Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Grote Amerikaanse banken openen gemengd op hoger Wall Street

Grote Amerikaanse banken openen gemengd op hoger Wall Street

NEW YORK (ANP) - Grote Amerikaanse banken als Wells Fargo en Morgan Stanley zijn donderdag na het openen van de boeken gemengd aan de handelsdag begonnen. De belangrijkste graadmeters op Wall Street stonden wel eensgezind in de plus. Beleggers schoven hun zorgen over de inflatie en de mogelijke impact daarvan op het economische herstel wat opzij.

Morgan Stanley en Bank of America wonnen in de vroege handel tot meer dan 2 procent. Net als bij JPMorgan Chase, die woensdag al met cijfers kwam, werd er onder andere meer geld verdiend met het adviseren bij fusies, overnames en beursgangen van bedrijven. Over Citigroup en Wells Fargo waren beleggers toch iets minder tevreden, ondanks dat ook hun resultaten veel prognoses van analisten overtroffen. Hun aandelen zakten juist tot bijna 2 procent.

Bij het algehele sentiment op de beursvloeren speelt ook mee dat er nieuwe cijfers over de Amerikaanse producentenprijzen binnenkwamen, die iets minder sterk stegen dan alom was voorzien. Ook werden er vorige week iets minder werkloosheidsuitkeringen aangevraagd dan economen in doorsnee hadden verwacht. De Dow-Jonesindex noteerde na enkele handelsminuten 0,9 procent hoger op 34.705 punten. De brede S&P 500 won 1 procent tot 4409 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 1,2 procent tot 14.739 punten.

Technologiesector

Behalve de banken zijn er meer bedrijven met resultaten gekomen. Pizzaketen Domino's Pizza, die bij zijn cijfers meldde alsmaar meer vestigingen te blijven openen, werd op de beurs 3 procent lager gezet. Apotheekketen Walgreens Boots Alliance deed goede zaken met onder meer de verkoop van coronatesten voor thuisgebruik. Het aandeel won 0,4 procent. Zorgverzekeraar UnitedHealth kreeg er na een goed ontvangen kwartaalbericht bijna 7 procent bij.

De technologiesector wist eveneens de aandacht op zich gericht na de cijfers van het Taiwanese chipconcern Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC). De belangrijke toeleverancier van Apple wist zijn kwartaalwinst op te voeren dankzij de sterke wereldwijde vraag naar chips en de tekorten aan halfgeleiders. TSMC, dat ook een Amerikaanse notering heeft, won zelf ruim 3 procent. Amerikaanse chipmakers als AMD, Broadcom, Intel en Nvidia gingen tot meer dan 1 procent omhoog.

De euro was 1,1601 dollar waard, tegen 1,1576 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,7 procent meer op 80,95 dollar. Brentolie werd 0,9 procent duurder op 83,91 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Zwitsers parlement akkoord met onderzoek einde Credit Suisse

ZÜRICH (ANP/RTR) - Het Zwitserse parlement heeft ingestemd met een parlementaire enquête naar de ondergang van Credit Suisse en de redding van de bank door de grotere Zwitserse branchegenoot UBS. In mei werd al bekend dat er een onderzoekscommissie zou worden opgezet om te kijken naar de rol van de overheid, de centrale bank en financiële toezichthouder van Zwitserland bij de redding van Credit Suisse in maart van dit jaar.

15 minuten geleden
ECB: achteruitgang natuur risico voor driekwart bankleningen

FRANKFURT (ANP) - Bijna driekwart van alle leningen die banken bij bedrijven in de eurozone hebben uitstaan lopen gevaar als de natuur verder achteruitgaat. Dat schrijft bestuurslid Frank Elderson van de Europese Centrale Bank (ECB) naar aanleiding van voorlopige onderzoeksresultaten. Bedrijven kunnen bijvoorbeeld in de financiële problemen kunnen komen als oogsten kleiner worden, schoon drinkwater schaars wordt of toeristische trekpleisters minder aantrekkelijk worden door het verdwijnen van natuurgebieden.

39 minuten geleden
Huren corporatiewoningen stijgen gemiddeld 2,4 procent

DEN HAAG (ANP) - Huurders van corporatiewoningen betalen na 1 juli gemiddeld 2,4 procent meer huur, berekende de koepelorganisatie voor woningcorporaties Aedes. Ongeveer 600.000 huurders krijgen een eenmalige korting omdat hun huren relatief hoog zijn en hun inkomens laag.

1 uur geleden
NN Group en Aegon in kopgroep AEX, Besi opnieuw bij dalers

AMSTERDAM (ANP) - De verzekeraars NN Group en Aegon behoorden donderdag tot de winnaars op de Amsterdamse beurs. Een positief analistenrapport van investeringsbank RBC, waarin de twee bedrijven als favorieten in de Benelux werden bestempeld, wakkerde de kooplust bij beleggers aan. Chipbedrijf Besi ging daarentegen opnieuw omlaag na de forse koersval een dag eerder.

2 uur geleden
Consumenten klagen bij EU over cryptoreclames op sociale media

BRUSSEL (ANP/RTR) - Socialemediaplatformen als Instagram, YouTube, TikTok en Twitter kunnen mogelijk te maken krijgen met strengere regelgeving voor advertentie over cryptovaluta. De Europese consumentengroep BEUC heeft namelijk een klacht ingediend bij de Europese Commissie en de consumentenautoriteiten over de misleidende promotie van digitale munten als bitcoin en ether op de onlineplatformen.

2 uur geleden
Ondernemingsraad wacht met kort geding na toezegging Nedcar

BORN (ANP) - De ondernemingsraad (or) van Nedcar heeft een aangekondigd kort geding tegen eigenaar VDL van de autofabriek in Born in de pauzestand gezet. Dat gebeurde nadat VDL inzage had beloofd in door de or gevraagde stukken, zij het onder strenge voorwaarden.

3 uur geleden
Ruim half miljoen euro boete voor aandelenbroker BinckBank

AMSTERDAM (ANP) - Aandelenbroker BinckBank heeft een boete van 530.000 euro gekregen van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Het platform, dat inmiddels onderdeel is van het Deense Saxo Bank en ook die naam gebruikt, deed jarenlang niet genoeg om te bepalen of klanten wel genoeg kennis hadden om in geavanceerde financiële producten te handelen.

3 uur geleden