Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Grosjean stopt als Franse Daviscupcaptain en gaat Fils coachen

Grosjean stopt als Franse Daviscupcaptain en gaat Fils coachen

PARIJS (ANP) - Voormalig tennisser Sébastien Grosjean is gestopt als captain van het Franse Daviscupteam. De 45-jarige oud-tennisser wordt de coach van het Franse talent Arthur Fils, zo meldt de Franse tennisbond.

"Nadat hij vier jaar lang het Franse team met passie en overtuiging heeft geleid, heeft Sébastien Grosjean beslist terug te treden en zich te gaan richten op een nieuwe missie. Hij wordt vanaf vandaag de persoonlijke trainer van Arthur Fils", aldus de bond.

De 19-jarige Fils won dit seizoen op het ATP-toernooi van Lyon zijn eerste titel. Afgelopen zondag hield de Kazach Aleksandr Boeblik de jonge Fransman van de tweede eindzege af in de finale in Antwerpen.

Meer uit Sport

Synchroonzwemster Steenbeek als derde naar EK-finale vrije kür

BELGRADO (ANP) - Synchroonzwemster Marloes Steenbeek heeft zich bij het EK in Belgrado als derde geplaatst voor de finale van de solo vrije kür. De 19-jarige Steenbeek kwam in de voorronde tot een score van 220.7084 punten. De Oostenrijkse Vasiliki Alexandra ging met 251.7750 punten als eerste door, de Duitse Klara Bleyer (247.9438) noteerde de tweede score.

16 minuten geleden
GP van Canada gaat toeloop fans op circuit onderzoeken

MONTREAL (ANP) - De organisatie van de Grote Prijs van Canada gaat onderzoeken hoe het kan dat toeschouwers massaal op het circuit waren gekomen voor het einde van de Formule 1-race. Stewards oordeelden dat de promotor de internationale sportcode van de FIA ​​had geschonden en gaven opdracht om eind september een formeel herstelplan te presenteren.

23 minuten geleden
EK-debutant Baltus uitgeschakeld op 1500 meter na struikeling

ROME (ANP) - Noah Baltus is op de EK atletiek in Rome niet doorgedrongen tot de finale van de 1500 meter. De 22-jarige EK-debutant uit Oostwoud kwam in zijn serie ten val. Bij het ingaan van de laatste ronde op de baan van het Stadio Olimpico struikelde hij in het gedrang vooraan.

26 minuten geleden
Tennisser Sinner officieel nummer 1, Alcaraz passeert Djokovic

PARIJS (ANP) - Tennisser Jannik Sinner is officieel de nieuwe nummer 1 van de wereldranglijst. De 22-jarige Italiaan houdt de Spanjaard Carlos Alcaraz, winnaar van Roland Garros, en de onttroonde Novak Djokovic achter zich.

3 uur geleden
Straf voor Pérez na doorrijden met kapotte auto in F1-race Canada

MONTREAL (ANP/RTR) - Coureur Sergio Pérez is na de Grote Prijs van Canada van zondag bestraft voor het doorrijden met zijn beschadigde Red Bull. De Mexicaanse teamgenoot van Max Verstappen wordt in de volgende Formule 1-race in Spanje drie plaatsen teruggezet op de grid. Ook kreeg Red Bull een boete van 25.000 euro.

4 uur geleden
Basketballers Boston Celtics winnen ook tweede finaleduel

BOSTON (ANP) - De basketballers van Boston Celtics hebben ook de tweede wedstrijd tegen Dallas Mavericks in de NBA-finale gewonnen. Aan de hand van Jrue Holiday boekte het team in Boston een 105-98-zege.

5 uur geleden
Griekspoor verdedigt titel in Rosmalen, rentree Van Rijthoven

ROSMALEN (ANP) - Tallon Griekspoor verdedigt deze week zijn titel op het grastoernooi van Rosmalen, het tweede tennistoernooi van Nederland. Tim van Rijthoven maakt er zijn rentree na bijna anderhalf jaar blessureleed, terwijl Arantxa Rus terugkeert na vier edities te hebben overgeslagen.

8 uur geleden