Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Grote steden zien steeds meer hulpaanvragen door energierekening

Grote steden zien steeds meer hulpaanvragen door energierekening

DEN HAAG (ANP) - De grote steden Amsterdam, Rotterdam en Den Haag krijgen steeds vaker berichten van mensen die financiële hulp nodig hebben vanwege hun stijgende energierekening. In Rotterdam zijn inmiddels enkele tientallen aanvragen ingediend voor bijzondere bijstand.

De stichting Fonds Bijzondere Noden Rotterdam meldt een verdubbeling van het aantal aanvragen voor financiële hulp door energiekosten. Dit fonds helpt Rotterdammers die door bijzondere omstandigheden in acute financiële problemen zijn gekomen. "Ook krijgen we steeds meer verontrustende mailtjes van Rotterdammers die hun energierekening niet kunnen betalen en vragen wanneer de door de overheid toegezegde energietoeslag wordt uitgekeerd", aldus een woordvoerster van de gemeente. Naar verwachting wordt eind deze week bekend hoe en wanneer Rotterdam de energietoeslag zal uitkeren.

Ook Amsterdam laat weten signalen te hebben ontvangen van mensen in financiële problemen door de stijgende energierekening. In de eerste week van maart belden er al 149 mensen naar de gemeente over de energieprijzen en de energietoeslag. Ter vergelijking, in de hele maand februari waren er 236 telefoontjes over datzelfde onderwerp, laat een woordvoerder van de gemeente weten. Amsterdam begint deze maand met het uitkeren van 200 euro energiecompensatie voor de laagste inkomens, dat geldt voor ongeveer 60.000 Amsterdammers.

Verdubbeling hulpzoekenden

Bij de Helpdesk Geldzaken in Den Haag komen ook steeds meer vragen binnen over de energierekening. Sinds vorig jaar oktober ziet de gemeente een verdubbeling van het aantal mensen dat financiële hulp zoekt. "Vanaf november zijn de energietarieven gestegen en dit is steeds vaker het onderwerp van gesprek", laat een woordvoerder van de gemeente Den Haag weten. "Van gemiddeld tien keer per week gaat het nu wekelijks wel twintig keer over de energierekening."

Minister Karien van Gennip van Sociale Zaken deed vorige week de oproep aan mensen met geldproblemen door de energierekening om zich te melden bij hun gemeente voor hulp.

Meer uit Binnenland

Publiek kan afscheid nemen van fotograaf Erwin Olaf in Westerkerk

AMSTERDAM (ANP) - Mensen die daar behoefte aan hebben kunnen maandagmiddag afscheid nemen van fotograaf Erwin Olaf in de Amsterdamse Westerkerk. Olaf overleed vorige week woensdag onverwacht op 64-jarige leeftijd, enkele weken na een longtransplantatie. In 1996 werd longemfyseem bij hem geconstateerd. Woensdag is in besloten kring zijn afscheid, zo staat te lezen in een rouwadvertentie die zijn familie zaterdag in de Volkskrant plaatste.

2 uur geleden
Centrumzijde westelijke reizigerstunnel Amsterdam Centraal dicht

AMSTERDAM (ANP) - Op station Amsterdam Centraal is vanaf maandagochtend de ingang van de westelijke reizigerstunnel aan de centrumzijde gesloten vanwege werkzaamheden. Aan de IJ-zijde blijft de ingang naar de tunnel wel open. ProRail verwacht dat de verbouwing van de tunnel duurt tot medio 2024, waarna de toegangspoortjes aan de centrumzijde weer opengaan.

2 uur geleden
Burgemeester Halsema wil dat clubs en KNVB maatregelen treffen

AMSTERDAM (ANP) - Het is hoog tijd dat de KNVB en voetbalclubs maatregelen treffen. Dat vindt de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema. Ze reageert zondagavond laat op de ongeregeldheden bij de Johan Cruijff ArenA.

6 uur geleden
Politievakbond ACP: tijd dat clubs en KNVB hard optreden

DEN HAAG (ANP) - Politiebonden ACP en de Nederlandse Politiebond (NPB) roepen op tot maatregelen na de ongeregeldheden zondag bij de Johan Cruijff ArenA. Na de gestaakte wedstrijd Ajax - Feyenoord werden vernielingen aangericht bij de hoofdingang van het stadion en voerde de ME charges uit.

9 uur geleden
Drie aanhoudingen na gestaakte wedstrijd Ajax - Feyenoord

AMSTERDAM (ANP) - Tijdens de ongeregeldheden bij de Johan Cruijff ArenA zondagmiddag na de gestaakte voetbalklassieker Ajax - Feyenoord zijn drie mensen aangehouden. De politie zegt meer aanhoudingen niet uit te sluiten.

10 uur geleden
Politie: orde is hersteld rond Johan Cruijff ArenA

AMSTERDAM (ANP) - Na de gestaakte voetbalklassieker Ajax - Feyenoord zondagmiddag zijn ongeregeldheden uitgebroken en zijn aanhangers van Ajax de hoofdingang van de Johan Cruijff ArenA binnengedrongen. De politie meldt dat inmiddels "de orde is hersteld".

11 uur geleden
Politie zet traangas in bij ongeregeldheden rond ArenA

AMSTERDAM (ANP) - De politie heeft zondag traangas gebruikt om supporters die zich rond de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam hebben verzameld uiteen te drijven. Na de gestaakte wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord verzamelden aanhangers van Ajax zich bij de hoofdingang. Ze riepen leuzen aan het adres van het bestuur en eisten het vertrek van technisch directeur Sven Mislintat, meldt een ANP-verslaggever ter plaatse.

12 uur geleden