Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Grote technische storing maakt aanvragen STAP-budget onmogelijk

Grote technische storing maakt aanvragen STAP-budget onmogelijk

DEN HAAG (ANP) - Het is dinsdag toch nog niet mogelijk om het zogeheten STAP-budget voor scholing en ontwikkeling aan te vragen. Het loket kampt met een grote technische storing die volgens het UWV niet op korte termijn opgelost kan worden.

Het is nog niet bekend wanneer de subsidie wel weer is aan te vragen. "Meer informatie daarover volgt later. UWV biedt zijn excuses aan voor dit ongemak".

Dinsdagochtend vanaf 10.00 uur zouden mensen voor de eerste keer dit jaar weer STAP-budget kunnen aanvragen. Er was sprake van een grote drukte. Rond 09.30 uur trad een technische storing op. De verwachting was aanvankelijk dat deze om 11.00 uur opgelost zou zijn, de opening van het loket werd daarom met een uur uitgesteld.

Misbruik

Iedereen ouder dan 18 jaar kan 1000 euro aanvragen voor bijscholing, mits diegene geen AOW ontvangt. Ook moet de opleiding zijn geregistreerd in het STAP-register. De overheid kreeg vorig jaar echter signalen dat er misbruik wordt gemaakt van de regeling. Dat leidde er toe dat de regeling werd herzien.

Het kabinet wil niet dat het budget wordt gebruikt als "ongepast verdienmodel", gaf Karien van Gennip (Sociale Zaken) in december aan. Volgens haar werden er met de budgetten ook "snoepreisjes" en cursussen gefinancierd die helemaal niet waren gericht op de arbeidsmarkt. Het totale budget voor dit jaar bedraagt 160 miljoen euro.

Meer uit Financieel

Transavia vliegt ondanks algemene staking naar Israël

SCHIPHOL (ANP) - Luchtvaartmaatschappij Transavia vliegt vooralsnog gewoon naar Israël ondanks een algemene staking in dat land. Daardoor vertrekken er geen vluchten vanaf de luchthaven van Tel Aviv. Maar zoals het er nu naar uitziet kunnen daar wel vliegtuigen landen, zegt Transavia. De prijsvechter heeft twee vluchten op de planning staan van Schiphol naar Tel Aviv.

20 minuten geleden
Export Russische diesel richting record, ondanks sancties EU

MOSKOU (ANP/BLOOMBERG) - De export van Russische diesel ligt op koers om deze maand een record te bereiken, ondanks de sancties van de Europese Unie. Gedacht werd dat de Russen juist minder zouden gaan verkopen door het Europese verbod op olieproducten uit Rusland. Het wegvallen van Europa als belangrijkste afnemer wordt echter ruimschoots goedgemaakt door hogere aankopen door onder meer Turkije, Marokko, Brazilië en Tunesië.

42 minuten geleden
Wagamama sluit bij rechter akkoord met schuldeisers

AMSTERDAM (ANP) - Restaurantketen wagamama heeft een akkoord bereikt met schuldeisers bij de rechtbank van Amsterdam. De keten, met negen vestigingen in Nederland, kwam in de problemen door de coronamaatregelen. Als gevolg daarvan moest het enkele restaurants sluiten. Een faillissement lijkt nu afgewend.

46 minuten geleden
Philips en ASMI aan kop in positieve AEX, Prosus onderaan

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op het Damrak toonde maandag wat herstel onder aanvoering van zorgtechnologieconcern Philips en chipbedrijf ASMI. Techinvesteerder Prosus kampte daarentegen met een stevig koersverlies van het Chinese internet- en gamebedrijf Tencent, waarvan het grootaandeelhouder is, en was de grootste daler bij de hoofdfondsen.

47 minuten geleden
Statiegeld op 2,5 miljard blikjes per jaar: 'gigantische operatie'

UTRECHT (ANP) - De invoering van statiegeld op blikjes is een "gigantische operatie" op logistiek gebied. Dat zegt directeur Hester Klein Lankhorst van het Afvalfonds Verpakkingen. Het Afvalfonds is verantwoordelijk voor recycling van alle verpakkingen zoals glas en papier maar ook voor statiegeld. Per 1 april zit er 15 eurocent statiegeld op blik. Er zat al statiegeld op kleine en grote plastic flessen.

1 uur geleden
Nederlanders kochten afgelopen jaar vaker biologische producten

AMSTELVEEN (ANP) - Nederlanders kochten afgelopen jaar meer en vaker biologische producten. En ook inflatie zorgde ervoor dat de omzet in biologisch voedsel afgelopen jaar met 25 procent steeg, komt naar voren uit onderzoek van marktonderzoeksinstituut GfK.

1 uur geleden
Voorzitter Saudische bank vertrekt na debacle rond Credit Suisse

RIYAD (ANP/BLOOMBERG) - Ammar al-Khudairy, de voorzitter van Saudi National Bank (SNB), heeft ontslag genomen. Volgens de Saudische bank, die grootaandeelhouder was van Credit Suisse, treedt de voorzitter om "persoonlijke redenen" af. Het vertrek van de voorzitter volgt ruim een week nadat hij met zijn opmerkingen over de noodlijdende Zwitserse bank een koersval van het aandeel veroorzaakte.

2 uur geleden