Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Grote drukte bij Intratuin en IKEA op tweede kerstdag

Grote drukte bij Intratuin en IKEA op tweede kerstdag

AMSTERDAM (ANP) - Tuincentra en woonwinkels zoals Intratuin en IKEA trokken op tweede kerstdag als vanouds veel bezoekers. Bij de Intratuin in Duiven stonden de koopjesjagers maandagochtend massaal in de rij vanwege de uitverkoop van kerstspullen. En bij de IKEA in Amsterdam stonden eind van de middag nog lange rijen voor de kassa’s. Toch was het niet overal even druk.

Bedrijfsleider Gerard Niesink van de Intratuin in Duiven legt uit dat zijn winkel doorgaans erg veel mensen trekt op 26 december. Dan begint namelijk de kerstuitverkoop bij het tuincentrum. "Afgelopen twee jaar waren we alleen dicht vanwege corona. Maar nu kan het weer. Het was zeker net zo druk als voor corona."

Hij denkt dat er maandag duizenden mensen over de vloer zijn gekomen. "De mensen die zo vroeg in de rij staan weten vaak precies wat ze willen hebben", aldus Niesink.

Veel families

In de IKEA in Amsterdam was het eind van de middag nog behoorlijk druk. Volgens een ANP-verslaggever ter plaatse waren er vooral veel families en echtparen die naar nieuwe meubels wilden kijken of ideeën wilden opdoen. De rijen voor de kassa waren echter niet alleen een gevolg van de drukte. Dat kwam ook omdat niet alle kassa’s open waren.

Op de niet ver daarvandaan gelegen Praxis was het beeld heel anders. Daar was het zondagmiddag juist erg rustig. In de meeste paden van de bouwmarkt liep slechts een handvol mensen. "En dit is eigenlijk nog het drukste moment van de dag", zei een medewerker. "De echte drukte is vooral op Tweede Paasdag", merkte hij ook op.

Wisselend beeld

Elders was het beeld eveneens wisselend. Zo meldde het AD dat het erg druk was in de Westfield Mall of the Netherlands in Leidschendam. In winkelcentrum Maxis bij Muiden leek het maandagmiddag eerder een rustige zondagmiddag.

Dat mensen ondanks de hoge inflatie in deze tijd van het jaar nog steeds bereid zijn de portemonnee te trekken, bleek al uit cijfers van de Betaalvereniging Nederland. Die constateerde dat er vrijdag in de winkelstraten meer met pin werd afgerekend dan ooit tevoren. Alles bij elkaar telde de organisatie die dag meer dan 22 miljoen kaartbetalingen, goed voor ruwweg 740 miljoen euro. Cijfers van Openingstijden.nl wezen daarnaast al uit dat er deze kerst meer supermarkten open gingen dan in eerdere jaren. Maandag kon je bij bijna negen op de tien supers terecht.

Meer uit Financieel

EasyJet is in Nederland klaar voor zomerseizoen, zegt directeur

LUTON (ANP) - EasyJet is klaar voor het zomerseizoen met een vliegtuigcapaciteit dat weer op het niveau ligt van voor de coronacrisis. Dat zegt William Vet, directeur namens de luchtvaartmaatschappij in Nederland en Scandinavië. "Qua personeelsbestand en vliegoperatie waren we al op zomersterkte sinds het begin van dit jaar", vertelt hij aan het ANP.

37 minuten geleden
Siemens boekt minder winst en verkoopt onderdeel

MÜNCHEN (ANP) - Het Duitse industriële concern Siemens heeft het afgelopen kwartaal de winst zien dalen. Ook het aantal orders nam af. Dat komt onder meer door de aanhoudende zwakke vraag naar automatiseringsproducten voor fabrieken uit China. Siemens kondigde tevens aan het onderdeel Innomotics voor 3,5 miljard euro te verkopen aan de Amerikaanse investeerder KPS Capital Partners.

40 minuten geleden
Energiebedrijven vinden akkoord 'goede basis' energietransitie

DEN HAAG (ANP) - Het hoofdlijnenakkoord is "een goede basis" om verder te gaan met de overgang van fossiele naar duurzame energie, vindt Energie-Nederland. PVV, NSC, BBB en VVD hebben onder meer afgesproken dat de energietransitie "een grote impuls" krijgt en gericht moet zijn op minder afhankelijkheid van "onbetrouwbare landen" voor energie. Nederland moet meer eigen duurzame energie produceren.

1 uur geleden
Verzekeraar Aegon stijgt in licht lagere AEX na handelsbericht

AMSTERDAM (ANP) - Aegon behoorde donderdag tot de stijgers in de AEX-index op het Damrak, na een handelsupdate van de verzekeraar. Topman Lard Friese sprak daarin van aanhoudende positieve omstandigheden in de Verenigde Staten en Brazilië. Ook stroomde er meer geld naar de vermogensbeheeractiviteiten. Aegon handhaafde verder de doelstellingen voor dit jaar en 2025. Om de aandeelhouders te belonen gaat de verzekeraar voor 200 miljoen euro aan eigen aandelen inkopen. Het aandeel werd daarop 1 procent hoger gezet.

2 uur geleden
Aandacht voor resultaten Aegon en Lucas Bols op Damrak

AMSTERDAM (ANP) - Op de Amsterdamse beurs gaat de aandacht donderdag onder meer uit naar de resultaten van verzekeraar Aegon en drankenconcern Lucas Bols. Topman Lard Friese van Aegon sprak in een handelsbericht van aanhoudende positieve omstandigheden in de Verenigde Staten en Brazilië. Ook stroomde er meer geld naar de vermogensbeheeractiviteiten. Aegon handhaafde verder de doelstellingen voor dit jaar en 2025.

2 uur geleden
EasyJet verwacht 'recordzomer' door sterke vraag naar vliegreizen

LUTON (ANP) - EasyJet verwacht flink te profiteren van de sterke vraag naar vliegreizen in het zomerseizoen. Dat meldt de luchtvaartmaatschappij bij de presentatie van de halfjaarresultaten over haar gebroken boekjaar. EasyJet gaat daardoor uit van een "sterke winstgroei". Over de afgelopen zes maanden noteerde de airline nog wel rode cijfers, al viel dat verlies mee in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder.

2 uur geleden
Akkoord geeft boeren en tuinders weer perspectief, volgens LTO

DEN HAAG (ANP) - Land- en Tuinbouw Organisatie (LTO) is tevreden over het nieuwe coalitieakkoord. "Dit geeft boeren en tuinders perspectief", heeft LTO-voorzitter Ger Koopmans gezegd in het WNL-programma Goedemorgen Nederland.

3 uur geleden