Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Grote olievondst voor kust Suriname

Grote olievondst voor kust Suriname

HOUSTON (ANP/BLOOMBERG) - Het Amerikaanse oliebedrijf Apache heeft samen met de Franse branchegenoot Total naar eigen zeggen een grote olievondst gedaan voor de kust van Suriname. Bij proefboringen werd volgens de bedrijven een aanzienlijke hoeveelheid olie aangetroffen.

De vondst van olie bij de bron Maka Central-1 werd gedaan bij proefboringen tot een diepte van 6300 meter. Apache en Total hebben allebei een belang van 50 procent in het samenwerkingsverband voor oliewinning in Suriname. Er gaan nu verdere boringen plaatsvinden in de zoektocht naar meer olie. Voor de kust van buurland Guyana zijn al verschillende grote oliebedrijven actief met het oppompen van olie.

Op Wall Street viel het nieuws van Apache over Suriname in goede aarde bij beleggers. Het aandeel lijkt een sterke koerssprong te gaan maken op de beurs.

Meer uit Financieel

Vegaburgerfabrikant Beyond Meat ziet vraag flink afnemen

EL SEGUNDO (ANP) - De Amerikaanse fabrikant van vleesvervangers Beyond Meat heeft een flinke daling in de vraag naar zijn producten gezien in het eerste kwartaal van dit jaar. De verkopen gingen met 18 procent omlaag tot 75,6 miljoen dollar, omgerekend 70,4 miljoen euro.

42 minuten geleden
Besi flink hoger op rustig Damrak na grote order

AMSTERDAM (ANP) - Besi was donderdag de grote winnaar op de Amsterdamse beurs en werd bijna 5 procent hoger gezet. Beleggers reageerden verheugd op de grote order die de chiptoeleverancier uit Duiven heeft ontvangen. Besi meldde een bestelling te hebben gekregen voor 26 hybride bondingsystemen van een niet nader genoemde grote fabrikant. Met deze systemen kunnen verschillende types chips met elkaar worden verbonden. Zo kunnen bijvoorbeeld geheugenchips aan of op een microprocessor worden geplaatst. Besi verwacht daarnaast meer orders te ontvangen voor zijn systemen van andere klanten in het tweede kwartaal.

1 uur geleden
Koopjesketen Action groeit minder hard

ZWAAGDIJK (ANP) - Winkelketen Action heeft in het eerste kwartaal van dit jaar de verkopen zien toenemen tot 3 miljard euro, bijna 21 procent meer vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder. Dat kwam voor een belangrijk deel doordat het bedrijf 42 nieuwe filialen opende. Zonder dit effect groeide de omzet in Nederland en andere landen met 9,8 procent, maakte het concern bekend.

1 uur geleden
Besi ontvangt grote order voor hybride bondingsystemen

DUIVEN (ANP) - Chiptoeleverancier Besi heeft een "aanzienlijke" bestelling ontvangen van een niet nader genoemde grote fabrikant. Het gaat om 26 zogeheten hybride bondingsystemen van Besi, die in het vierde kwartaal van 2024 en het eerste kwartaal van 2025 geleverd worden. Financiƫle details werden niet gegeven.

2 uur geleden
AI-startup Musk rondt financiering deze week af, zeggen bronnen

AUSTIN (ANP) - Elon Musk krijgt deze week naar verwachting de financiering rond van zijn bedrijf X.AI, waarmee de topman wil gaan concurreren met het populaire ChatGPT. Daarmee komt de waarde van zijn bedrijf op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI) uit op 18 miljard dollar (16,8 miljard euro), zeggen betrokkenen tegen persbureau Bloomberg.

2 uur geleden
Aandacht voor Besi op rustig Damrak na grote order

AMSTERDAM (ANP) - Op de Amsterdamse beurs gaat de aandacht donderdag uit naar Besi. De producent van assemblageapparatuur voor de chipsector heeft een grote bestelling ontvangen van een niet nader genoemde grote fabrikant. Het gaat om 26 hybride bondingsystemen van Besi, die in het vierde kwartaal van 2024 en het eerste kwartaal van 2025 geleverd zullen worden. Financiƫle details werden niet gegeven.

2 uur geleden
Directeur schoonmaakbeurs: 'co-bot' wordt collega schoonmaker

AMSTERDAM (ANP) - Schoonmakers in Nederland hoeven de opkomst van robots in de schoonmaak niet als een bedreiging te zien. Maar de rol van schoonmakers gaat wel veranderen. Dat denkt Robert Stelling, directeur van vakbeurs Interclean, die volgende week plaatsvindt in de Amsterdamse RAI.

3 uur geleden