Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Grote drukte blijft uit op grijze winkeldag in Antwerpen

Grote drukte blijft uit op grijze winkeldag in Antwerpen

ANTWERPEN (ANP) - De gevreesde komst van te veel Nederlanders in Belgische winkelsteden als Antwerpen lijkt zaterdag uitgebleven. Antwerpen beleefde volgens de politie een "aangenaam gezellige" winkeldag zonder grote drukte en in kustplaatsen als Knokke bleef het ook rustig. Het "miezerige weer" zou ze weleens kunnen hebben gered, denkt de Antwerpse politie.

Belgiƫ vreesde dat Nederlanders in het laatste weekend voor Kerstmis voor de kerstinkopen zouden uitwijken naar Belgische winkelsteden, nu Nederland weer op slot is gegaan en de meeste winkels hebben moeten sluiten. Burgemeesters kondigden aan streng op te treden als het te druk zou worden of de hand zou worden gelicht met de coronaregels.

Maar in Antwerpen waren er "helemaal geen problemen", zegt de politie. Er hoefde dan ook geen straat te worden afgesloten en ook andere maatregelen bleken niet nodig. Of dat te danken is aan het wegblijven van Nederlanders kan de politie moeilijk inschatten, want "voor ons maakt het niet uit waar ze vandaan komen", aldus een woordvoerder. "Maar ik heb me laten vertellen dat er eigenlijk weinig Nederlanders naar Antwerpen zijn afgezakt."

Meer uit Binnenland

Duitse politie onderzoekt oorzaak ongeval bij Elten nog

ELTEN (ANP) - De Duitse politie onderzoekt nog hoe het kon dat twee auto's op dezelfde plek van de weg raakten op de A3 bij Elten in Duitsland. Door het ongeluk kwamen vier Nederlanders om het leven. De politiewoordvoerder zei dat het maandag nog te vroeg was om iets te zeggen over de oorzaak van het ongeval.

35 minuten geleden
ProRail: na dassenburchten bij Esch ook die in Vught aangepakt

ESCH (ANP) - Alle dassenburchten bij het spoor in het Brabantse Esch zijn verwijderd. Dat meldt spoorbeheerder ProRail, die ook even verderop in Vught is begonnen met werkzaamheden om dassenburchten onder dezelfde spoorlijn weg te halen.

1 uur geleden
Nieuwe fase in liquidatieproces Marengo

AMSTERDAM (ANP) - Het omvangrijke liquidatieproces Marengo gaat vanaf maandag een nieuwe fase in. Het Openbaar Ministerie heeft drie dagen uitgetrokken om te reageren op de pleidooien van de advocaten van de verdachten, onder meer op het uitvoerige pleidooi van de advocaten van hoofdverdachte Ridouan Taghi.

6 uur geleden
Cao-partijen streekvervoer ronden gesprekken met verkenners af

DEN HAAG (ANP) - Reizigers weten na maandag of ze moeten vrezen voor nieuwe stakingen in het streekvervoer. Vakbonden FNV en CNV ronden dan verkennende gesprekken af met werkgeversvereniging VWOV over de cao in het streekvervoer. Die gesprekken werden onder begeleiding van twee procesbegeleiders opgestart na weken van stakingen. De vakbonden hebben eerder aangegeven opnieuw te gaan staken als de gesprekken op niets zouden uitlopen.

6 uur geleden
Micha Wertheim verzorgt oudejaarsconference 2023 op NPO

HILVERSUM (ANP) - Cabaretier Micha Wertheim gaat dit jaar de oudejaarsconference voor de NPO verzorgen. Dat heeft BNNVARA maandag bekendgemaakt. Het is de eerste keer dat de 50-jarige cabaretier de eindejaarsshow verzorgt.

9 uur geleden
Dode en gewonden bij schietpartij in Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - Bij een schietpartij in Rotterdam is zondagavond een 31-jarige inwoner van die stad gedood. Een man van 27 jaar die ook uit Rotterdam komt raakte gewond, net als een derde man van wie de politie de gegevens nog niet kon geven. Beiden zijn naar het ziekenhuis gebracht. De mannen hebben vermoedelijk schotwonden maar waren wel aanspreekbaar, zei een woordvoerder van de politie.

14 uur geleden
Vrijwilligers ontdoen stranden van 5500 kilo afval

DEN HAAG (ANP) - Vrijwilligers hebben zondag in totaal zo'n 5500 kilo aan afval opgeruimd langs de Nederlandse en Belgische kust. In Zandvoort werd de grootste berg zwerfvuil van het strand verwijderd tijdens de zogeheten Eneco Clean Beach Cup, meldt de organisatie. "Het publiek heeft hier maar liefst 850 kilo afval bij elkaar geraapt." Dat was net iets meer dan op hoofdlocatie Scheveningen, waar de deelnemers 800 kilo aan troep verzamelden.

14 uur geleden