Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Grootste deel Ajax-supporters weg bij ArenA

Grootste deel Ajax-supporters weg bij ArenA

AMSTERDAM (ANP) - De meeste voetbalsupporters die zondag de 35e landstitel van Ajax vierden bij de Johan Cruijf ArenA in Amsterdam, hebben even voor 19.00 uur het terrein verlaten. Rond 18.30 uur stond de politie bij de ingang van het naastgelegen treinstation om de toestroom van mensen in goede banen te leiden en grote drukte op perrons te voorkomen. Een aantal groepen supporters stonden toen nog te praten, verspreid over het terrein rondom de ArenA.

Even na 18.00 uur stond nog een klein groepje supporters te hossen bij het stadion, maar de meeste aanhangers waren al weg. Een half uur later was er geen muziek en geen gedans meer, maar stonden mensen onder meer nog bij kroegjes op het terrein. Steeds meer supporters leken toen naar het station te gaan.

Het is niet duidelijk waar de supporters vanaf het ArenA-terrein naar toe gaan. In het centrum van de stad zijn ook aanhangers op de been om het kampioenschap te vieren.

Hard gejuicht

Eerder op de dag werd het zo druk op de Johan Cruijff Boulevard bij de ArenA dat de gemeente moest oproepen om er niet meer heen te gaan. Bij de eerste doelpunten voor Ajax tegen FC Emmen werd er al hard gejuicht en toen de club voor de 35e keer de landstitel behaalde stonden honderden supporters te zingen, te juichen en te hossen bij de hoofdingang.

De voetballers van Ajax kwamen later direct na de huldiging op het speelveld in een lege Johan Cruijff ArenA naar het parkeerdek van het stadion om de blijdschap over de winst met de fans te delen.

Meer uit Binnenland

Nieuw bezoekerscentrum Amerikaanse oorlogsbegraafplaats Margraten

MARGRATEN (ANP) - In Margraten wordt maandagmiddag het nieuwe bezoekerscentrum geopend van de Amerikaanse oorlogsbegraafplaats. Wereldwijd gaat het om het tiende bezoekerscentrum van beheerder American Battle Monuments Commission (ABMC). De ruim 26 hectare grote begraafplaats in Zuid-Limburg trekt jaarlijks tussen de 50.000 en 100.000 bezoekers.

18 minuten geleden
Dierenpensions weer vol met feestdagen, ook druk buiten piekmaanden

AMERSFOORT (ANP) - De meeste dierenpensions zijn rond de feestdagen volgeboekt. Dat is wel vaker zo in deze tijd van het jaar, maar een woordvoerder van brancheorganisatie Dibevo ziet dat het er ook buiten de piekmaanden steeds drukker is.

40 minuten geleden
Limburg wil inwoners met laag inkomen gratis laten reizen

MAASTRICHT (ANP) - De provincie Limburg wil mensen met een minimuminkomen gratis laten reizen met het openbaar vervoer tijdens de daluren. De provincie werkt aan een voorstel om de Meedoen Pas, een ov-product van de regionale vervoersmaatschappij Arriva, beschikbaar te stellen aan minima. Een woordvoerster van gedeputeerde Jasper Kuntzelaers (openbaar vervoer) bevestigt een bericht hierover van De Limburger.

2 uur geleden
Weer komen er meer asielzoekers binnen dan vorig jaar

DEN HAAG (ANP) - Nederland blijft veel asielzoekers binnenkrijgen. De instroom was ook vorige week aanzienlijk hoger dan in dezelfde week vorig jaar.

2 uur geleden
Spoeddebat in Stadskanaal over noodopvang asielzoekers

STADSKANAAL (ANP) - De gemeenteraad van Stadskanaal houdt maandagavond een spoeddebat over de crisisopvang van asielzoekers in de gemeente. De raad wil in het debat andere gemeenten oproepen om mee te helpen het overvolle aanmeldcentrum in Ter Apel te ontlasten.

2 uur geleden
Joost Klein namens Nederland naar Eurovisie Songfestival

HILVERSUM (ANP) - Joost Klein gaat namens Nederland naar het Eurovisie Songfestival in Zweden. De AVROTROS heeft de kandidaat maandag bekendgemaakt. Het evenement is volgend jaar van 7 tot en met 11 mei in Malmö. De selectiecommissie had dit jaar meer dan zeshonderd nummers om uit te kiezen, een record.

4 uur geleden
Nederlanders googelden vooral Stemwijzer, ChatGPT en vrouwen-WK

AMSTERDAM (ANP) - Nederlanders hebben dit jaar via Google veel informatie opgezocht over de Stemwijzer, over de chatbot op kunstmatige intelligentie ChatGPT en over het WK voetbal voor vrouwen. Die drie onderwerpen voeren het jaarlijkse overzicht van de zoekmachine aan.

6 uur geleden