Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Grootste bierbrouwer ter wereld profiteert van heropening horeca

Grootste bierbrouwer ter wereld profiteert van heropening horeca

BRUSSEL (ANP) - Bierconcern AB InBev heeft het afgelopen kwartaal onder meer geprofiteerd van de heropening van de Europese horeca. Ook de focus van de grootste bierbrouwer ter wereld op zijn belangrijkste merken zoals Stella Artois, Budweiser en Corona leidde tot meer omzet. Vorig jaar voelde het bedrijf de coronacrisis nog behoorlijk in zijn resultaten.

Door de lockdowns en de sluiting van de horeca zag het bedrijf de verkoopvolumes dalen, net als de omzet en winst. Al in het eerste kwartaal van dit jaar was sprake van herstel en dat heeft gedurende het jaar doorgezet.

De omzet van AB InBev steeg in het derde kwartaal naar 14,3 miljard dollar (12,3 miljard euro). Dat is 8 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Daarop boekte de in België gevestigde brouwer 1,7 miljard dollar winst, tegen 1,6 miljard dollar vorig jaar. Het totale wereldwijde verkoopvolume steeg op jaarbasis met 3,4 procent.

De afzet van de bierbrouwer nam wel af in de belangrijke Amerikaanse markt. Dat was volgens AB InBev onder meer het gevolg van verstoringen in de toeleveringsketen "die leidden tot uitputting van de voorraden". In Azië daalde de omzet door de lockdownmaatregelen om coronabesmettingen te voorkomen.

Meer uit Financieel

Bedrijfsinvesteringen krimpen weer na forse groei

DEN HAAG (ANP) - Bedrijven hebben in mei 6,8 procent minder geïnvesteerd in vergelijking met dezelfde maand een jaar eerder. Vooral in gebouwen, vliegtuigen, personenauto's, machines (waaronder defensiematerieel) werd minder geld gestoken, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In april namen de bedrijfsinvesteringen nog met 6,5 procent toe.

12 minuten geleden
Consumentenvertrouwen opnieuw fractie lager in juli

DEN HAAG (ANP) - Het vertrouwen van consumenten is in juli opnieuw een fractie gedaald ten opzichte van een maand eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In juni en mei was ook al sprake van een lichte afname, na acht maanden waarin het consumentenvertrouwen juist verbeterde. Mensen waren deze maand iets negatiever over de economie dan in juni en vrijwel even negatief over de koopbereidheid.

15 minuten geleden
Cybersecurity-start-up Wiz wijst miljardenbod Google af

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Cybersecurity-start-up Wiz heeft een overnamebod van 23 miljard dollar van Google-moederbedrijf Alphabet afgewezen. In plaats van te worden ingelijfd door Alphabet blijft het bedrijf vasthouden aan de plannen voor een eigen beursgang, meldt persbureau Bloomberg.

17 minuten geleden
Congres VS wil baas CrowdStrike horen na computerstoringen

WASHINGTON (ANP) - Een commissie van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft topman George Kurtz van cyberbeveiligingsbedrijf CrowdStrike gevraagd om te getuigen over een gebrekkige software-update die wereldwijd grote storingen veroorzaakte.

4 uur geleden
Chipmaker NXP ziet winst en omzet dalen door 'uitdagende' markt

EINDHOVEN (ANP) - De Nederlandse chipfabrikant NXP heeft in het tweede kwartaal van dit jaar minder winst en omzet behaald. Het in Eindhoven gevestigde bedrijf, dat een beursnotering in New York heeft, spreekt van "uitdagende" marktomstandigheden. Toch verwacht NXP in het huidige kwartaal weer te kunnen groeien.

8 uur geleden
Mattel grote winnaar op Wall Street door overnamespeculaties

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse speelgoedfabrikant Mattel stond maandag in het middelpunt van de belangstelling op Wall Street door overnamespeculaties. Investeringsmaatschappij L Catterton zou een bod op het bedrijf, bekend van onder meer Fisher-Price, Hot Wheels en Barbie, hebben uitgebracht, zo meldde persbureau Reuters op basis van bronnen. Het aandeel schoot omhoog na het nieuws en sloot ruim 15 procent hoger.

8 uur geleden
Investeerder wil speelgoedmaker Mattel overnemen, zeggen bronnen

EL SEGUNDO (ANP) - De Amerikaanse speelgoedfabrikant Mattel, bekend van onder meer Fisher-Price, Hot Wheels en Barbie, heeft een overnamebod ontvangen van investeringsmaatschappij L Catterton, zo meldt persbureau Reuters op basis van bronnen. Het Franse luxebedrijf LVMH zou dit bod ondersteunen.

10 uur geleden