Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Grote techfondsen als Apple lager op afwachtend Wall Street

Grote techfondsen als Apple lager op afwachtend Wall Street

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag overwegend met koersverliezen de handelsdag uitgegaan. Grote techbedrijven als Apple, Tesla en Amazon stonden bij de dalers op Wall Street. Beleggers keken verder vooral uit naar een speech van voorzitter Jerome Powell van de Federal Reserve op woensdag. Mogelijk wordt daaruit meer duidelijk over het rentebeleid van de Amerikaanse centralebankenkoepel.

De Dow-Jonesindex eindigde vrijwel onveranderd op 33.852,53 punten. De breed samengestelde S&P 500 daalde 0,2 procent tot 3957,63 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq zakte 0,6 procent tot 10.983,78 punten.

Powell geeft een speech op het Brookings Institution over de Amerikaanse economie. Er wordt gespeculeerd dat de Fed het rustiger aan kan gaan doen met het agressief verhogen van de rente om zo de hoge inflatie onder controle te krijgen. Op vrijdag komt ook het belangrijke banenrapport van de Amerikaanse overheid naar buiten. De ontwikkelingen op de arbeidsmarkt zijn belangrijk bij het rentebeleid van de Fed.

China

Apple verloor meer dan 2 procent. Maandag zakte het aandeel nog 2,6 procent door de zorgen over de protesten bij de grootste iPhone-fabriek van Apple in China tegen het strikte coronabeleid. Tesla, dat een grote fabriek heeft bij de Chinese stad Shanghai, leverde 1,1 procent in. Amazon ging 1,6 procent omlaag en Microsoft werd 0,6 procent lager gezet.

Chinese techfondsen met een Amerikaanse notering gingen wel omhoog door de hoop op een versoepeling van het coronabeleid. De autoriteiten kunnen mogelijk op lokaal niveau aanpassingen doen om de onrust in het land wat tot bedaren te brengen. De Chinese webwinkelconcerns Alibaba en JD.com stegen tot 6,7 procent. Internetzoekmachine Baidu dikte 5,3 procent aan en video- en gamingbedrijf Bilibili, dat ook met beter dan verwachte kwartaalcijfers kwam, sprong ruim 22 procent omhoog.

Olie

De oliefondsen in New York profiteerden van een stijging van de olieprijzen, na de dalingen van een dag eerder. Zo wonnen Chevron, ExxonMobil en ConocoPhillips tot 1,5 procent. De prijs van een vat Amerikaanse olie werd 1,8 procent duurder op 78,61 dollar en Brentolie klom 0,3 procent in prijs tot 83,40 dollar per vat.

De euro was 1,0325 dollar waard, tegen 1,0352 dollar bij het slot van de beurshandel in Europa.

Meer uit Financieel

Privacywaakhond bezorgd over gebruik bodycam in supermarkt

DEN HAAG (ANP) - De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) vindt het "zorgelijk" dat supermarktketen Dirk van den Broek personeel gaat voorzien van bodycams. De privacywaakhond gaat het bedrijf daarom snel om opheldering vragen.

2 minuten geleden
Blokker werkt aan laatste details herfinanciering, zegt topman

AMSTERDAM (ANP) - De herfinanciering van Blokker is nog steeds niet rond, meldt topman Ynse Stapert van moederbedrijf Mirage Retail Group. Stapert zei twee weken geleden al dat de herfinanciering bijna rond was en dat hij naar verwachting deze week meer kan vertellen over de toekomst van de winkelketen. "We zijn er nog steeds heel druk mee bezig en zetten nu de laatste puntjes", zegt hij donderdag.

23 minuten geleden
Duits consumentenvertrouwen op hoogste niveau in twee jaar

NEURENBERG (ANP/AFP) - Het vertrouwen van Duitse consumenten is verder toegenomen tot het hoogste niveau in twee jaar, meldt marktonderzoeksbureau GfK. Hoewel het consumentenvertrouwen over het geheel genomen nog altijd op een laag niveau ligt, zijn consumenten de laatste tijd positiever geworden over hun inkomen, na een reeks van overeenkomsten over loonsverhogingen die onlangs door de vakbonden in heel Duitsland zijn gesloten.

34 minuten geleden
Accountantsorganisatie wil breder onderzoek naar examenfraude

HOOFDDORP (ANP) - Veel meer accountantskantoren moeten onderzoeken of medewerkers en partners zich schuldig hebben gemaakt aan examenfraude, vindt de Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA). De brancheorganisatie heeft alle kantoren met minstens drie externe accountants een brief gestuurd met die oproep.

1 uur geleden
Investeerder KKR neemt Hans Anders-moederbedrijf nexeye over

GORINCHEM (ANP) - De grote Amerikaanse investeringsmaatschappij KKR neemt het moederbedrijf nexeye van optiek- en hoorzorgketen Hans Anders over van het Britse investeringsbedrijf 3i Group. De partijen hebben daarvoor een definitieve koopovereenkomst getekend.

1 uur geleden
Veel vluchten tussen Parijs en Schiphol geannuleerd om staking

AMSTERDAM (ANP) - Het luchtverkeer tussen Schiphol en Parijs ondervindt grote hinder van een staking van Franse luchtverkeersleiders. Donderdagochtend moesten acht vluchten van KLM en Air France worden geannuleerd.

1 uur geleden
Supermarkt Dirk gaat personeel voorzien van bodycams

ALPHEN AAN DEN RIJN (ANP) - Supermarkt Dirk van den Broek gaat personeelsleden uitrusten met bodycams. De kleine draagbare camera's kunnen worden ingezet bij gespannen of dreigende situaties en moeten onveilige incidenten in de winkels tegengaan.

1 uur geleden