Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Grote drukte op Europese wegen door vakantieverkeer

Grote drukte op Europese wegen door vakantieverkeer

DEN HAAG (ANP) - Het is deze 'zwarte zaterdag' vooral erg druk op de snelwegen in Zuid-Duitsland, Frankrijk en op de wegen naar de Italiaanse kust. "Tussen Milaan en San Marino is de vertraging nu zo'n vijf uur. In de files staan vooral mensen met een Italiaans kenteken, maar zeker ook heel veel Nederlanders", aldus een woordvoerder van de ANWB. In Nederland zijn lange files met vakantieverkeer zaterdagochtend uitgebleven.

Reizigers die de grootste verkeersdrukte willen vermijden, kregen eerder al van de ANWB het advies zaterdag niet eerder dan 10.00 uur vanuit Nederland te vertrekken, of pas op zondag te reizen. Omdat miljoenen vakantiegangers zaterdag naar hun bestemming reizen of juist naar huis terugkeren, waarschuwde de organisatie al vroeg voor grote verkeersdrukte op de Europese wegen.

"We zien de wegen in Frankrijk nu langzaam maar zeker vollopen. Zo is het druk ter hoogte van Clermont-Ferrand, op de A10 bij Orléans ten zuiden van Parijs en rond Bordeaux. In Frankrijk stond rond het middaguur circa 1000 kilometer aan files, net zoveel als vorige week zaterdag. In Zwitserland is de wachttijd voor de Gotthardtunnel in de A2 in beide richtingen ruim anderhalf uur", aldus de woordvoerder. Ook in het zuiden van Duitsland staat het vakantieverkeer volgens hem in lange files, onder meer bij Salzburg en Stuttgart.

Rottepolderplein

De Karawankentunnel op de grens tussen Slovenië en Oostenrijk blijkt voor het vakantieverkeer ook een bottleneck. De wachttijd voor de verkeerstunnel is richting Oostenrijk volgens de ANWB ruim twee uur.

De enige lange file in Nederland, zo'n 16 kilometer, stond zaterdagochtend op de A9 (Amstelveen-Alkmaar) bij het knooppunt Rottepolderplein. De file ontstond niet zozeer door vakantiegangers maar door geplande wegwerkzaamheden; de verbindingsweg is afgesloten. Aan het begin van de middag was de file geslonken tot zo'n 9 kilometer.

Meer uit Binnenland

Zoon van Ridouan Taghi uitgeleverd aan Nederland door VAE

DEN HAAG (ANP) - De 23-jarige zoon van Marengo-hoofdverdachte Ridouan Taghi is vrijdag overgebracht vanuit de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) naar Nederland. Dat bevestigt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie na berichtgeving door De Telegraaf en AD.

3 uur geleden
Henny Huisman: overlijden Jacques d'Ancona is een koud idee

DEN HAAG (ANP) - Henny Huisman en Jacques d'Ancona kenden elkaar al zo'n veertig jaar en vrijdag overleed d'Ancona plots op 86-jarige leeftijd. "Ik ben heel erg geschrokken, ik ben echt van streek", reageert zijn goede vriend en collega Henny Huisman tegenover het ANP. "Ik vind het een heel koud idee."

4 uur geleden
Zoon van Ridouan Taghi uitgeleverd aan Nederland door VAE

DEN HAAG (ANP) - De 23-jarige zoon van Ridouan Taghi is vrijdag overgebracht vanuit de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) naar Nederland. Dat bevestigt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie na berichtgeving door De Telegraaf en AD.

4 uur geleden
Soundmixshow-juryvoorzitter Jacques d'Ancona (86) overleden

PATERSWOLDE (ANP) - Journalist en Soundmixshow-juryvoorzitter Jacques d'Ancona is op 86-jarige leeftijd overleden. Dat meldt zijn Dagblad van het Noorden, waarvoor D'Ancona begin deze maand zijn laatste stuk schreef.

5 uur geleden
ADO Den Haag geeft voorlopig geen interviews aan Omroep West

DEN HAAG (ANP) - ADO Den Haag honoreert voorlopig geen interviewverzoeken van Omroep West, zo meldt de voetbalclub op haar website. De aanleiding is een stuk van de omroep van 31 mei over het afgelopen seizoen van ADO, waarin volgens de club "meerdere feitelijke onjuistheden" zouden staan. De omroep mag wel aanwezig zijn bij trainingen en wedstrijden om daar verslag van te doen.

7 uur geleden
Man opgepakt voor vernielen van graven in Utrecht

UTRECHT (ANP) - Een 21-jarige man wordt ervan verdacht dat hij tot twee keer toe graven heeft vernield op een begraafplaats in Utrecht. De man uit Vleuten zou in de nacht van 4 of 5 mei hebben toegeslagen op begraafplaats Daelwijck in de wijk Overvecht, en op 12 mei weer.

11 uur geleden
Schneiders blijft betrokken bij verandering politie-eenheden

DEN HAAG (ANP) - Oud-burgemeester Bernt Schneiders blijft toezien op de omvorming van de Landelijke Eenheid van de politie in twee eenheden. Onder zijn leiding heeft een commissie de afgelopen jaren onderzoek gedaan naar de problemen op de werkvloer en allerlei voorstellen gedaan om de werkcultuur en het leiderschap binnen dit cruciale onderdeel van de politieorganisatie te verbeteren. De commissie stopt, maar Schneiders blijft adviseren over de voortgang van de wijzigingen, schrijft justitieminister David van Weel in een Kamerbrief.

11 uur geleden