Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Grote dagattracties werken aan protocol en mikken op zomermaanden

Grote dagattracties werken aan protocol en mikken op zomermaanden

AMSTERDAM (ANP) - De 23 meest toonaangevende dagattracties van Nederland werken gezamenlijk aan een protocol om op een veilige manier weer gasten te kunnen ontvangen. Het zogenoemde "Samen Veilig Uit-protocol" moet ervoor zorgen dat de attracties, zoals bijvoorbeeld de Efteling en Duinrell, in de zomer weer open kunnen, stelt Kees Klesman, directeur van de Club van Elf. Die vereniging zich op het verbeteren van de kwaliteit van dagtoerisme.

"Het protocol helpt de dagattractiebedrijven om een werkbare manier te vinden om de 1,5 meter in acht te nemen, de hygiënevoorschriften te hanteren en de bezoekers te informeren", aldus Klesman. "Wij denken dat je op een veilige manier kunt ontspannen en dat er ook heel veel behoefte aan is."

Klesman verwacht dat veel attractiebedrijven tot de helft van de totale capaciteit kunnen toelaten. Klesman: "Dat gaat dus heel veel geld kosten. En daarom zullen bepaalde bedrijven ook concluderen dat het niet rendabel voor ze is."

Behoefte

Volgens Klesman is er tijdens de coronacrisis "behoefte aan avontuur, natuur en cultuur". "Maar wil je ervan genieten, dan moet je je wel veilig voelen. En dat kan zeker, want we kunnen de parken op een veilige manier inrichten. Al zal dan een attractie zoals de Python, een achtbaan in de Efteling, voor bijvoorbeeld de helft gevuld zijn. Met alle 23 partijen voeren we veel overleg en ondanks dat ze elkaars concurrenten zijn, wordt er veel informatie met elkaar gedeeld en samengewerkt om de veiligheid voorop te stellen."

De meivakantie komt volgens de Club van Elf te vroeg. "We mikken echt op de maanden juni, juli en augustus. Maar alles valt of staat met wat de premier bepaalt", aldus Klesman. "Wij zijn er klaar voor en zullen ons protocol presenteren aan Economische Zaken."

Efteling

De Efteling is al sinds half maart, tot nader order, gesloten. "De Efteling is achter de schermen al even bezig met de voorbereidingen van de zomerperiode. De bloemen staan in bloei, de attracties worden regelmatig opgestart om ze in goede conditie te houden en we zetten de boel strak in de verf", meldt het park.

"We weten niet of én hoe we deze zomer open zullen gaan. Om ons heen zien we dat veel evenementen en festivals die deze zomer gepland stonden, worden geannuleerd. Ook in de Efteling zal het er waarschijnlijk anders uit zien in deze periode. Bijzonder en passend in deze tijd."

Alle 23 dagattracties zijn gesloten "om bij te dragen aan de veiligheid van Nederland".

Meer uit Binnenland

Wandellegioen trekt op warme dag verder, over de Zevenheuvelen

NIJMEGEN (ANP) - Voor de ruim 43.000 wandelaars van de Nijmeegse Vierdaagse is de derde dag van het evenement een 'bergetappe', met de Zevenheuvelenweg bij Groesbeek op de route. Het is daar altijd zo druk, dat de weg sinds maandagavond is afgesloten om mensen die een plekje willen claimen te weren.

1 dag geleden
Advocaat slachtoffers 'bangalijst' doet aangifte van afpersing

UTRECHT (ANP) - Advocaat Ina Brouwer, die de Utrechtse studentes bijstaat die slachtoffer werden van zogeheten 'bangalijsten', heeft aangifte gedaan van afpersing en bedreiging. Dat bevestigt Brouwer na berichtgeving door onder meer het AD. Aanleiding voor de aangifte is een bericht op Telegram waarin een anonieme afzender onder meer eist dat Brouwer 10.000 euro aan bitcoins betaalt en stopt met haar hulp aan de studentes. Als zij dat niet doet, gaat het "exposen" door, zou in het bericht staan.

1 dag geleden
Vermiste bezoeker festival Wildeburg dood gevonden in Ens

ENS (ANP) - De politie heeft het lichaam gevonden van de bezoeker van festival Wildeburg die sinds afgelopen zondag was vermist. De 34-jarige man uit Lochem werd aangetroffen in het gras ter hoogte van de Zwartemeerweg in Ens, niet ver van Kraggenburg waar het festival plaatsvond.

1 dag geleden
Duitse politie arresteert drie Nederlandse plofkrakers

HAMBURG (ANP) - De Duitse politie heeft drie Nederlanders aangehouden na een mislukte plofkraak. Volgens de politie waren de mannen van plan een geldautomaat op te blazen in Embsen, ten zuiden van Hamburg, melden Noord-Duitse media.

1 dag geleden
Britse WO II-bom gevonden in Bunnik, ruimingsplan in de maak

BUNNIK (ANP) - Op het terrein van een houthandel in Bunnik is maandag een niet-ontplofte bom uit de Tweede Wereldoorlog gevonden, meldt de Utrechtse gemeente woensdagmiddag. De vliegtuigbom, een Britse 500-ponder, is afgedekt en veiliggesteld door de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD).

1 dag geleden
Slachtoffers van MH17-vliegramp herdacht in Park Vijfhuizen

VIJFHUIZEN (ANP) - Bij het Nationaal Monument MH17 in Park Vijfhuizen zijn woensdagmiddag de slachtoffers van de MH17-vliegramp herdacht. Het is woensdag tien jaar geleden dat het passagiersvliegtuig boven Oekraïne uit de lucht werd geschoten door pro-Russische separatisten. Alle 298 inzittenden kwamen om het leven.

1 dag geleden
ANWB verwacht komend weekend weer vakantiedrukte op de weg

DEN HAAG (ANP) - Net als in de voorgaande twee weekenden verwacht de ANWB ook komend weekend veel vakantiedrukte op de weg. Na vrijdag beginnen kinderen in het noorden van het land aan hun schoolvakantie. In Nederland is het vooral vrijdagmiddag erg druk op de weg, terwijl in het buitenland de meeste vakantiefiles op zaterdag staan, aldus de ANWB.

1 dag geleden