Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Grote drukte blijft uit op grijze winkeldag in Antwerpen

Grote drukte blijft uit op grijze winkeldag in Antwerpen

ANTWERPEN (ANP) - De gevreesde komst van te veel Nederlanders in Belgische winkelsteden als Antwerpen lijkt zaterdag uitgebleven. Antwerpen beleefde volgens de politie een "aangenaam gezellige" winkeldag zonder grote drukte en in kustplaatsen als Knokke bleef het ook rustig. Het "miezerige weer" zou ze weleens kunnen hebben gered, denkt de Antwerpse politie.

België vreesde dat Nederlanders in het laatste weekend voor Kerstmis voor de kerstinkopen zouden uitwijken naar Belgische winkelsteden, nu Nederland weer op slot is gegaan en de meeste winkels hebben moeten sluiten. Burgemeesters kondigden aan streng op te treden als het te druk zou worden of de hand zou worden gelicht met de coronaregels.

Maar in Antwerpen waren er "helemaal geen problemen", zegt de politie. Er hoefde dan ook geen straat te worden afgesloten en ook andere maatregelen bleken niet nodig. Of dat te danken is aan het wegblijven van Nederlanders kan de politie moeilijk inschatten, want "voor ons maakt het niet uit waar ze vandaan komen", aldus een woordvoerder. "Maar ik heb me laten vertellen dat er eigenlijk weinig Nederlanders naar Antwerpen zijn afgezakt."

Meer uit Binnenland

Twee doden bij verkeersongeval Utrecht

UTRECHT (ANP) - Bij een verkeersongeval op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht zijn in de nacht van woensdag op donderdag twee mensen om het leven gekomen. Dat meldt de politie. Bij het ongeval was één auto betrokken.

19 minuten geleden
Advies: splits Waternet op in twee organisaties

AMSTERDAM (ANP) - Waternet, het waterbedrijf dat het complete waterbeheer in Amsterdam en omstreken verzorgt, moet worden opgesplitst in twee organisaties. Dat adviseren het dagelijks bestuur van Waterschap Amstel, Gooi en Vecht en het college van burgemeester en wethouders van Amsterdam. Ze melden dat er "een aantal grote uitdagingen" op het gebied van water en klimaat zijn, die vragen om "gerichtere aandacht op het gebied van drinkwatertaken en waterschapstaken".

1 uur geleden
Gewonde bij steekpartij op school in Venlo, verdachte aangehouden

VENLO (ANP) - De politie doet onderzoek naar een steekpartij bij een school in Venlo, donderdagochtend. Een verdachte is aangehouden. Het slachtoffer is voor behandeling overgebracht naar een ziekenhuis, meldt de politie op X. Beiden zijn leerlingen van de school.

1 uur geleden
Utrecht: straf van wedstrijd zonder publiek blijft staan

UTRECHT (ANP) - FC Utrecht moet gewoon de eerste thuiswedstrijd in het nieuwe Eredivisieseizoen zonder publiek spelen. Die straf blijft staan, de kritiek van de clubleiding donderdag verandert daar niets aan. Dat zegt een woordvoerder van burgemeester Sharon Dijksma. Hij wil niet ingaan op de uitlatingen van de club.

2 uur geleden
Politie ontmantelt internationaal ransomware-netwerk

DEN HAAG (ANP) - Bij een grote internationale operatie zijn meerdere botnets ontmanteld die een grote rol speelden in wereldwijde cybercriminaliteit. De afgelopen dagen zijn vier mensen aangehouden: drie in Oekraïne en een in Armenië. Over hun identiteit is niets bekendgemaakt.

3 uur geleden
Veel rook in Wezep door brand in loods met elektrische scooters

WEZEP (ANP) - In een loods in Wezep (Gelderland), waar zeker dertig elektrische scooters in staan, woedt een uitslaande brand. De veiligheidsregio waarschuwt dat er veel rook vrijkomt en adviseert omwonenden ramen en deuren dicht te houden.

3 uur geleden
Politie ontruimt schoolgebouw Eindhoven na incident met mes

EINDHOVEN (ANP) - De politie is bezig met de ontruiming van een schoolgebouw aan de Rachelsmolen in Eindhoven, nadat daar rond 08.00 uur een incident met een mes had plaatsgevonden. Op X spreekt de politie van "een schermutseling met een mes", waarbij iemand lichte verwondingen opliep aan een hand. Volgens de politie lijkt het niet te gaan om "een bewust tegen de instelling gerichte actie".

4 uur geleden