een financiële bijdrage geleverd en daar waren we aanwezig met een bulkwagen." Ze benadrukt dat Agrifirm geen belangenbehartiger is van de sector. "Dat laten we over aan de vertegenwoordigers van de primaire sector. Zoals LTO."

Branchevereniging LTO riep boeren die distributiecentra blokkeren maandagavond op daarmee te stoppen voordat de voedselvoorziening in gevaar komt. "Mogelijk is dat acties rond distributiecentra de voedselvoorziening raken en ook ouderen en kwetsbaren raken die geen boodschappen ontvangen", zei voorzitter Sjaak van der Tak. "Zet deze actie niet te lang door."

Meer uit Binnenland

Rode Kruis: Nederlanders onderschatten risico's hitte

DEN HAAG (ANP) - Het merendeel van de Nederlanders onderschat de risico's van tropische temperaturen. Dat meldt het Nederlandse Rode Kruis op basis van een onderzoek onder bijna 1100 Nederlanders.

42 minuten geleden
Nationaal Hitteplan actief voor alle provincies

BILTHOVEN (ANP) - Vanaf woensdag geldt in heel Nederland het Nationaal Hitteplan. Met het plan waarschuwt gezondheidsinstituut RIVM organisaties, professionals en mensen in de zorg voor de aanhoudende hitte, zodat zij passende maatregelen kunnen nemen.

1 uur geleden
Rijk gaat bij 'weigergemeenten' bestemming aanpassen voor azc

DEN HAAG (ANP) - Als een gemeente blijft weigeren de bestemming aan te passen van een gebouw dat als asielzoekerscentrum (azc) kan fungeren, gaat het kabinet dat doen. Het kabinet wil liever niet dat het zover komt, maar houdt vanaf nu dit instrument paraat. Dat schrijven staatssecretaris Eric van der Burg (Asiel) en minister Hugo de Jonge (Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening) aan de Tweede Kamer.

11 uur geleden
Minister gaat FM-radiofrequenties veilen na uitspraak rechter

DEN HAAG (ANP) - Minister Micky Adriaansens (Economische Zaken) komt dit najaar met een voorstel voor een herverdeling van de landelijke FM-frequenties door middel van een veiling. De rechter zette onlangs een streep door het besluit van haar ambtsvoorganger Mona Keijzer om de bestaande vergunningen met drie jaar te verlengen.

13 uur geleden
Omgekeerde Nederlandse vlaggen bij Vuelta blijven meestal hangen

UTRECHT (ANP) - De meeste gemeenten laten omgekeerde Nederlandse vlaggen hangen langs het parcours van de Vuelta die 19 augustus in Utrecht begint, ziet een woordvoerder van de Vuelta. De organisatie van La Vuelta Holanda haalt de vlaggen alleen weg als ze voor een camera hangen of voor een onveilige situatie zorgen. De vlaggen zijn omgedraaid door boeren om hun onvrede te uiten over het stikstofbeleid van de overheid.

13 uur geleden
Naaldbossen en heide staan er erg slecht voor door droogte

LELYSTAD (ANP) - Naald- en andere bossen op de hoge zandgronden in Nederland staan er erg slecht voor door de aanhoudende droogte. Ook de heide heeft er ernstig onder te lijden. Een deel van de hei zal afsterven. Terreinbeheerders spreken van historisch lage waterstanden en maken zich grote zorgen, staat in de droogtemonitor die de Landelijke Coördinatiecommissie Waterverdeling (LCW) dinsdag heeft verspreid.

13 uur geleden
Monuta maakt handreiking uitvaartproces Oekraïense vluchtelingen

APELDOORN (ANP) - Uitvaartverzorger Monuta heeft een handleiding gemaakt voor medewerkers en vrijwilligers hoe zij om kunnen gaan met Oekraïense overleden vluchtelingen en hun nabestaanden. Volgens het bedrijf kampen veel gemeenten in Nederland met vragen daarover.

13 uur geleden