Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Grote branden in twee leegstaande Limburgse boerderijen

Grote branden in twee leegstaande Limburgse boerderijen

BEEGDEN (ANP) - De brandweer is in de nacht van zaterdag op zondag flink in touw met het blussen van twee grote branden in leegstaande boerderijen in dorpen in de buurt van het Limburgse Roermond. Een schuur bij een boerderij in Beegden ging in vlammen op, ook in een boerderij in Posterholt woedt brand.

In de schuur, die volgens de brandweer ongeveer 30 bij 15 meter groot is, waren een tractor en een boot opgeslagen. "Die kunnen als verloren worden beschouwd", aldus de woordvoerder. Volgens hem is de politie ingeschakeld omdat het vermoeden bestaat dat er sprake is van brandstichting. De brand is inmiddels geblust.

Zijn collega's zijn in Posterholt nog drukdoende met het blussen van een brand in de boerderij. "Het is een heel groot pand. Het vuur op de begane grond is uit, maar we moeten boven nog verschillende ruimtes controleren. De brand is nog niet onder controle", zegt een andere brandweerwoordvoerder.

Hij vindt het opvallend dat er op twee plekken vlakbij Roermond brand is uitgebroken in leegstaande boerderijen. "Zo kun je dat wel noemen ja. Maar vooralsnog beschouwen we dit als twee losstaande incidenten. We hebben nog niets aangetroffen dat wijst op brandstichting in Posterholt."

Meer uit Binnenland

Limburgse Arcen noteert eerste lokale tropische dag van het jaar

HOUTEN (ANP) - Voor het eerst dit jaar is de temperatuur ergens in Nederland boven de 30 graden uitgekomen. In het Limburgse Arcen ging het kwik om 15.30 uur naar 30,5 graden. Daarmee is sprake van de eerste lokale tropische dag, meldt Weeronline.

26 minuten geleden
Hoogste alarmfase risico natuurbrand nu ook in Noord-Nederland

GRONINGEN (ANP) - De hoogste alarmfase voor het risico op een natuurbrand geldt vanaf dit weekeinde ook voor Groningen, Drenthe en Friesland. Tot nu toe was het in de drie noordelijke provincies nog nat genoeg, maar de brandweer constateert dat het steeds droger wordt en dat het bovendien flink waait, waardoor extra alertheid nodig is. De hoogste alarmfase gold al sinds het midden van de week voor de rest van Nederland.

2 uur geleden
Tankstations eind deze maand 'bomvol' door accijnsverhoging

HOOGEVEEN (ANP) - Pomphouders rekenen op grote drukte de laatste dagen van deze maand. Dan zijn de laatste kansen om te tanken tegen de huidige tarieven, voordat op 1 juli de accijns op benzine en diesel weer omhooggaat. Tankstations zorgen volgens Belangenvereniging Tankstations (BETA) dat de brandstofpompen "bom- en bomvol" zitten om de koopjesjagers aan te kunnen.

3 uur geleden
Eerste officiële zomerse dag van het jaar een feit

HOUTEN (ANP) - De eerste officiële zomerse dag van dit jaar is een feit. De temperatuur in De Bilt steeg om 12.20 uur naar 25,5 graden en daarmee is sprake van een officiële zomerse dag. Deze eeuw gebeurde dat volgens Weeronline niet eerder zo laat in het jaar.

4 uur geleden
Organisaties bezorgd om mensenrechten bij Europese asieldeal

DEN HAAG (ANP) - Vluchtelingen- en mensenrechtenorganisaties zijn blij dat EU-landen afspraken hebben gemaakt over het nieuwe asielbeleid, maar vrezen dat veel asielzoekers alsnog onder slechte omstandigheden blijven zitten in vluchtelingenkampen in bijvoorbeeld Griekenland. In het asielbeleid moeten lidstaten verplicht een aantal asielzoekers overnemen of die plicht afkopen. Amnesty International vermoedt dat rijke landen kiezen voor afkopen en asielzoekers aan de Europese grens "in een benarde situatie blijven zitten".

4 uur geleden
FDF-voorman: LTO 'ontploft' als het instemt met landbouwakkoord

DEURNE (ANP) - Land- en tuinbouworganisatie LTO "ontploft" als de top van de organisatie tekent voor een landbouwakkoord, voorspelt voorman Mark van den Oever van boerenactiegroep Farmers Defence Force (FDF). Hij denkt dat er dan veel afdelingen van LTO zich gaan afscheiden. Sowieso zullen boeren volgens hem komende zomer acties opzetten als minister Piet Adema (Landbouw) "er iets gaat doordrukken dat ons niet aanstaat".

4 uur geleden
Zomers weekend: oproep op tot voorzichtigheid in en om water

DEN HAAG (ANP) - Met een "prachtig zomers weekend" voor de boeg roept een aantal partijen, waaronder de Nationale Raad Zwemveiligheid (NRZ), op "tot voorzichtigheid in en om het water". Volgens hen leert de ervaring dat "mensen op dit soort dagen de risico's van het zwemmen in open water onderschatten".

4 uur geleden