
Grote Duitse reisbeurs geannuleerd om coronavirus
BERLIJN (ANP/DPA) - De enorme reisbeurs ITB in Duitsland wordt geannuleerd vanwege de uitbraak van het coronavirus. De organisatie laat weten dat het niet meer haalbaar was om te voldoen aan alle eisen. Ook veel Nederlandse toeristische organisaties zien hierdoor hun plannen in het water vallen.
De beurs had van 4 tot en met 8 maart moeten plaatsvinden in de Duitse hoofdstad. Er werden zo'n 160.000 bezoekers en 10.000 exposanten verwacht uit 180 landen, waaronder China. Steeds meer deelnemers haakten af vanwege de uitbraak van het virus.
De Nederlandse reisbrancheorganisatie ANVR reageert teleurgesteld. "Het is doodzonde dat het is geannuleerd", zegt ANVR-directeur Frank Oostdam. "De internationale reiswereld moet juist een signaal afgeven dat je best kunt reizen mits je maar de hygiënische maatregelen rond het coronavirus in acht neemt. Het is een fout signaal."
Voorbereidingswerk
Het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) zou met een afvaardiging van tientallen partners naar Berlijn afreizen. De organisatie zou er onder andere met bekende musea, de Efteling en de Keukenhof de Nederlandse attracties in de schijnwerpers zetten. NBTC schrapt ook een aansluitende presentatie voor journalisten op de Nederlandse ambassade in Berlijn.
Kasteeltuinen Arcen laat weten begrip te hebben voor de beslissing van ITB. "De veiligheid van bezoekers en exposanten staat voorop", verklaart de Limburgse onderneming. Wel gaat nu veel voorbereidingswerk verloren, zoals het bedenken van prijsstrategieën. Kaaswinkelketen Henri Willig laat eveneens weten dat het vele voorbereidingswerk nu voor niets is geweest.
De Duitse autoriteiten stelden volgens de organisatie van de beurs steeds strengere eisen vanwege de virusuitbraak. Zo moesten deelnemers aantonen dat ze niet uit risicogebieden kwamen of contact hadden gehad met mensen die daar vandaan komen. Ook exposanten die symptomen van het virus vertoonden, waren niet meer welkom.
Meer uit Gezond
UTRECHT (ANP) - Sinds post- en pakketbezorgers een melding kunnen maken als ze het gevoel hebben dat het niet goed gaat met iemand bij wie ze post bezorgen, hebben ze dat zeker duizend keer gedaan. Dat melden Sociaal Werk Nederland en PostNL dinsdag. Het initiatief ging in april 2024 van start.
13 uur geledenDEN HAAG (ANP) - Defensie en de NS praten over een mogelijke verkoop van oude treinwagons, die omgebouwd kunnen worden tot noodhospitaals voor gewonde militairen. Dat heeft een woordvoerder van de NS bevestigd na berichtgeving door het AD.
1 dag geledenZWOLLE (ANP) - Twee verpleegkundigen mogen nooit meer in de zorg werken, nadat ze waren betrapt op het indienen van foute declaraties. Het regionaal tuchtcollege in Zwolle schrapt ze uit het register waarin alle zorgmedewerkers moeten staan.
3 dagen geledenDEN BOSCH (ANP) - Ouders moeten goed opletten wanneer ze hun kinderen insmeren met een balsem bij een verkoudheid. Verkeerd gebruik kan ernstige bijwerkingen veroorzaken, waarschuwt bijwerkingencentrum Lareb. In de balsems zitten stoffen als menthol, die helpen om de luchtwegen wat vrijer te maken, zodat mensen beter kunnen ademen. Bij goed gebruik zijn er volgens Lareb nauwelijks bijwerkingen. Maar de balsems met menthol zijn alleen geschikt voor mensen van 2 jaar en ouder, niet voor baby's en dreumesen.
4 dagen geledenUTRECHT (ANP) - Veel kinderen gaan naar de huisarts omdat ze last hebben van krentenbaard. Dat is een ontsteking van de huid, met wondjes, rode plekjes of blaasjes met gele korstjes. Onderzoeksinstituut Nivel, dat de gegevens van huisartsen registreert, zegt dat dit vaak in de zomer gebeurt.
6 dagen geledenROTTERDAM (ANP) - Dankzij de drie bevolkingsonderzoeken naar borst-, darm- en baarmoederhalskanker worden jaarlijks duizenden mensen gered. Ook leven mensen langer met kanker door de vroegere screening. Het Erasmus MC onderzocht de effectiviteit van de onderzoeken en de zorgkosten.
1 week geledenDEN HAAG (ANP) - Mensen zonder huisarts, omdat alle praktijken in hun buurt vol zijn, ervaren vaak veel stress, frustratie en onzekerheid. Sommigen zoeken bij gebrek aan deskundige hulp zelf een oplossing voor medische problemen. Ze kopen bijvoorbeeld online medicijnen, zonder controles en voorlichting. De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) zegt zich zorgen te maken over "het grote aantal mensen zonder huisarts" en wil verbetering zien.
1 week geleden