Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Grote Prijs van België in Formule 1 al nagenoeg uitverkocht

Grote Prijs van België in Formule 1 al nagenoeg uitverkocht

SPA-FRANCORCHAMPS (ANP) - Iets minder dan vijf maanden voor de Grote Prijs van België in de Formule 1 zijn nu al vrijwel alle tickets verkocht. Voor het raceweekend, dat eind augustus plaatsvindt op het circuit van Spa-Francorchamps, zijn alleen nog tickets voor de vrijdag en zaterdag beschikbaar, zo'n 3000 per dag.

In totaal zijn per dag ongeveer 100.000 bezoekers welkom op het circuit in de Ardennen. "We hebben nog nooit zo'n succes gekend", zegt directrice Vanessa Maes van het organisatiecomité in Belgische kranten.

Bij de race op Spa-Francorchamps worden weer veel fans van wereldkampioen Max Verstappen verwacht. Vorig jaar schreef de Nederlander de Grand Prix van België op zijn naam. Vanwege overvloedige regenval werd toen niet geracet, maar reden de coureurs alleen enkele ronden achter de safetycar over de natte baan. De organisatie besloot de WK-punten te halveren. Vanwege de coronamaatregelen zaten er ongeveer 75.000 supporters op de tribunes, onder wie tienduizenden Nederlanders.

Het is onduidelijk of de Formule 1 ook na dit jaar nog een race in België kent. Het contract met de Belgische organisatie loopt eind dit jaar af en is nog niet vernieuwd. Een week na de GP van België staat de Dutch GP op Zandvoort op het programma (4 september). Dat raceweekeinde is ook al uitverkocht. In drie dagen komen zo'n 300.000 bezoekers naar het circuit in de duinen.

Meer uit Sport

Geblesseerde Sinner mist tennistoernooi in Rome

ROME (ANP) - Jannik Sinner heeft zich afgemeld voor het tennistoernooi van komende week in Rome. De Italiaan heeft nog te veel last van een heupblessure die hij afgelopen week in Madrid opliep. De nummer 2 van de wereldranglijst was niet in staat om daar zijn kwartfinale tegen de Canadees Felix Auger-Aliassime te spelen.

10 minuten geleden
Geen opvolgster voor Van Vleuten in Ronde van Scandinavië

OSLO (ANP/BELGA) - Annemiek van Vleuten krijgt dit jaar geen opvolgster als winnares van de Ronde van Scandinavië. De wielerkoers uit de WorldTour voor vrouwen gaat niet door vanwege financiële redenen, zo bevestigde de organisatie van de wedstrijd die tot 2022 door het leven ging als Ronde van Noorwegen.

3 uur geleden
IOC-baas Bach wil nog voor de Spelen in de Seine zwemmen

LAUSANNE (ANP/DPA) - Thomas Bach, de voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité (IOC), is klaar om een duik in de Seine te nemen voordat eind juli de Spelen van Parijs 2024 beginnen. "Ik heb nog geen uitnodiging ontvangen, maar zodra die er is, doe ik dat graag. Ik hoop dat het niet te koud is", zei Bach in een mediagesprek met onder meer het Duitse persbureau dpa. Er is al heel veel geld besteed aan het verbeteren van de waterkwaliteit van de rivier waarin onder anderen de openwaterzwemmers om medailles strijden.

6 uur geleden
Basketballers Mavericks naar tweede ronde play-offs NBA

DALLAS (ANP/AFP) - Dallas Mavericks heeft ten koste van Los Angeles Clippers de tweede ronde van de play-offs van de Amerikaanse basketbalcompetitie NBA bereikt. Met Luka Doncic en Kyrie Irving als topscorers won Dallas met 114-101 waardoor de best-of-seven serie tussen beide teams eindigde in 4-2. De volgende tegenstander van de Mavericks is Oklahoma City Thunder, dat eerder New Orleans Pelicans uitschakelde met 4-0.

6 uur geleden
Loodzware Giro begint met korte, pittige etappe naar Turijn

VENARIA REALE (ANP) - Twaalf Nederlandse profrenners gaan zaterdag van start in de 107e editie van de Ronde van Italië, die door de vele bergetappes als loodzwaar is bestempeld. De sprinters Fabio Jakobsen (dsm - firmenich PostNL) en Olav Kooij (Visma - Lease a bike) azen op een zege in een van de vlakke etappes. Thymen Arensman (Ineos Grenadiers), vorig jaar zesde, zal een goed klassement willen rijden.

10 uur geleden
Verstappen verovert pole voor sprintrace GP Miami

MIAMI (ANP) - Max Verstappen heeft de pole veroverd voor de sprintrace van de Grote Prijs van Miami in de Formule 1. De regerend wereldkampioen was op het Miami International Autodrome in de Red Bull met 1.27,641 sneller dan Charles Leclerc in de Ferrari en zijn teamgenoot Sergio Pérez.

15 uur geleden
Janssen trefzeker voor Wolfsburg in aanloop naar bekerfinale

WOLFSBURG (ANP) - Mede door een doelpunt van Dominique Janssen hebben de voetbalvrouwen van VfL Wolfsburg in de Duitse competitie gewonnen van 1. FC Köln. Het werd uiteindelijk 5-1.

18 uur geleden