Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Grote staat Texas naar Republikein Trump

Grote staat Texas naar Republikein Trump

AUSTIN (ANP) - De Republikein Donald Trump heeft de meeste stemmen gekregen in Texas, voorspellen Amerikaanse media. De zuidelijke staat is de afgelopen tientallen jaren steeds naar Republikeinse presidentskandidaten gegaan.

In de staat zijn 38 kiesmannen te verdelen, het grootste aantal buiten Californië. De laatste Democratische presidentskandidaat die er won, was Jimmy Carter in 1976. Toch fantaseerden sommige Democraten in de staat openlijk over een overwinning van hun kandidaat Joe Biden. Die had Trump de verkiezing kunnen kosten.

Fox News was het eerste grote medium dat zich waagde aan een voorspelling over de verkiezingsuitslag in Texas. CNN volgde later.

Meer uit Buitenland

HRW: Israël moet niet censureren maar stoppen met zijn wreedheden

NEW YORK (ANP) - De mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch (HRW) heeft zeer kritisch gereageerd op het besluit van Israël om de activiteiten van het netwerk Al Jazeera in zijn land te verbieden. "In plaats van te proberen de berichtgeving over de wreedheden in Gaza tegen te houden, zou Israël moeten stoppen met het plegen ervan", schreef de HRW-directeur voor Israël en Palestina, Omar Shakir, op X.

2 uur geleden
Hamas-delegatie dinsdag terug in Caïro voor onderhandelingen

CAÏRO (ANP/AFP/RTR) - De Hamas-delegatie die sinds zaterdag in Caïro was voor onderhandelingen over een wapenstilstand in Gaza is zondag vertrokken, maar keert dinsdag terug voor verdere gesprekken. Dat melden Egyptische staatsmedia.

2 uur geleden
Axios: Biden hield munitielevering aan Israël tegen

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse regering heeft afgelopen week een levering van munitie aan Israël stopgezet, bericht nieuwssite Axios op basis van Israëlische functionarissen. Het is voor het eerst sinds 7 oktober dat de Verenigde Staten zulke militaire leveringen pauzeren.

3 uur geleden
Hamas: delegatie verlaat Caïro na einde gesprekken over bestand

CAÏRO (ANP/AFP) - De onderhandelaars van de Palestijnse beweging Hamas vertrekken deze zondag nog uit Caïro, nu de gesprekken over een wapenstilstand in de Egyptische hoofdstad zijn geëindigd. Dat zei een Hamas-functionaris tegen persbureau AFP.

3 uur geleden
Nieuwszender Al Jazeera op zwart in Israël

JERUZALEM (ANP) - Al Jazeera is uit de lucht gehaald in Israël. Na de beslissing van de regering om de activiteiten van de Qatarese nieuwszender te verbieden, is de zender nu op zwart gegaan.

4 uur geleden
Xi gearriveerd in Parijs voor staatsbezoek en begin Europese tour

PARIJS (ANP/AFP) - De Chinese president Xi Jinping is in de Franse hoofdstad Parijs aangekomen voor een staatsbezoek, melden Chinese staatsmedia. Hij heeft er maandag een ontmoeting met de Franse president Emmanuel Macron en Europese Commissievoorzitter Ursula von der Leyen.

4 uur geleden
Grenspost Gaza gesloten na raketaanval Hamas

GAZA-STAD (ANP/RTR/AFP) - Israël heeft de grensovergang met Gaza bij Kerem Shalom gesloten na een raketaanval in de buurt. Hamas heeft de aanval opgeëist en zegt dat die gericht was op een Israëlische legerbasis. Er zijn meerdere Israëlische gewonden.

5 uur geleden