Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Grosjean 'keek de dood in de ogen' en dacht aan Lauda

Grosjean 'keek de dood in de ogen' en dacht aan Lauda

BAHREIN (ANP/DPA) - Formule 1-coureur Romain Grosjean heeft naar eigen zeggen "de dood in de ogen gekeken". Dat zei de Fransman die zondagmiddag betrokken was bij een zware crash tijdens de GP van Bahrein. Grosjean was in gedachten bij Niki Lauda, zo bekende hij op de Franse zender TF1.

"Ik weet niet of het een wonder was, maar ik denk dat het nog niet mijn tijd was om te sterven. Ik was aan het einde banger voor mijn familie, vrienden en kinderen dan voor mezelf. Ik denk dat ik wel wat psychologische hulp nodig heb, want zelfs in Hollywood zie je dit soort beelden niet. Dit is de ergste crash die ik ooit heb gezien", zei de 34-jarige Grosjean

Er zijn voorbeelden te noemen van Formule 1-coureurs die om het leven zijn gekomen bij een op het oog minder ernstig ongeval. Tot opluchting van alle racefans kwam Grosjean er vanaf met enkele brandwonden. Hij heeft zelfs de hoop uitgesproken om over anderhalve week weer achter het stuur te kruipen.

Crash Lauda in 1976

"Het leek veel langer dan 28 seconden. Ik zag mijn gezichtsveld helemaal oranje worden en zag vlammen aan de linkerkant van de auto. Er schoot heel veel door mijn hoofd en ik dacht aan Niki Lauda. Ik wilde mijn loopbaan niet zo eindigen", aldus Grosjean, refererend aan het ongeval van racelegende Lauda, die in 1976 levend dreigde te verbranden.

"Toen vertelde ik mezelf dat ik hoe dan ook uit de auto moest klimmen. Ik stak mijn handen uit de auto en voelde het vuur. Ik klom eruit en voelde hoe iemand me uit de vuurzee trok. Ik wist dat ik veilig was."

Als het aan Grosjean ligt, is het seizoen nog niet ten einde. "Ik zou zeggen dat ik het gevoel heb dat ik blij ben om nog te leven, dat ik de dingen nu anders zie", aldus de gelukkige coureur. "Maar je moet ook weer in de auto stappen, indien mogelijk al in Abu Dhabi."

Grosjean blijft nog tot woensdag in het ziekenhuis. "Niets zorgwekkends, de artsen vinden het gewoon veiliger hem nog een dagje daar te houden", zei Günther Steiner, de teambaas van Haas.

Meer uit Sport

Turnsters beginnen aan strijd om OS-ticket, turners wachten af

ANTWERPEN (ANP) - Nadat de turners de WK zaterdag op gang hadden gebracht namens Nederland, is het nu de beurt aan de vrouwen van Oranje. Sanne Wevers, Naomi Visser, Eythora Thorsdottir, Sanna Veerman en Vera van Pol beginnen in de eerste subdivisie (16.00 uur) aan hun kwalificatiewedstrijd. Een plek bij de beste twaalf landenteams is nodig om een teamticket voor Parijs 2024 af te dwingen. Bij een klassering tussen plek dertien en vijftien krijgt Nederland één individueel startbewijs voor de Olympische Spelen.

12 minuten geleden
Teambaas Jumbo-Visma: respect voor Roglic

SAN LUCA (ANP) - Teambaas Richard Plugge van wielerploeg Jumbo-Visma zag zijn renner Primoz Roglic de Ronde van Emilia winnen. Dat deed de 33-jarige Sloveen op de dag dat hij bevestigde het Nederlandse team te verlaten, mogelijk vanwege vergevorderde plannen voor een fusie met de Belgische ploeg Soudal Quick-Step. "Primoz zal voor altijd in mijn hart blijven als onze koning. We zijn hem erg dankbaar voor de weg naar boven die we samen hebben ingezet", reageerde Plugge.

11 uur geleden
Europese golfers houden ruime voorsprong na tweede dag Ryder Cup

ROME (ANP) - De Europese golfers staan na de tweede dag van de 44e editie van de Ryder Cup nog steeds ruim aan de leiding. Net als na de eerste dag heeft Team Europa 5 punten voorsprong op de Verenigde Staten: 10,5 tegen 5,5. Zondag volgen de singles.

11 uur geleden
Olympisch- en wereldkampioen meerkamp Hashimoto mist WK-finale

ANTWERPEN (ANP) - Turner Daiki Hashimoto uit Japan kan zijn wereldtitel in de meerkamp niet verdedigen bij de WK in Antwerpen. De regerend olympisch- en wereldkampioen in de meerkamp kwam in de kwalificaties tot een totaal van 85,432 punten en staat daarmee voorlopig derde in het klassement na twee subdivisies. In het klassement moet hij zijn landgenoten Kenta Chiba (85,799) en Kazuma Kaya (85,598) voor zich dulden. Er gaan maximaal twee turners per land naar de finale.

16 uur geleden
Roglic bevestigt vertrek bij Jumbo-Visma

BOLOGNA (ANP) - Primoz Roglic heeft voorafgaand aan de Ronde van Emilia bevestigd dat hij de Nederlandse ploeg Jumbo-Visma gaat verlaten. Eerder deze week ging al het gerucht dat de Sloveense renner, die nog een doorlopend contract heeft, bezig is aan zijn laatste seizoen in Nederlandse dienst.

19 uur geleden
Britse turners brengen WK in Antwerpen op gang

ANTWERPEN (ANP) - De Britse turners hebben de WK in Antwerpen op gang gebracht. Olympisch voltigekampioen Max Whitlock en zijn teamgenoten Jake Jarman, James Hall, Courtney Tulloch en Harry Hepworth turnden naar 254,193 punten en gaan daarmee aan de leiding na de eerste subdivisie. In totaal zijn er, verdeeld over zaterdag en zondag, zes subdivisies bij de mannen.

19 uur geleden
Lefevere verwacht snel opheldering over fusieplannen Jumbo-Visma

BRUSSEL (ANP) - Patrick Lefevere, de baas van wielerploeg Soudal Quick-Step, heeft zaterdag in zijn column in de krant Het Nieuwsblad de gesprekken over een mogelijke fusie met Jumbo-Visma bevestigd. Lefevere verwacht volgende week meer duidelijkheid.

19 uur geleden