Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Grootste groei Covidpatiënten in ziekenhuizen sinds begin januari

Grootste groei Covidpatiënten in ziekenhuizen sinds begin januari

ZEIST (ANP) - Het aantal coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen is maandag met 130 toegenomen tot 2772. Dat is de grootste toename sinds 4 januari, aldus cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Vergeleken met één jaar geleden liggen er nu ruim 1000 mensen meer in de ziekenhuizen met Covid-19, de ziekte die door het coronavirus wordt veroorzaakt.

Op de verpleegafdelingen liggen nu 2209 coronapatiënten. Dat zijn er 118 meer dan zondag. Op de intensive cares nam het aantal mensen met corona toe met 12 tot 563. Dat is het hoogste aantal sinds 25 mei.

In de afgelopen 24 uur werden er op de verpleegafdelingen 249 nieuwe coronapatiënten binnengebracht. Op de ic's werden er 48 mensen opgenomen.

Zwaar ongeluk

Er liggen al een tijdje meer coronapatiënten dan niet-coronapatiënten op de ic's. De intensive cares behandelen nu 397 'non-Covid-patiënten'. Dat zijn mensen die bijvoorbeeld een zwaar ongeluk hebben gehad of behandeld worden vanwege kanker of hartproblemen. In totaal liggen er nu 960 patiënten op deze afdelingen. De totale capaciteit op de ic's is 1110 bedden.

Het LCPS ziet vooralsnog geen signalen dat de ziekenhuisbezetting met Covidpatiënten op korte termijn gaat afnemen. Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg, sprak onlangs de verwachting uit dat het aantal opgenomen patiënten oploopt tot boven de hoogste piek van afgelopen winter van 2800 mensen.

Vorige maand werd besloten om patiënten te spreiden over het land, om de druk op de ziekenhuizen te verdelen. Maandag zijn 12 mensen verplaatst naar een andere regio. Op de ic's in Duitsland liggen inmiddels 8 mensen uit ons land. Het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ) verplaatst sinds vorige week patiënten naar Duitse ziekenhuizen om de zorg hier te ontlasten.

4 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Louis53 1 maand geleden
Jaja, code zwart is aanstaande ook al beweren de Jonge en Kuipers tegen beter weten in dat het niet zo is. En dan zullen de rapen gaar zijn voor de heren maar helaas het meest voor medewerkers van de ziekenhuizen. Maar ja Hugo trekt zich dat al 1,5 jaar niet aan dus waarom nu wel, oftewel het interesseert hem geen bal
Christina Rouw 1 maand geleden
Er is weer een nieuw virus gesignaleerd vooral veel besmettingen in de buurt van Den Haag ..Het Leugen virus...
In.the.air 1 maand geleden
Neem vervolgens het gemiddelde (lees AadRolloos) en begrijp dat het een virus is welke nog steeds te veel mensen onderschatten en jammer genoeg in het ziekenhuis komen.
AadRolloos 1 maand geleden
Wat is het toch vreemd, vandaag sinds januari de grootste stijging van besmettingen. stukje scrollen daar staat dan dat de besmettingen wel stijgen maar een stuk minder. Stukje scrollen daar staat dan dat het iets vooruit gaat en minder besmettingen, dit allemaal op de zelfde site. Wie kan ons nu de waarheid vertellen

Meer uit Gezond

Meer regio's Europa naar hoogste waarschuwingsniveau coronakaart

SOLNA (ANP) - Het aantal coronagevallen is zo sterk gestegen dat vrijwel heel Europa nu op het hoogste waarschuwingsniveau staat en donkerrood kleurt. Van de 211 regio's staan slechts vijftien nog op rood, een stapje lager op de coronakaart van de Europese gezondheidsdienst ECDC. Niet eerder kleurde Europa zo fel rood.

1 uur geleden
Oostenrijk versoepelt inreisbeperkingen voor Nederlanders

DEN HAAG (ANP) - Oostenrijk laat vanaf maandag de quarantaineplicht vervallen voor Nederlanders die geen boosterprik hebben gehad tegen het coronavirus. Dat meldt het Oostenrijkse Toeristenbureau, dat die informatie heeft verkregen via de overheid. Wie niet een derde prik heeft laten zetten, moet nu nog tien dagen in quarantaine bij binnenkomst.

1 uur geleden
Zeven op de tien mensen die al booster mogen, hebben die gehaald

DEN HAAG (ANP) - Van de Nederlanders die in aanmerking komen voor een boosterprik hebben zeven op de tien die inmiddels laten zetten. Jaap van Dissel van het RIVM becijferde in een briefing voor Tweede Kamerleden dat tot en met 16 januari 7,6 miljoen boosters zijn gezet. Dat komt neer op 69 procent van de mensen van 18 jaar en ouder die in aanmerking komen voor een booster.

1 uur geleden
Aannames over omikron waren te pessimistisch, erkent Van Dissel

DEN HAAG (ANP) - Aannames die het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) eerder deed over de omikronvariant van het coronavirus, waren volgens topinfectioloog Jaap van Dissel "te pessimistisch". Dat geldt onder meer voor het risico op ziekenhuisopname. Het instituut schatte twee weken terug nog in modelberekeningen in dat die 40 procent lager is dan bij de deltavariant, maar ook dat lijkt te somber, erkende Van Dissel in de Tweede Kamer.

3 uur geleden
Meer patiënten op wachtlijst voor nieuw orgaan

LEIDEN (ANP) - De coronapandemie heeft vorig jaar een minder negatief effect gehad op het aantal orgaandonaties dan in 2020, meldt de Nederlandse Transplantatie Stichting (NTS). Het aantal mensen op de wachtlijst voor een orgaan is wel toegenomen.

3 uur geleden
Studies bevestigen: coronavaccins veilig voor zwangere vrouwen

UTRECHT (ANP) - Coronavaccins zijn veilig te gebruiken door zwangere vrouwen. Dat is nog eens duidelijk bevestigd door onderzoeken onder zo'n 65.000 vrouwen die in verwachting zijn, melden het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) en de Nederlandse medicijnautoriteit CBG. "Dit zijn hele mooie en geruststellende uitkomsten", vindt voorzitter Ton de Boer van het CBG.

1 dag geleden
Commerciële testaanbieders helpen vanaf eind januari GGD'en

LEUSDEN (ANP) - Commerciële testaanbieders gaan naar verwachting vanaf eind januari de GGD'en waar nodig helpen bij het testen op corona. Dat laat een woordvoerder van Stichting Open Nederland (SON) weten.

1 dag geleden