Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Grote congrescentra blij met versoepelde coronamaatregelen

Grote congrescentra blij met versoepelde coronamaatregelen

AMSTERDAM (ANP) - Grote Nederlandse congrescentra zoals de Jaarbeurs en RAI Amsterdam zijn blij met de versoepelingen van de coronamaatregelen die het kabinet woensdag heeft aangekondigd. Het loslaten van het maximumaantal gasten per 1 juli is een uitkomst, maar de 1,5 meterregel blijft soms een pijnpunt.

"Het is hartstikke fijn dat we weer aan de slag kunnen", zegt een woordvoerster van de Jaarbeurs Utrecht. "We hebben protocollen klaarliggen om de 1,5 meter in acht te nemen. Zo moeten bezoekers bij evenementen een tijdslot reserveren. Onze medewerkers zien erop toe dat er genoeg afstand wordt gehouden", aldus Hengeveld. Tijdens de zomer zijn in de Jaarbeurs levensgrote dinosaurussen te zien bij World of Dinos.

Rotterdam Ahoy is ook blij met de versoepelingen maar volgens een woordvoerder is het nog niet genoeg. "Onze zaak lag volledig stil en het einde van de klap is nog niet in zicht. Wat ons betreft moet de 1,5 metermaatregel komen te vervallen en worden vervangen door triage en testen. Dan kunnen we terug naar zaalbezettingen waarbij weer geld kan worden verdiend", aldus Rotterdam Ahoy. Volgens een zegsvrouw wordt er met organisatoren gesproken over welke vorm geplande evenementen krijgen. Op de website van Rotterdam Ahoy staat vooralsnog voor de komende maanden een rits uitgestelde evenementen.

RAI Amsterdam is verheugd met de versoepelingen maar moet nog wachten op groen licht van de gemeente. "We zijn heel blij, er is in ieder geval meer mogelijk straks. De 1,5 meter afstand wordt altijd toegepast. We hopen op korte termijn de deuren weer te openen", aldus woordvoerder Nils Vonder. Bij een heropening zal onder meer extra aandacht zijn voor ventilatie van de ruimtes en er zal bij bezoek een tijdslot moeten worden gereserveerd. "Het zal wel anders zijn dan voor de coronacrisis", aldus Vonder. Op dit moment wordt de RAI alleen gebruikt door de GGD om Amsterdammers te testen op het coronavirus.

Meer uit Financieel

Big Bazar betaalt vlak voor verwacht bankroet toch geen lonen uit

DIEMEN (ANP) - Personeel van Big Bazar heeft maandag toch geen loon uitbetaald gekregen over de maand september. Zo'n overboeking vlak voor het verwachte faillissement van de winkelketen zou kunnen worden gezien als verboden bevoordeling van een groep schuldeisers, geeft de advocaat van het bedrijf aan. Eerder stelde Big Bazar dat de lonen van de circa 1300 medewerkers maandag nog betaald zouden worden.

33 minuten geleden
Voor het eerst emissierechten verhandeld op Indonesische beurs

JAKARTA (ANP/BLOOMBERG) - Op de beurs van Jakarta zijn dinsdag voor het eerst CO2-emissierechten verhandeld. Met de emissiehandel hoopt het land energieproducenten te stimuleren om te vergroenen. De elektriciteitsvoorziening in het land leunt nog vooral zwaar op vervuilende kolencentrales. Zij krijgen nu voor het eerst een financiële prikkel om hun uitstoot te verlagen.

1 uur geleden
Belgische eigenaar EW koopt ook Happinez en Psychologie Magazine

AMSTERDAM (ANP) - De van oorsprong Belgische uitgever van tijdschriften Roularta koopt branchegenoot WPG Media. Daarmee haalt de eigenaar van opinieblad EW Magazine bladen als Happinez en Psychologie Magazine binnen.

1 uur geleden
ASMI verliest op lagere aandelenbeurs in Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam is dinsdag met verliezen aan een nieuwe handelssessie begonnen. Bij beleggers leeft nog altijd de vrees voor een langere periode van hogere rentes, die de waarde van aandelen drukken. Op het Damrak ging de aandacht ook uit naar de nieuwe verwachtingen die chipbedrijf ASMI in de aanloop naar zijn beleggersdag uitsprak.

1 uur geleden
Aardappelbedrijf HZPC denkt na hack gestolen geld terug te krijgen

JOURE (ANP) - Een Friese aardappelveredelaar die slachtoffer werd van een cyberaanval, verwacht het door hackers gestolen geldbedrag terug te krijgen. Een week geleden werd bekend dat criminelen een fiks bedrag van de rekening van Royal HZPC uit Joure konden overboeken naar hun eigen rekening. Maar nu is het gelukt rekeningen waar dat geld op staat te blokkeren, meldt het miljoenenbedrijf.

2 uur geleden
ASMI trekt aandacht op Damrak met hogere omzetverwachting

AMSTERDAM (ANP) - Chipbedrijf ASMI kan dinsdagochtend op de aandelenbeurs in Amsterdam op belangstelling rekenen. De toeleverancier voor chipfabrikanten verhoogde de eigen omzetverwachtingen voor 2025 en hield vast aan de eerder geraamde winstmarges voor de komende paar jaar.

2 uur geleden
CPB: woningbeleggers profiteerden van strengere leennormen

DEN HAAG (ANP) - De strengere normen voor het afsluiten van een hypotheek hebben geleid tot meer aankopen van woningen door professionele investeerders. Dat zegt het Centraal Planbureau (CPB). Doordat starters minder kunnen lenen, konden investeerders makkelijker huizen kopen.

3 uur geleden